TicketServices.gr

SCALE #1:100

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

SCALE #1:100
Ένα project της KUNST-STOFF productions
και του Γιάννη Αντωνίου

16-19 & 23-26 Απριλίου 2015
στο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λίγα λόγια για την ιδέα πίσω από το project Scale #1:100

Scale #1:100. Ένα σημείο συνάντησης εκεί όπου οι τέχνες συγκλίνουν με κέντρο το σώμα. Μια σκέψη πάνω στο χορό και στην κοινωνική του οργάνωση. Μια συζήτηση που γίνεται εδώ, όπως εκφραζόταν τα τελευταία 15 χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

SCALE|ΚΛΙΜΑΚΑ
...κατά προσέγγιση του μεγέθους, της έκτασης, του βάρους, της απόστασης... πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, οικολογικά ή τεχνολογικά megatrend που περιλαμβάνουν ολόκληρο τον πλανήτη... χρόνoς, κοινή περίοδος πρακτικής, το μέρος ή το σύνολο ενός έργου, συμπεριλαμβανομένων: κίνησης, ήχων, ρυθμού και χρώματος...

Παραγωγή: Γιάννης Αντωνίου | KUNST-STOFF productions
Artistic Direction/Producer: Γιάννης Αντωνίου

Project Manager: Δανάη Γιαννακοπούλου
Σύμβουλοι: Μαρία Κολιοπούλου, Γεωργία Δεμέστιχα, Τζένη Αρσένη

Με την υποστήριξη των: Σύγχρονο Θέατρο, AthensSyn, bhive, Κέντρο Χορού Ακροποδητί, ΤεχνΥζω

Πρόγραμμα


Πέμπτη 16/4
“Εκτός κλίμακας”, Opening Event με την υποστήριξη του AthensSyn.

Μία μοναδική συνάντηση δημιουργών σε μία performance ειδικά σχεδιασμένη για το SCALE #1:100. Ένας μικρόκοσμος που έχει μια δική του αναρχία αλλά δεν καταρρέει, γιατί οι άνθρωποι που τον αποτελούν έχουν μια αυτογνωσία που τους κρατάει πάντα στον άξονα.

Συμμετέχουν οι: Τζένη Αρσένη (σκηνοθέτης), Σταύρος Αποστολάτος (performer), Γεράσιμος Αβλάμης (εικαστικός), Βάλια Παπαχρήστου (performer), Μπέττυ Δραμισιώτη (performer), Γιάννης Αντωνίου (performer), Νώντας Δαμόπουλος (performer), Αναστασία Μπρουζιώτη (performer), Μαρίζα Βινιεράτου (χορογράφος), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (εικαστικός), Νίκος Καλύβας (performer), Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου (μουσικός), Σάντυ Σιέμπου (εικαστικός), Γιάννης Τσιγκρής (performer), Ίρις Κατράκη (performer), Άγγελος Παπαδόπουλος (performer), Άγγελος Αντωνάκος (performer),Βάσια Ζορμπαλή (performer).


Παρασκευή 17/4
“Patterns”

Πέντε νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο SCALE #1:100 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Αντωνίου και της KUNST-STOFF productions.

 • 1. u_for_ia (20')

 • Καθημερινές πράξεις και συνήθειες που αποσκοπούν στην ευχαρίστηση, την απόλαυση και την ξεγνοιασιά συνθέτουν το u_for_ia. Μια σόλο διαδρομή προσωπικών βιωμάτων και καταστάσεων που εκτυλίσσεται στο χώρο αποτελεί τη δική μας εκδοχή σε αυτή την αναζήτηση.

  Χορογραφία: Γιάννης Τσιγκρής
  Χορεύει: Αγγελική Γούβη

 • 2. Νίκος Καλύβας (6')

 • Trip-trap

  Μια μουσική σύγχυση σωματοποιείται σε αδιέξοδες διαδρομές. Ένα παγιδευμένο σώμα ερευνά δύσκολες θέσεις και προσπαθεί να αποδράσει από μια κινητική πορεία καταλήγοντας πάντα εκεί που ξεκίνησε.

  "it's a trap when you lose a basic part of your body.
  it's a trip when you continue without it.
  it's a mind trap when you feel you cannot move.
  it's a loneny trip when you find the new.
  "

  Χορογραφία, ερμηνεία: Νίκος Καλύβας
  Μουσική: Krzysztof Penderecki

 • 3. A true Story (15')

 • Η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες μάχεται για την ελευθερία. Τώρα διανύουμε μία εποχή που θεωρούμε ότι είμαστε ελεύθεροι αλλά είμαστε περικυκλωμένοι από απαγορεύσεις. Το έργο διερευνά τα όρια των δύο αυτών εννοιών και πώς επηρεάζουν τον καθένα μας. Οι άνθρωποι συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αντιδρούν, πολεμούν, υποφέρουν, ονειρεύονται, σκέφτονται. Προσπαθούν να βρούν μία ισορροπία μεταξύ των φυσικών ενστίκτων τους και των περιορισμών που τους επιβάλλονται από την κοινωνία.

  Συντελεστές: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αναστασία Μπρουζιώτη

 • 4. «ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΥ / BETWEEN ME» (20')

 • Η πάλη ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει» καθορίζεται από τη συγκυρία της τυχαιότητας και βιώνεται ως ψυχική ακροβασία επάνω στα όρια της ατομικής μας ασφάλειας.
  Ιδέα-σύλληψη: Σοφία Κονδυλιά
  Χορογραφία: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη και οι χορευτές
  Χορεύουν: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Καρολίνα Θελερίτη, Νικολέτα Κουτίτσα, Ιουλία Κουκουζέλη, Φωτεινή Αγγέλη

 • 5. BREA(R)TH (20')

 • Από τη μία, η πάλη του ατόμου να ξεφύγει από την ατομικότητα και να αποτελέσει μέρος της συλλογικότητας, να διαλύσει τα σύνορα (χώμα), που το ίδιο χτίζει. Από την άλλη, ο αγώνας (ανάσα) του ατόμου και του συνόλου να προσεγγίσει το φως που συμβολίζει την πηγή ζωής και ελπίδας / εξέλιξης.
  Χορογραφία & Σκηνογραφία: Ίρις Κατράκη

  Συντελεστές: Ίρις Κατράκη - Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Βάσια Ζορμπαλή, Άγγελος Παπαδόπουλος, Γκόλια Λαμπρινή.


  Σάββατο 18 & Κυριακή 19/4

 • “Scale made/«τώρα»” (30')

 • «... τα βλέπω όλα απο ψηλά, σαν από ρόδα σε λούνα παρκ ζαλίζεσαι εκεί πάνω αλλά είναι ελεύθερα, ουρλιάζεις τον φόβο σου, δεν τον πνίγεις για άλλη μια φορά»
  Ένα σώμα μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή μέσα από το Λόγο. Μια αφαιρετική πράξη, σαν μονοκοντυλιά που ταυτίζει τον ήρωα με τον αριθμό 1 του SCALE #1:100.

  Σύλληψη: Γιάννης Αντωνίου, Τζένη Αρσένη
  Χορογραφία / Χορός: Γιάννης Αντωνίου
  Συγγραφή κειμένου / Φωνή: Τζένη Αρσένη
  Σκηνογραφία: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

 • Auto - da - fé (13')

 • «Είμαστε ένα. Από το τυφλό σκουλήκι στο βυθό του ωκεανού ως την απέραντη παλαίστρα του Γαλαξία, ένας μονάχα αγωνίζεται και κινδυνεύει, ο εαυτός μας.»

  Χορεύει: Νώντας Δαμόπουλος
  Χορογραφία: Μαρίζα Βινιεράτου
  Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Τσούκας
  Σχεδιασμός Φωτισμού: Θωμάς Οικονομάκος
  Εικαστικός: Φίλιππος Βασιλείου


  Πέμπτη 23/4

 • “Duration”

 • Χορογραφικό εργαστήριο από τον Σύνδεσμο Χορού / ΠΡΟΣΧΗΜΑ – YELP – LEMURIUS

  Ο Σύνδεσμος Χορού και οι χορογράφοι Μαρία Κολιοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Κατερίνα Σκιαδά προτείνουν ένα εργαστήριο χορογραφίας τον Απρίλιο στο Σύγχρονο θέατρο στα πλαίσια του SCALE #1:100.

  Η ιδέα του χορογραφικού εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες να χορογραφηθούν από 3 χορογράφους του Συνδέσμου Χορού. Το εργαστήρι θα είναι κυλιόμενο. Ο κάθε χορογράφος θα δουλεύει με τους συμμετέχοντες για 2 πρόβες και στην συνέχεια θα παραδίδει την ιδέα του στον επόμενο. Την τελευταία πρόβα θα τρέξουν και οι 3 χορογράφοι απο κοινού, συνθέτοντας ένα έργο που θα παρουσιαστεί την επομένη σε μία παράσταση ανοιχτή για το κοινό.

  Διάρκεια εργαστηρίου: 16-23 Απριλίου
  Ώρες προβών: 1- 4 καθημερινά
  Παρουσίαση: 23 Απριλίου@ Σύγχρονο θέατρο
  Κόστος συμμετοχής: 65ευρώ
  Δηλώσεις συμμετοχής: 694 4182 731 ή yelpdanceco@hotmail.com

 • W=FxS (20')

 • Τρέχω=κίνηση, ενέργεια. Μία ενέργεια που κινείται με κύριο χαρακτηριστικό τη μετατόπιση του σώματος και κατ' επέκταση του νού. Προέκταση του περπατήματος, μια ενστικτώδης ανάγκη του ανθρώπου που υπάρχει στην φύση από τότε που κυνηγούσαμε και μας κυνηγούσαν. Τρέχουμε για να μην μας πιάσουν, τρέχουμε για να πιάσουμε, για να φύγουμε, για να προλάβουμε, για να γυμναστούμε, για να ξεχαστούμε, για να ιδρώσουμε, για να πονέσουμε, για να δοκιμαστούμε, τρέχουμε για αυτά που ξέρουμε και για αυτά που δεν ξέρουμε… αλλά, πού πάνε όλα αυτά τα χιλιόμετρα που διανύουμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες; Αν υπάρχει μετατόπιση στο σώμα, τότε υπάρχει και κάπου αλλού;

  Συντελεστές: Επαμεινώνδας Δαμόπουλος, Γιάννης Γουντζέλης, Κατερίνα Ασημακοπούλου, Αθανάσιος Κλεισιάρης, Φίλιππος Βασιλείου, Μανούσος Γακιλάζος


  Παρασκευή 24/4

 • W=FxS (20')

 • Τρέχω=κίνηση, ενέργεια. Μία ενέργεια που  κινείται με κύριο χαρακτηριστικό τη  μετατόπιση του σώματος και κατ' επέκταση του νού. Προέκταση του περπατήματος, μια ενστικτώδης ανάγκη του ανθρώπου που υπάρχει στην φύση από τότε που κυνηγούσαμε και μας κυνηγούσαν. Τρέχουμε για να μην μας πιάσουν, τρέχουμε για να πιάσουμε, για να φύγουμε, για να προλάβουμε, για να γυμναστούμε, για να ξεχαστούμε, για να ιδρώσουμε, για να πονέσουμε, για να δοκιμαστούμε, τρέχουμε για αυτά που ξέρουμε και για αυτά που δεν ξέρουμε… αλλά, πού πάνε όλα αυτά τα χιλιόμετρα που διανύουμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες; Αν υπάρχει μετατόπιση στο σώμα, τότε υπάρχει και κάπου αλλού;

  Συντελεστές: Αθανάσιος Κλεισιάρης, Φίλιππος Βασιλείου, Επαμεινώνδας Δαμόπουλος
   
 • Indirect Speech (15')

 • Ομάδα Carnation

  Το Indirect speech αποτελεί συνέχεια της ερευνητικής μας αναζήτησης γύρω από τη σχέση ήχου και κίνησης.
  Το σώμα της χορεύτριας που αντιδρά άμεσα στο ηχητικό ερέθισμα, που μόνο αυτή λαμβάνει από ακουστικά, συνδέει στα μάτια του θεατή το χορό της με ένα νέο ηχητικό σύνολο, το οποίο παράγεται από το κοστούμι, που αποτελούμενο από διαφορετικά υλικά, παίρνει το ρόλο ενός μουσικού οργάνου.

  Χορογραφία: Ηρώ Αποστολέλλη & Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
  Ερμηνεία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
  Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη & Ελίνα Πούλου

 • Scale/play (40')

 • Οι Σταύρος Αποστολάτος και Γιάννης Αντωνίου παρουσιάζουν το ντουέτο scale/play, που αφορά στην κατάκτηση του «μέτρον άριστον». Μια περφόρμανς στα όρια της μετάβασης από την καθημερινότητα στην ποιητικότητα της επιλογής. Πες μου τί είναι τέχνη, να σου πω ποιος είσαι. Συμμετέχεις, παρατηρείς, συμπληρώνεις, διαλύεις, δημιουργείς.

  Χορογραφία / Χορός: Γιάννης Αντωνίου - Σταύρος Αποστολάτος
  Σκηνογραφία: Γεράσιμος Αβλαμής


  Σάββατο 25 & Κυριακή 26/4

 • Scale/play (40')

 • Οι Σταύρος Αποστολάτος και Γιάννης Αντωνίου παρουσιάζουν το ντουέτο scale/play, που αφορά στην κατάκτηση του «μέτρον άριστον». Μια περφόρμανς στα όρια της μετάβασης από την καθημερινότητα στην ποιητικότητα της επιλογής. Πες μου τί είναι τέχνη, να σου πω ποιος είσαι. Συμμετέχεις, παρατηρείς, συμπληρώνεις, διαλύεις, δημιουργείς.
   
  Χορογραφία / Χορός: Γιάννης Αντωνίου - Σταύρος Αποστολάτος
  Σκηνογραφία: Γεράσιμος Αβλαμής

 • Sebastian (40’)

 • Ακροποδητί

  Ο αόρατος ήρωας από το θεατρικό έργο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τ. Ουίλιαμς, είναι το ίδιο πρόσωπο που περνά από την απουσία στην παρουσία, μέσα στον Sebastian. Η παράσταση επικεντρώνεται σε «εκείνο που δεν βλέπουμε, εκείνο που έχει ήδη συμβεί και τελειώσει, εκείνο που δεν έγινε ποτέ εικόνα», και ακολουθεί τη διαδρομή μιας εξωτερικής και μαζί εσωτερικής αναπαράστασης.
  Οι ρόλοι αντιστρέφονται, η φύση ρυθμίζει με σκληρό αλλά δίκαιο τρόπο τις ζυγαριές της και αυτός που έφαγε, θα φαγωθεί.

  Σύλληψη - Χορογραφία: Αγγελική Σιγούρου
  Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
  Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Ρούσσος
  Φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Σαβίνα Γιαννάτου
  Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Αφοί Π.Αθανασόπουλοι
  Ερμηνεύουν οι: Ιωάννα Αντώναρου, Φίλιππος Ευαγγέλου, Ναμπίλ ελ Μπαράζ, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου

  SCALE # 1:100
  Ένα project της KUNST-STOFF productions
   & του Γιάννη Αντωνίου


  16-19 & 23-26 Απριλίου 2015 στο Σύγχρονο Θέατρο
  Ώρα έναρξης: 21:15

  Εισιτήρια: 10€ - μειωμένο: (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών) 7€

  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
  Ευμολπιδών 45, Γκάζι
  Τηλέφωνο ταμείου: 210 3464380

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  TICKET SERVICES
  Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
  Τηλεφωνικά: 210 7234567
  Online: www.ticketservices.gr

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
  Ευμολπιδών 45, Γκάζι
  Τηλέφωνο ταμείου: 210 3464380

  16 - 19 & 23 - 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

  ώρα έναρξης: 21.15

  ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
  Γενική είσοδος: 10€
  Μειωμένο: 7€ *

  * Τα μειωμένα εισιτήρια αφορουν φοιτητές, ανέργους, Α.Μ.Ε.Α και άτομα άνω των 65 ετών.

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  TICKET SERVICES
  Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
  Τηλεφωνικά: 210 7234567
  Online: www.ticketservices.gr

  Εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online παραλαμβάνονται είτε στο ταμείο του Θεάτρου την ημέρα της παράστασης, είτε νωρίτερα από το εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39. Για την παραλαβη αρκεί μια ταυτότητα, ή η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
  KUNST-STOFF PRODUCTIONS

  GALLERY
  PHOTO GALLERY
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
  Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω