ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

15-17 Απριλίου - Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής

27-28 Μαίου - Κονσέρτα Μπετόβεν

Έπειτα από διετή απουσία, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης την άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ έχει δύο άξονες. Ο πρώτος αναφέρεται στη λατρευτική μουσική για σόλο πιάνο και παίρνει τη μορφή ενός τριήμερου αφιερώματος, που λαμβάνει χώρα την εβδομάδα πριν το Πάσχα. Το πρόγραμμα περιδιαβαίνει συνθετικές ανησυχίες με επίκεντρο το θείο, από την Αναγέννηση έως σήμερα, όπως αποτυπώθηκαν για τον πιανιστικό ήχο σε μεταγραφές ή πρωτότυπα έργα. Συναισθήματα μετάνοιας, ευλάβειας, λύτρωσης, εξιλέωσης αναμοχλεύονται μέσα από τον πλούσιο και πολυδιάστατο ήχο σημαντικών πιανιστών.

Ο δεύτερος άξονας είναι η παρουσίαση, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, των πέντε κονσέρτων για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2020, 250 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Σε έναν εορτασμό που χρειάστηκε να περιμένει δυο χρόνια, αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες συμπράττουν με την ΚΟΘ για δύο μοναδικές βραδιές, ερμηνεύοντας ορισμένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσουργού.

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2022 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σταύρου Σταύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.tpf.gr


Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ