TicketServices.gr

«Contemporary Fragments»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Ιστορικός χώρος
Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27 – Σύνταγμα

Η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, φιλοξενεί μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει ολόκληρο τον χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00
«Contemporary Fragments»

Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας
Διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Ο «δικός» μας Βίκτωρ Κιουλαφίδης γράφει μια sinfonia κοιτώντας το παρελθόν και εμπνευσμένος απ' την Ιταλική συμφωνία του F.Mendelssohn ενώ οι Βαλκάνιοι T.Kalebic και M.Katuranic συνθέτουν αντίστοιχα, ένα μωσαϊκό από θραύσματα κινηματογραφικών εικόνων και μια έντονη ρυθμική παραδοσιακή ταυτότητα. Η Ολλανδέζα A.Kruisnbrink με όχημα διάφορα εφέ δημιουργεί μια ονειρική στιγμή και ο πιο αγαπητός παγκοσμίως Ιταλός Claudio Mandonico προσεγγίζει τον J.S.Bach και το διάσημο preludio & fuga με τζαζ διάθεση θυμίζοντάς μας ότι η μουσική είναι απλώς ένα παιχνίδι...

Η παρουσίαση ενός σύγχρονου ρεπερτορίου από μια ορχήστρα νυκτών εγχόρδων ή μαντολινάτα προκαλεί εύλογα κάποια απορία, κυρίως γιατί στην συνείδηση του κοινού το μαντολίνο, αν και όχι άδικα, έχει συνδυαστεί με μια ρομαντική έκφραση μιας άλλης εποχής.
Παρόλα αυτά η παραγωγή νέας μουσικής για τα νυκτά έγχορδα υπήρξε αδιάλειπτη μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ακόμη και σε μακρινές πολιτείες όπως η Αμερική και η Ιαπωνία.

Ένα τέτοιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει σύγχρονους συνθέτες απ' την Κροατία, την Ολλανδία, την Ιταλία αλλά και τη χώρα μας θα παρουσιάσει η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» (www.athenianmandolinata.com) στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ.Παύλου στις 30 Ιουνίου 2016.

Η Αθηναϊκή Μανδολινάτα, είναι ένα ιστορικό μουσικό σωματείο, με σημαντική θέση στα μουσικά πράγματα της Αθήνας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, υπό την διεύθυνση του Νικόλαου Λάβδα (1879-1940), μαέστρου, συνθέτη, παιδαγωγού, και διδάκτορος Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ορχήστρας υπήρξε ο διαγωνισμός Μανδολινάτας στην Cremona, το 1910, όπου ήρθε πρώτη μεταξύ 32 ονομαστών παρόμοιων συγκροτημάτων που διαγωνίστηκαν, ενώ ο Ν. Λάβδας τιμήθηκε με το Α' βραβείο διεύθυνσης.

Τον Νοέμβριο 2010 στην Cremona, υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλης και της επαρχίας της Λομβαρδίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του διαγωνισμού Μανδολινάτας, και ειδική μνεία έγινε στην Αθηναϊκή Μανδολινάτα και τον μαέστρο και διευθυντή της. Υπεύθυνος για την διοργάνωση, με προσκεκλημμένα όσα από τα συγκροτήματα είχαν εμφανιστεί το 1910, ήταν ο διεθνούς φήμης σολίστ μαντολίνου και συνεργάτης των Solisti Veneti, Ugo Orlandi.

Από την ελληνική πλευρά εμφανίστηκε το Αθηναϊκό Κουϊντέτο «Δημήτρης Δούνης», τα μέλη του οποίου, με την υποστήριξη του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", αποφάσισαν να επανασυστήσουν την Αθηναϊκή Μαντολινάτα "Νικόλαος Λάβδας", προσδοκώντας στην ιστορική συνέχεια με την διαλυθείσα το 1940, παλαιά «Αθηναϊκή Μανδολινάτα» που διασφαλίζεται μέσω του αρχείου και ρεπερτορίου της.

Η ορχήστρα έχει ως στόχο τόσο τη διάδοση της ιστορικής κληρονομιάς πρωτότυπων έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και την ενθάρρυνση και προβολή της σύγχρονης δημιουργίας. Διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ugo Orlandi, σεμινάρια μαντολίνου με σκοπό την εξοικείωση των μελών της με το ευρύτερο ρεπερτόριο του οργάνου, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για μια συστηματική και ολοκληρωμένη σπουδή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Ώρα έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ γενική είσοδος
10€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ

specs ' n ' arts

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω