ΑΤΛΑΣ

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

PalmTree MCA

PRESENTATION

ΑΤΛΑΣ

Από Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
21:00

PalmTree MCA

"Εν αρχή στο κόσμο ήταν το χάος"


Ύστερα γεννήθηκε η φύση, η τάξη και ο άνθρωπος. Στη σκανδιναβική κοσμογονία, ο άνθρωπος γεννήθηκε απο ξύλο, στην ινδική απο σπέρμα, στην αιγυπτιακή απο δάκρυα και στην κινέζικη απο χώμα. Στο σήμερα και με αρχή τους μύθους της κοσμογονίας εξερευνούμε τι θα συμβεί μετά το Χάος. Ο Άτλας του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος. Ξεκινούν απο την αρχή και υφαίνουν στη συνέχεια το δικό τους μύθο για τη μοναξιά.

«..οι μύθοι έκαναν την μοναξιά στους κόσμους όλους ίδια»

Αφοσιωμένοι στον στόχο τους, πεπεισμένοι ότι θα φέρουν εις πέρας την προσωπική τους αποστολή, φέρνουν στη σκηνή τις αναμνήσεις, τα πάθη και τις εμμονές τους. Στην παράσταση αυτή, σε μια δυστοπία, οι ηθοποιοί με κοινό παρονομαστή την μοναξιά, το βάρος της καθημερινότητας, το άγχος του καθωσπρεπισμού, αλλά και την γελοιότητα της ύπαρξης μέσα σε εναν κόσμο που περιστρέφεται γυρω απο τον εαυτό του, δημιουργούν εναν μύθο που δεν υπήρξε ποτέ στην κοσμογονία της ανθρωπότητας.

Έναν μύθο για το πώς η μοναξιά κατοικεί και αναπτύσσεται μέσα τους, πώς γεννήθηκε , πώς μεγάλωσε και πώς κυριάρχησε στην σπονδυλική τους στήλη. Για να ειπωθεί αυτός ο μύθος, κύρια συστατικά της παράστασης είναι η επανάληψη, η αναμονή και υλικά από την performance. Οι διάλογοι φαίνεται να είναι μονόλογοι και οι μονόλογοι φράσεις που ψάχνουν μανιακά παραλήπτη.

Ο μύθος του μεγαλύτερου Τιτάνα, σήμερα φαντάζει πιο κοντά απο ποτέ. Το όνομα που του δώθηκε ήταν Άτλας και η ετυμολογία της λέξης ειναι αυτός που υπομένει τα πάντα. Μεταφέροντας τον Τιτάνα στο πρόσωπο όλων μας, παρατηρούμε τόσο το ατομικό βάρος του καθένα όσο και την δυσκολία που έχει αυτό το φορτίο να μοιραστεί, με αποτέλεσμα να το υπομένει μόνος ακόμα και αν αυτό ειναι μεγαλύτερο απο εκείνον. Σε ενα κόσμο οκτώ δισεκατομμυρίων ανθρώπων, γιατί νιώθουμε τόσο μόνοι; Σε ενα κόσμο οκτώ τρισεκατομμυρίων επιλογών, γιατί νιώθουμε τόσο άδειοι;


Η Ομάδα INVAIN ιδρύθηκε το 2021 και παρουσίασε την πρώτη της παράσταση RABBITHOLE στο θέατρο 104 τον Μάρτιο του 2022. Στόχος της ομάδας είναι να καταπιάνεται με πρωτότυπα κείμενα που συνομιλούν με το σήμερα και να πειραματίζεται με νέα υλικά και φόρμες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-κείμενο-σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης
Sound design: Φάνης Σακελλαρίου
Δραματουργία: INVAIN ,Νεφέλη Παπαναστασοπούλου
Σκηνικά: Μαριάνθη Ράδου
Κατασκευές: Μαρίνα Αργυριάδη, Μαριάνθη Ράδου
Επιμέλεια Κίνησης: Άρτεμις Μπασίρογλου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Ψύχας
Φωτογραφίες: Μαίρη Λεονάρδου
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Ηθοποιοί: Πάνος Αργυρόπουλος , Μαρία Μαντά, Εύη Χρόνη

INFO
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
PalmTree MCA
Κριναγόρου 13, Νέος Κόσμος 11741 
(χάρτης)
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Aπό Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Παράταση παραστάσεων
20, 21, 22 Απριλίου 2024
27, 28, 29 Απριλίου 2024

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Κανονικό 12€
Μειωμένο 10€
(Φοιτητικό & Ανέργων)

Κατάλληλο για άνω των 15 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο
 
TERMS & CONDITIONS
click here
 
PRODUCTION DETAILS
Φοίνικας ΑΜΚΕ
Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού
ΑΦΜ: 997023478
ΔΟΥ: Αθηνών
ΕΔΡΑ: Οικονόμου 5, Αθήνα 11745
GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ