TicketServices.gr

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30

Ιστορικός χώρος
Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27 – Σύνταγμα


Η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, φιλοξενεί μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει ολόκληρο τον χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού. Μετά τις επιτυχημένες χειμωνιάτικες, σειρά έχουν τέσσερις συναυλίες μέσα στον πρώτο μήνα της Άνοιξης, που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Μαρτίου, την Δευτέρα 7 Μαρτίου, το Σάββατο 19 Μαρτίου και την Δευτέρα 21 Μαρτίου

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
"Δύο ρομαντικές σονάτες"

Φώτης Πατσέας, βιολοντσέλο
Αποστολία Αναστασίου, πιάνο

Δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα προτείνουν την δική τους ερμηνεία σε δυο σπουδαία έργα του ρομαντισμού, τη σονάτα για πιάνο και βιολοντσέλο αρ.1, σε Μι ελάσσονα, op.38, του Johannes Brahms, και την Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε Λα μείζονα του César Franck, σε μεταγραφή από τον Jules Delsart.

Ο Φώτης Πατσέας είναι τελειόφοιτος σπουδαστής βιολοντσέλου στην τάξη του Άγγελου Λιακάκη, στο Ωδείο Kodály. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών από την τάξη του Γιάννη Γιαννάκου. Η Αποστολία Αναστασίου είναι τελειόφοιτη σπουδάστρια μουσικής δωματίου στην τάξη του Άγγελου Λιακάκη. Μελέτησε πιάνο με την Έλενα Μουζάλα στο ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Ζωή Σαμσαρέλου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Τιμή εισιτηρίου: 12 & 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
"Belle nuit...nuit d' amour"

Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, ο διακεκριμένος κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και ο δεξιοτέχνης πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, μέσα από μοναδικές ερμηνείες και απρόβλεπτες μουσικές αντιπαραθέσεις, θα ταξιδέψουν το κοινό με πασίγνωστες άριες και ντουέτα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι την Ιταλική όπερα, το γαλλικό τραγούδι και την Ελληνική οπερέτα.

Η Ειρήνη Καράγιαννη με διακεκριμένες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει τιμηθεί με διεθνείς υποτροφίες και βραβεία. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε θέατρα του εξωτερικού, όπως Όπερα της Ρώμης, Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Ρέτζιο - Τορίνο, Θέρμες του Καρακάλλα, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Φραγκφούρτης, Λίνμπορυ Στούντιο του Κόβεν Γκάρντεν,  Μάσιμο - Παλέρμο, Κομουνάλε - Μπολόνια, Όπερα της Γκουανγκτζού και άλλα, σε έργα  προκλασικού έως σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, την Συμφωνική της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση πολλά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως Γ. Κουρουπού, ο Κ. Σφέτσα, ο Γ. Μαρκόπουλου και Δ. Παπαδημητρίου. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες ΕΜΙ και MDG.

Ο Νίκος Σπανάτης έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ηρώδειο, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και στο εξωτερικό στο Διεθνές φεστιβάλ NY Scenekunst Junge Hunde της Δανίας, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, και σε πόλεις της Ευρώπης συμμετέχοντας ως σολίστ σε Art Projects, προσωπικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου. Έχει συμπράξει με τους Brussels Virtuosi και τον διεθνούς φήμης φλαουτίστα Marc Grauwels, την Εσθονική Glasperlenspiel Sinfonetta, την Σουηδική ορχήστρα Musica Vitae, την Καμεράτα, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Πατρών, ερμηνεύοντας ρόλους ρεπερτορίου. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο Δημήτρης Γιάκας έχει εργαστεί ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano, από το 1982 έως το 1991. Έχει επανειλημμένα συνοδεύσει στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Μετά την μετεγκατάστασή του στην Αθήνα, ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τιμή εισιτηρίου: 12, 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
"Μουσικοί συγγενικοί δεσμοί"

Ναταλία Μιχαηλίδου, πιάνο
Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε

Δύο σύντροφοι στη ζωή και στην μουσική, η πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου και ο ομποΐστας Βαγγέλης Χριστόπουλος, θα ερμηνεύσουν έργα Mozart, Poulenc, Ravel, Le Boucher, αλλά και των Άλκη Μπαλτά και Ηλία Ξανθόπουλου, σε μια μοναδική συναυλία, όπου η μουσική ενώνει συνθέτες και ερμηνευτές, και δημιουργεί ή είναι αποκύημα φιλικών και συγγενικών δεσμών ανάμεσά τους.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστα και παιδαγωγός Ναταλία Μιχαηλίδου, βραβευμένη σε σπουδαίους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαρκελώνης, Βερτσέλλι και Ατενέουμ) έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή, την πρώην Σοβιετική Ένωση, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους, σολίστ και συνθέτες (πολλοί από τους οποίους της έχουν αφιερώσει έργα τους), Έχει συμπράξει με ιδιαίτερα αξιόλογα μουσικά σύνολα της Ελλάδας και του εξωτερικού,  ενώ έχει ασχοληθεί και με το θέατρο και τον κινηματογράφο (συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ελένη Καραΐνδρου και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο). Ως παιδαγωγός του πιάνου, έχει διδάξει στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου της Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού (τάξη Αθηνών), ενώ συχνά καλείται να μετάσχει ως μέλος σε κριτικές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών πιάνου. Το ρεπερτόριό της είναι ευρύτατο και εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή.

Ο καταξιωμένος Έλληνας δεξιοτέχνης ομποΐστας και παιδαγωγός, Βαγγέλης Χριστόπουλος, διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ  με ορχήστρες στην Ελλάδα και διεθνώς, και έχει συμμετάσχει σε γαλλικά φεστιβάλ και περιοδείες σε πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο (συνεργάζεται τακτικά με την Ελένη Καραΐνδρου), οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διεθνή κριτική, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι' αυτόν.

Τιμή εισιτηρίου: 12, 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30
"Παγκόσμια ημέρα ποίησης και φωνές της Άνοιξης"


Με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα ποίησης, νέοι λυρικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν άριες από όπερες, ένα αφιέρωμα στον ποιητικό λόγο και την σχέση του με την μουσική και την ψυχή. Τραγουδούν οι σοπράνο Μαντλέν Αρκούρ, Ειρήνη Βούρου, Μαριάννα Κουκουτσάκη, Νάνσυ Μοσχοπούλου, Μικαέλα Ράμου, Μαριαλένα Τρικόγλου, οι μέτζο σοπράνο Λήδα Βεντούρα, Αλεξάνδρα-Κλαιρ Ζέρβα, Ειρήνη Κανέλλου, Μιλάγκρος Κασέρες - Ντίαζ, ο κόντρα τενόρος Βασίλης Μπούρης, οι τενόροι Μάνος Αγάογλου, Γιάννης Μπρίτσας, Νίκος Ψαθάς, και οι βαρύτονοι Σπύρος Κλείσσας και Σωτήριος Τριάντης.  

Τιμή εισιτηρίου: 12 & 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs 'n' arts
Παραγωγή: Αrte Αtene

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
«Δυο ρομαντικές σονάτες»
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€ & 8€

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016
«Belle nuit...nuit d' amour»
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€ & 10€

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
«Μουσικοί συγγενικοί δεσμοί»
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€/10€

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
«Παγκόσμια ημέρα ποίησης και φωνές της Άνοιξης»
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€/8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΚΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ

specs ' n ' arts

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω