TicketServices.gr

13ος Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

   

    13oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2016
    καλλιτεχνική διεύθυνση: Xριστίνα Αντωνιάδου
    
    Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
    Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
    
    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20:30
    Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016, ώρα 20:30
    Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, ώρα 20:30
    

    Η Άνοιξη στην Αθήνα ξυπνά και ανθίζει μέσα από τους αυλούς του οργάνου της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου! Στον ιστορικό αυτό χώρο, που φιλοξενεί ένα εκκλησιαστικό όργανο Hill του 1900, έχει πλέον καθιερωθεί τα τελευταία 13 χρόνια, ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ, ο Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου. Όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιαστούν στο Αθηναϊκό κοινό πρωτότυπα προγράμματα με έργα από την προκλασική εποχή ως τις μέρες μας και από συνδυασμούς εγχόρδων, πνευστών οργάνων, αλλά και φωνής με το εκκλησιαστικό όργανο, σύγχρονο απόγονο της αρχαίας ελληνικής υδραύλεως (όργανο του νερού), του πρώτου πληκτροφόρου οργάνου στον κόσμο, επινόησης και εφεύρεσης του μηχανικού Κτησίβιου, που κατασκευάστηκε στην Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα π.Χ.    

    Ο Ανοιξιάτικος Κύκλος Οργάνου είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe), που ιδρύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φεστιβάλ, και έχει συμπεριλάβει φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους, την καλλιτεχνική τους ποιότητα και έχουν σημαντική επίδραση σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η πλατφόρμα αντιπροσωπεύει 31 Ευρωπαικές χώρες, των οποίων τα φεστιβάλ προάγουν τον πολιτισμό και ομορφαίνουν την ζωή των πολιτών.    


    

    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20:30
    
    Piret Aidulo, όργανο (Εσθονία)
    Κουιντέτο ξύλινων πνευστών Bosphorus (Tουρκία)
    

    Η έναρξη του κύκλου θα γίνει σε μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, με τη σύμπραξη διεθνώς καταξιωμένων μουσικών από το Τάλιν και την Κωνσταντινούπολη που θα ερμηνεύσουν έργα των G. Corrette, J. S. Bach, J. Ibert, A. Prt κ.ά. από τον 17ο αιώνα ώς τις μέρες μας.    

    Η διεθνώς βραβευμένη Εσθονή οργανίστα Piret Aidulo είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εσθονών Μουσικών. Είναι διευθύντρια της χορωδίας και οργανίστα της Εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος στο Τάλιν, αλλά και παιδαγωγός στο μουσικό σχολείο της Ευαγγελικής και Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες στην Εσθονία και την Ευρώπη και έχει συμπράξει με χορωδίες και μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους. Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Bosphorus αποτελείται από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκικής κλασικής σκηνής. Κορυφαίοι μουσικοί σε ορχήστρες όπως, Istanbul State Symphony, Ankara State Opera and Ballet Orchestra, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχουν βιντεοσκοπήσει σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο για πνευστά του Fazl Say (Quintet for Winds).     

    Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Εσθονίας στην Ελλάδα.    

                                        

    

    Αγορά εισιτηρίων για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016    

    
    

    Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016, ώρα 20:30
    
    "Αυτοσχεδιασμοί πάνω σε χορούς και λαϊκές παραδοσιακές μελωδίες"
    
    Lars Rosenlund Nrremark, όργανο (Δανία)
    Dan Selchau, φλάουτα (Δανία)
    

    Ένα ντουέτο από τη Δανία με σπάνιο ύφος και ρεπερτόριο, είναι οι καλεσμένοι της τρίτης συναυλίας του φετινού ανοιξιάτικου κύκλου οργάνου. Ο οργανίστας Lars Rosenlund Nrremark, καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Aarhus της Δανίας, και ο φλαουτίστας και σολίστ στο καβάλ (πνευστό παραδοσιακό όργανο) Dan Selchau, θα παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς πάνω σε χορούς και τραγούδια, ενσωματώνοντας την παράδοση με την κλασική μουσική σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα. Ο Lars Rosenlund Nrremark έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πολλές παράλληλες ηχογραφήσεις. Ο Dan Selchau έχει ταξιδέψει την Δανέζικη - και όχι μόνον - μουσική παράδοση σε Αφρική και Ασία, από την Τυνησία, στο Αφγανιστάν, και από το Ιράν μέχρι και Ιαπωνία.     

    Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Ελλάδα.    

        

    

    Αγορά εισιτηρίων για την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016    

    
    

    Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, ώρα 20:30
    
    Johannes Geffert, όργανο (Γερμανία)
    Σιρανούς Τσαλικιάν, σοπράνο
    Δήμητρα Τριανταφύλλου, βιολί
    

    Με την εντυπωσιακή σύμπραξη οργάνου, φωνής και βιολιού θα κλείσει ο 13ος Ανοιξιάτικος Κύκλος Οργάνου. Θα παρουσιαστούν έργα δύο εκ των πλέον αριστουργηματικών συνθετών όλων των εποχών, των Georg Friedrich Hndel από το δημοφιλές ορατόριο "Μεσσίας" και Johann Sebastian Bach για σόλο όργανο και σόλο βιολί.    

    Ο περίφημος Γερμανός οργανίστας Johannes Geffert, καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου και αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Κονσερβατόριο Μουσικής και Χορού της Κολωνίας, είναι προσκεκλημένος για δεύτερη φορά στον Ανοιξιάτικο Κύκλο Οργάνου. Διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και παιδαγωγός, ο Johannes Geffert έχει ιδρύσει και διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε φημισμένα φεστιβάλ της Γερμανίας, όπως το "Aachener Bachtage", και έχει ιδρύσει μουσικά σύνολα, όπως την ορχήστρα με όργανα εποχής "Johann Christian Bach-Academy", μεταξύ άλλων. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες μουσικές εκδόσεις για εκκλησιαστικό όργανο, ενώ ο μουσικός οίκος Schott έχει εκδόσει τις μεταγραφές του έργων του Λιστ για όργανο. nbsp;    

    Η σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν έχει πλούσια παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει περισσότερους από 30 ρόλους όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Έχει διατελέσει μόνιμη σολίστ της όπερας του  Dessau  (Γερμανία) και  συμμετείχε   σε  περιοδείες   του  θεάτρου   στη Γερμανία,   την   Ουγγαρία   και   την   Ελβετία. Έχει   συνεργαστεί με την  Volksoper της Βιέννης, την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου   Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και της Όπερας Θεσσαλονίκης.    

    Η βιολονίστα Δήμητρα Τριανταφύλλου, έχει διατελέσει μέλος της ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιοδεύοντας στην Ευρώπη και την Αμερική, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και, από το 2011, μέλος των πρώτων βιολιών της Εθνικής Ορχήστρας της Παλαιστίνης. Είναι tutor της ομάδας των βιολιών της Εθνικής Ορχήστρα Νέων της Παλαιστίνης και κορυφαία Α στα δεύτερα βιολιά της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 2012 είναι μέλος του Galan Trio.       

                                        

    

    Αγορά εισιτηρίων για την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016    

    
    
    Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
    (Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα-Στάση Μετρό: Σύνταγμα)
    
    Διάρκεια κάθε συναυλίας: 60’ - 70'
    
    Εισιτήριο: 10 ευρώ
    Νέοι έως 18 χρόνων: 8 ευρώ
    
    Διοργάνωση: specs 'n' arts
    
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
    Υπηρεσια Εισιτηριων
    Εκδοτηριο: Πανεπιστημιου 39 (Στοα Πεσμαζογλου), Αθηνα
    Τηλεφωνικά: 210 7234567
    Online: www.ticketservices.gr
        

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου
Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου

ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 10 ευρώ
Νέοι ως 18 ετών: 8 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
specs 'n' arts

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ