The Joy of Music
Ρεσιτάλ κλαρινέτου Aγγελος Πολίτης

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

PRESENTATION

Ρεσιτάλ Κλαρινέτου
Άγγελος Πολίτης 

«The Joy of Music»

Πιάνο: Ελένη Νταφέκα

Μεγάλη Δευτέρα  29 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

 

Τι αποζητά άραγε το κοινό από μια συναυλία;
Τι σκέφτεται και τι αισθάνεται κατά τη διάρκεια της ακρόασής της;

Πολλές φορές εμείς οι μουσικοί αναρωτιόμαστε εάν έχει επιτευχθεί μια ουσιαστική ψυχαγωγία και εάν το μήνυμα μεταδόθηκε μέσα από τις μελωδίες και τους ρυθμούς.

Σε ένα ταξίδι που διαρκεί λίγο αλλά προσφέρει τόσα στις ψυχές των ανθρώπων, ένιωσε το κοινό εντέλει τη χαρά της μουσικής;

Αυτό επιθυμούν να προσφέρουν ο Άγγελος Πολίτης και η Ελένη Νταφέκα σε ένα πρόγραμμα με πολλά στοιχεία Τζαζ αλλά και Τάνγκο, σε έργα των Leonard Bernstein, Joseph Horovitz, Anton Giulio Priolo και Béla Kovács.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

JOSEPH HOROVITZ (1926-2022): Sonatina για κλαρινέτο και πιάνο

I.Allegro calmato
II.Lento,quasi andante
III.Con brio
ANTON GIULIO PRIOLO: “Tango Escondid”

LEONARD BERNSTEIN (1918-1990): Sonata για κλαρινέτο και πιάνο

I.Grazioso
II.Andantino- Vivace e leggiero
BÉLA KOVÁCS (1937-2021): “After you, Mr. Gershwin!”


O Άγγελος Πολίτης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές  στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Σπούδασε στο Ωδείου Αθηνών στη τάξη του Χαρ. Φαραντάτου και εν συνεχεία Σ. Μουρίκη , λαμβάνοντας  Δίπλωμα κλαρινέτου με «Άριστα παμψηφεί» και διάκριση.

Συνέχισε τις σπουδές του στη Εcole Normale de Musique de Paris, ως υπότροφος  του Ι.Κ.Υ, με τον καθηγητή Guy DANGAIN. Αποφοίτησε  το 2005 λαμβάνοντας  Diplôme  Superior de Concertiste και παρακολούθησε την classe de Perfectionnement της Εcole Normale. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα  masterclasses και έχει  παρακολουθήσει μαθήματα με διεθνούς φήμης σολίστ όπως (Thomas Friedli, Philippe Cuper, Philippe Berrod, Karl Leister, Alessandro Carbonare).

Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε Πρώτο Βραβείο στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κλαρινέτου «Piccardie» στη πόλη Αmiens της Γαλλίας.

Έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, είναι μέλος του Κουιντέτου ξύλινων πνευστών «Αίολος». Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen, την Ορχήστρα της Όπερας του Ζάγκρεμπ , καθώς επίσης και με την Ορχήστρα Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Τον Νοέμβριο του 2012 προσκλήθηκε ως μέλος της επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου “MARCO FIORINDO” στο Τορίνο της Ιταλίας και τον Φεβρουάριο του 2013  προσκλήθηκε  ως  μέλος της επιτροπής στον 7e Concours International de quintette à vent “HENRI TOMASI” Marseille (France).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έχει συμπράξει ως  σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και με την  Εθνική  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει επίσης ηχογραφήσει ως σολίστ στο Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών «ΑΙΟΛΟΣ» έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν κυκλοφορήσει από τη σειρά GREEK CLASSICS της δισκογραφικής εταιρείας NAXOS.  Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση και συνθέτες όπως οι Θ. Αντωνίου, Φ. Τσαλαχούρης, Ε.Κοκκόρης Φ. Αντωνόπουλος, Χ. Κανάκης κ.ά. του έχουν αφιερώσει έργα τους.

Έχει διατελέσει επί εικοσαετία 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ . Είναι μέλος  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών.

Η Ελένη Νταφέκα αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου «Άριστα Παμψηφεί» και ΑΆ Βραβείο από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου καθώς και με Πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Franz Liszt της Βουδαπέστης και αμέσως μετά στις ΗΠΑ, με ολική υποτροφία του Κονσερβατουάρ του San Francisco απ΄όπου αποφοίτησε με Bachelor of Music και Master of Music in Piano Performance. Στο ίδιο πανεπιστήμιο επίσης δίδαξε ως βοηθός του τμήματος Θεωρητικών.

Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου της Indiana (Bloomington), όπου παράλληλα επιλέχτηκε και δίδαξε πιάνο ως βοηθός καθηγητή.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διεθνούς φήμης πιανίστες, όπως οι: Leon Fleisher, Yefim Bronfman, Richard Goode, Veda Kaplinsky, Julian Martin, Marc Durand κ.ά. Στα βραβεία της συμπεριλαμβάνονται, 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Κοντσέρτου του Κονσερβατουάρ του San Francisco, 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Κοντσέρτου της Pacific Chamber Orchestra, με την οποία συνέπραξε ως σολίστ.

Έχει επίσης εμφανιστεί ως σολίστ και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής, εκτός των άλλων και σε πρεμιέρες έργων για πιάνο και ορχήστρα Ελλήνων συνθετών.

Έδωσε πολλά ρεσιτάλ σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ισπανία, με κορυφαία στιγμή το Gala Concert στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Γερμανό βιολονίστα Guido Gärtner.

Είναι ιδρυτικό μέλος του DuoYugen, με τον βιολονίστα Λαέρτη Κοκολάνη, και έχουν δώσει πολλές συναυλίες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στην Ελλάδα έχει διδάξει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο American Community Schools of Athens, στο Hellenic American University και στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης.

INFO

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ κανονικό
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ