«Μίκης & Μάνος ...in jazz»

×

No active shows found for this event

 • The page you opened possibly refers to a past date.
 • Please, check the event information above.
 • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

PRESENTATION

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συναυλία
«Μίκης  &  Μάνος … in  jazz»

Συμμετέχουν:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ QUINTET

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΤΡΩΝ
Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

DULCE PONTES

πρόκειται για μία μοναδική μουσική πρόταση – συνάντηση των δυο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών

Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι
σε δύο μέρη με τίτλους
"Modes & Moods" music by Mikis Theodorakis
"Mano's" Jazz tribute to Manos Hadjidakis

Η εκδήλωση γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του
Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας Καρκίνου ΕΛ.Ι.Ε.Κ.

Όταν οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι συναντιούνται στα μονοπάτια της τζαζ το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από μαγικό! Η όλη μουσική πρόταση με έργα των δύο κορυφαίων συνθετών του τόπου μας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα παρουσιασθεί από το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με την συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής πλαισιωμένη από το ηχητικό περιβάλλον που δημιουργεί η Ορχήστρα Πατρών εμπλουτισμένη με 3 χάλκινα πνευστά υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και την συμμετοχή της διάσημης τραγουδίστριας Dulce Pontes – διάδοχο της Amalia Rodrigues – από την Πορτογαλία, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη.

Συμμετέχουν:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ QUINTET
Δημήτρης Καλαντζής πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα
Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσσο

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΤΡΩΝ
Μίλτος Λογιάδης διεύθυνση ορχήστρας
Γιάννης Αντωνόπουλος ενορχήστρωση εγχόρδων
Α΄ Βιολιά: Βλαντισλάβ Ιβανώφ (εξάρχων), Γκενάντι Μπύκωφ, Λουντμίλα Λιμόροβα, Νίκος Μαυρίδης
Β΄ Βιολιά: Σλάβα Τόκαρεφ (κορυφαίος), Αναστασία Μπεσσόνοβα, Μαρία Γούτου
Βιόλες: Σβετλάνα Χμούροβα (κορυφαία), Λαουρέντιο Ματασουάρου
Τσέλα: Γιούρι Μπεσσόνωφ (κορυφαίος), Νικολάι Κομισσάροφ
Κοντραμπάσσο: Βιλέν Καραπετιάν

ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ
Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα
Διονύσης Κοκκόλης τρομπέτα
Γιώργος Ζαρέας τρομπόνι

και η
DULCE PONTES

Πέραν του αυταπόδεικτου της πρωτοτυπίας και την ήδη διεγνωσμένη απήχηση στο κοινό, προσπάθειες σαν αυτή, γεφυρώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, αξιοποιούν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ενεργοποιούν τις δημιουργικότερες δυνάμεις του τόπου μας.

Το ρεπερτόριο της παράστασης καλύπτει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από την συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και του Μάνου, μελωδίες και τραγούδια που γράφτηκαν κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο Δ. Καλαντζής για την μουσική αυτή παραγωγή δηλώνει «οι μουσικές συνθέσεις του Μίκη είναι επηρεασμένες από την Βυζαντινή μουσική, ένα είδος στο οποίο κυριαρχούν τρόποι μουσικοί και ισοκράτες, στο περιβάλλον μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στοιχεία αναγνωρίσιμα στα σημεία αυτά της τζαζ δισκογραφίας, που χαρακτηρίζονται ως modal. Η αναφορά στον John Coltrane είναι σαφής και υπογραμμισμένη. Η μουσική του τροπική, κατανυκτική, υπο-επιβλητική, ίσως θρησκευτική.»

«...η πρότασή μου για τον Μάνο προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχθηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί και εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να το ανακαλύπτουμε Ξανά και ξανά...»

«...η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς είναι πολυσυλλεκτική και άμεσα επικοινωνιακή, προσφέρεται για ποικίλες διασκευές, μεταγραφές και μεταλλάξεις. Ο ίδιος άλλωστε υποστήριζε εμπράκτως τη δεύτερη ματιά, τόσο στη δική του μουσική όσο και στη μουσική άλλων. Έτσι κάθε προσπάθεια επανεπεξεργασίας των μελωδιών του έχει εκ προοιμίου τη συγκατάθεσή του. Αρκεί η προσπάθεια να συντροφεύεται από ευαισθησία και σεβασμό – όπως αποφάσισε να τα μεταφράσει στη δική του μουσική διάλεκτο ο Δ. Καλαντζής – προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν όλο το μουσικό βίο του δημιουργού...» όπως τονίζει ο Γιώργος Μονεμβασίτης κριτικός – ιστορικός μουσικής.

Τέλος ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει
«...ήταν μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, όταν άκουσα την διασκευή των τραγουδιών μου σε μορφή τζαζ. Γιατί από πολύ μικρός είχα την τύχη να ακούω καθημερινά στον σπάνιο για την εποχή του (δεκαετία του ’20) φωνόγραφο δίσκους τζαζ της κλασσικής της περιόδου. Μια μουσική που με σημάδεψε και που τόσο θα ήθελα να γνωρίσω σε βάθος. Όμως οι συνθήκες τότε (ξένη κατοχή) δε μου το επέτρεψαν. Έτσι η τζαζ έκτοτε παραμένει μέσα μου σαν ένα μεγάλο απωθμένο. Για τον λόγο αυτό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δ. Καλαντζή να ντύσει τα τραγούδια μου με τους ήχους της τζαζ και μάλιστα με τρόπο τόσο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου...»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 •     TICKET SERVICES
 •     Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
 •     Καταστήματα PUBLIC
 •     Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
 •     Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΛΒΑ - τηλ: 210 6728080

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη Ζώνη:    55 €
Α' Ζώνη:    45€
Β' Ζώνη:    35 €
Γ΄ Ζώνη:    30 €
Δ' Ζώνη: Άνω Διάζωμα    19 €
Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα):    10 €

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
www.elvaevents.gr

Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου ΕΛ.Ι.Ε.Κ.

Η αποστολή του ΕΛ.Ι.Ε.Κ.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου ιδρύθηκε με κύρια επιδίωξη να μετέχει ενεργά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, μέσα από την προαγωγή της έρευνας, την κατάκτηση της γνώσης, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του ευρύτερου πληθυσμού.

Η έρευνα όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), 1 στους 3 κατοίκους του πλανήτη πρόκειται να προσβληθεί από καρκίνο σε κάποια φάση της ζωής του.

11 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί φτάνοντας τα 16 εκατομμύρια.

Στη χώρα μας, με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Ε.Σ.ΥΠ., 2006), ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου (24,4%) μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα (29,4%), ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζει τόσο η συνολική, όσο και η κατά αιτία θνησιμότητα από καρκίνο (IARC 2008).

Η έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη δόμηση ενός ισχυρού αντικαρκινικού μετώπου τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό εντάχθηκε στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω των ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης του, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου επιδιώκει να καλύψει το θέμα της έρευνας για τον καρκίνο σε μία διττή κατεύθυνση: Να αντλήσει, να δημιουργήσει και να προβάλει τα επιτεύγματα της πιο εξελιγμένης μορφής έρευνας για τον καρκίνο προς τους ειδικούς, αλλά και να μετουσιώσει τα ευρήματα της έρευνας σε απτή γνώση και θωράκιση για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.

Το έργο του ΕΛ.Ι.Ε.Κ.

Στους βασικούς τομείς δράσης του ΕΛ.Ι.Ε.Κ. περιλαμβάνονται:

 • Η προαγωγή της έρευνας στον τομέα της Ογκολογίας
 • Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή κλινικών μελετών, μελετών σχετικών με την επιδημιολογία των κακοηθών νοσημάτων στη χώρα μας καθώς και μελετών μεταφραστικής έρευνας, η οποία σχετίζεται με τις εξατομικευμένες μορφές θεραπείας καρκίνου βάσει της μελέτης του γονιδιώματος.
 • Η οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ιατρών και λοιπών ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το χειρισμό των ασθενών με καρκίνο.
 • Η προαγωγή της συνεργασίας με ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Η θέσπιση βραβείων για την αναγνώριση ερευνητικού έργου, εκπαιδευτικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς σχετικά με τον καρκίνο.

Το ΕΛ.Ι.Ε.Κ. επιβραβεύει νέους ιατρούς: Θέσπιση Υποτροφιών

Με γνώμονα την ενθάρρυνση και τη στήριξη του ερευνητικού δυναμικού της χώρας μας, το ΕΛ.Ι.Ε.Κ. προβλέπει τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους ιατρούς μέχρι 40 ετών.Οι υποτροφίες αφορούν τη μεταπτυχιακή έρευνα και εξάσκηση σε συγκεκριμένους τομείς, με γνωστικό αντικείμενο την ογκολογία, με μέγιστη διάρκεια το ένα έτος.

Δράσεις του ΕΛ.Ι.Ε.Κ. για το ευρύ κοινό

Εντοπίζοντας την ανάγκη για την ενημέρωση του ευρέος κοινού γύρω από την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, το ΕΛ.Ι.Ε.Κ. έχει εντάξει στο πλαίσιο δράσης του ενέργειες πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για το γενικό πληθυσμό.

Στόχο των δράσεων αυτών αποτελεί η επιρροή του τρόπου ζωής και η υιοθέτηση υγιεινότερων συνηθειών, η επισήμανση της σημασίας του τακτικού ελέγχου, με έμφαση στις πλέον διαδεδομένες μορφές καρκίνου όπως: ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Η πρόσβαση του κοινού στη γνώση και στα ευρήματα της έρευνας γύρω από τον καρκίνο, συνιστούν βασικό μέλημα και θα διατρέχουν κάθε επιμέρους δράση του ΕΛ.Ι.Ε.Κ.

Παράλληλα, το ΕΛ.Ι.Ε.Κ. έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει ή να συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες άλλων οργανισμών, παρέχοντας την επιστημονική του υποστήριξη.

Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου: Η ταυτότητα

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου είναι ένα Κοινωφελές Ίδρυμα και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Υπάγεται στην εποπτεία και τον έλεγχο των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχει έδρα του την Αθήνα και διοικείται από 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Ιδρύθηκε από τους:

Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο Καθηγητή και Δ/ντή «Θεραπευτικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή Πανεπ/μίου Αθηνών
Παρασκευά Κοσμίδη Παθολόγο – Ογκολόγο, τ. Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων,
Θεοφάνη Οικονομόπουλο Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπ/μίου Αθηνών, Δ/ντή Β΄ Προπαιδευτικής Κλινικής Νοσοκ. «Αττικόν»
Δημοσθένη - Βασίλειο Σκάρλο , Παθολόγο – Ογκολόγο, Δ/ντή Β΄Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκ. «Μετροπόλιταν»
Γεώργιο Φούντζηλα Καθηγητή Παθολογίας - Ογκολογίας του Αριστοτελείου Πανεπ/μίου Θεσσαλονίκης, Δ/ντή Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του Νοσοκ. «Παπαγεωργίου»,

Την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι:
Αδαμάντιος Πεπελέσης τ.Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπ/μιου της Ν.Υόρκης στο Μπάφαλο και του Πολιτειακού Πανεπ/μιου Βιργινίας των ΗΠΑ
Χαράλαμπος Παπαδημητρίου Δημοσιογράφος και
Γεώργιος Πενθερουδάκης Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπ/μιου Ιωαννίνων.

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, συνιστά ιδρυτικό φορέα του ΕΛ.Ι.Ε.Κ. και αποτελεί αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μετέχουν σε αυτή διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί του τομέα της Ογκολογίας από όλη την Ελλάδα και έχει πάγια εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Ι.Ε.Κ από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της.

Ιδρύθηκε το 1990 και το 2001 κέρδισε τιμητική διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο και τη συμβολή της στη θεραπεία του καρκίνου στη χώρα μας.

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα αποτελεί σήμερα μια σημαντική ερευνητική ομάδα στη χώρα μας, με ευρεία απήχηση, διεθνή αναγνώριση και λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αντίστοιχων ερευνητικών συνεργαζόμενων ομάδων.

Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Γ. Φούντζηλας
Αντιπρόεδρος: Θ.Οικονομόπουλος
Ταμίας: Δ.Σκάρλος
Μέλη: Α.Μ.Δημόπουλος, Π.Κοσμίδης, Γ.Πενθερουδάκης, Α.Πεπελάσης, Χ.Παπαδημητρίου

Στοιχεία επικοινωνίας με το ΕΛ.Ι.Ε. Κ:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΕΛ.Ι.Ε.Κ)
Χατζηκωνσταντή 18, 115 24 Αθήνα
Τηλ.: 210 6983325, fax 210 6912713
e-mail: eliek@otenet.gr
website: eliek.gr

INFO
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Πέμπτη 3/10/2013
ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη: 55€
Α' Ζώνη: 45€
Β' Ζώνη: 35€
Γ' Ζώνη: 30€
Άνω Διάζωμα: 19€ - Μειωμένο: 10€

Τα μειωμένα εισιτήρια αφορούν φοιτητές, μαθητές και παιδιά (εως 18 ετών) και Ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ και εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό.

Ειδική τιμή για ΑΜΕΑ και συνοδούς: 10 ευρώ (συγκεκριμένες θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα στις δυο πρώτες σειρές της Κερκίδας Α)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- Καταστήματα Public
- Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online, μπορούν να παραληφθούν κατευθείαν στο Ηρώδειο την ημέρα της εκδήλωσης, ή νωρίτερα από την Πανεπιστημίου 39, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ