«Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

PRESENTATION

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

"Γυνή πλέουσα''
Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθεσία Αρκαδία Ψάλτη

Πάτρα 5 & 6 /4/2024 | 21:00
Ναύπακτος 7/4/2024 | 20:00
Ιωάννινα 12 & 13 /4/2024 21:00

στην «Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου»
Πολυγνώτου 3, Πλάκα

 

''Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης.''

Η θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά» συνεχίζει λόγω επιτυχίας, από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' στον εσωτερικό χώρο (Τζαμωτό) στην «Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου» σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη.

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς.Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος,την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.

Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Η ''Γυνή πλέουσα'' θα παιχτεί στον εσωτερικό χώρο (Τζαμωτό) του πανέμορφου οικήματος στην οδό Πολυγνώτου 3 στην Πλάκα, που στεγάζεται η «Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου» (www.kanellopoulos.org) και τελεί υπό την αιγίδα της. Ένα διατηρητέο σπίτι με μεγάλη ιστορία, που γίνεται μέρος της ίδιας της παράστασης κάνοντας τους θεατές κοινωνούς μιας θεατρικής μυσταγωγίας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ''Αγγελοπετριά''

Ερμηνεύουν:
Ελευθερία Λουπασάκη, Αρκαδία Ψάλτη

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/gyni-pleousa/

Πληροφορίες κρατήσεις: 6972313738

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Λίγα λόγια για την «Αγγελοπετριά»:

Η «Αγγελοπετριά» διερευνά και επανασυνδέει οργανικά τη θεατρική πράξη με τον χώρο και το κοινό της. Μέσα από το έργο μας αναδεικνύουμε ότι κάθε χώρος (ανοικτός, κλειστός, σύγχρονος, παραδοσιακός, ακμάζον, παραμελημένος) μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως θεατρική σκηνή. Για να γίνει αυτό, η θεατρική πράξη λειτουργεί ως καταλύτης για την επανανοηματοδότηση της υλικότητας του χώρου με τις βιωματικές εμπειρίες των ανθρώπων του. Στις παραγωγές μας παρουσιάζουμε έργα Ελλήνων, ως επί των πλείστον συγγραφέων τα οποία μας βοηθούν να αναστοχαστούμε για προγενέστερες αλλά και σύγχρονες σχέσεις, ανάγκες και αγωνίες ανθρώπων σε χώρους και χρόνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η προσέγγισή μας βασίζεται στην ιδέα της «επιστροφής» του έργου στην πραγματική ζωή και υλοποιείται μέσα από την επιλογή των χώρων της παράστασης σε αστικές η μη περιοχές, της δραματουργικής και σκηνικής παρουσίασης και της οργανικής εμπλοκής του κοινού τόσο στο επίπεδο της ενσυναίσθησης οικείων βιωμάτων όσο και της συμμετοχής στο στήσιμο της παράστασης. Στόχος της «Αγγελοπετριάς» είναι η σύνδεση του πειραματισμού στη θεατρική πράξη με τις κοινωνικές ανάγκες και πρακτικές, ώστε οι θεατρικές παραγωγές μας να αναδεικνύουν όχι μόνο «τι σήμαιναν» κάποιοι χώροι ως γεγονότα αλλά και «τι μπορεί να γίνουν» μέσα από τη θεατρική εμπειρία των δημιουργών μαζί με το κοινό.

Ενδεικτικές για την εργασία μας είναι οι εξής παραστάσεις μας. Η ''Πρώτη φλέβα'' του Γ. Μακριδάκη (2018-2019), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ''Ανοιχτή πόλη''. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Cabaret στην Τρούμπα, σε λαϊκά καφενεία στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Αιγάλεω, στην γειτονιά με τους οίκους ανοχής της Χίου (Bar Νυχτοπούλι) και σε Bar σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Κεφαλλονιάς της Κρήτης κ.α. Το ''Πιτσιμπούργκο'' της Σώτης Τριανταφύλλου (2014-2017), που παιζόταν και σε αυλές σπιτιών στην Αθήνα και σε λιμανάκια, παραλίες, χωράφια, αύλειους χώρους εκκλησιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας (Χίο, Αίγινα, Κρήτη).

Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στην Χίο, στο αρχοντικό του Χωρέμη, στο φεστιβάλ θεάτρου της Αίγινας το 2020, το 2023 στη Σύρο στο Ινστιτούτο Κυβέλη και για δεύτερη χρονιά στη Χίο στο Αρχοντικό Στεφάνου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

INFO

ΠΑΤΡΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΟΦΩΣ
Όθωνος & Αμαλίας 112
Πάτρα 262 22
(χάρτης)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 | 21:00
Σάββατο 6 Απριλίου 2024  | 21:00


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
Δημ. Πλαστηρα 48, Γριμποβο
Ναύπακτος 30 300

Κυριακή 7 Απριλίου 2024  | 20:00


ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ''Σκηνή 125''
Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11,
εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. 125
Ιωάννινα 452 21
Τηλ. 26513 12830 
(χάρτης)

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 | 21:00
Σάββατο 13 Απριλίου 2024  | 21:00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
13€ γενική είσοδος
10€ μειωμένο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60' χωρίς διάλειμμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
6972313738

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
Αγγελοπετριά ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997292316
ΔΟΥ: Καλλιθέας
ΕΔΡΑ: Μενελάου 138, Καλλιθέα 176 76

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ