Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης
«Γλέντι, τραγούδι & κρασί!»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης
«Γλέντι, τραγούδι & κρασί!»

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
17:30 & 20:00

Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη"
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιέρωμα στην παλιά αθηναϊκή αποκριά

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 17:30 & 20:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), οι τροβαδούροι Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην αποκριά της παλιάς Αθήνας, με τίτλο:

«Γλέντι, τραγούδι & κρασί!»

Οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της ελληνικής καντάδας και του ερωτικού τραγουδιού, αδελφοί Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης γνωστοί μέσα από εμφανίσεις τους σε επίλεκτες πολιτιστικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης (Αλάτι της Γης, Στάση ΕΡΤ, Έχει Γούστο) σας προσκαλούν σε ένα θεματικό μουσικό ταξίδι, στις καντάδες του κρασιού, του γλεντιού & της αποκριάς!

Νοσταλγικές μελωδίες, όπως: Στης Πλάκας της ανηφοριές, Πιες γλυκό κρασί, Η Παλιά ταβέρνα, Ο Μπάρμπα-Γιάννης ο καντάτας, Το γελεκάκι που φορείς, Ακόμα ένα ποτηράκι, Της Κολομπίνας το φιλί, αλλά και τα ερωτικά Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια, Απόψε την κιθάρα μου, Για μας κελαηδούν τα πουλιά, έρχονται να θυμίσουν στους παλαιότερους, αλλά και να γνωρίσουν στους νεότερους το ιδιαίτερο κανταδόρικο ύφος των τραγουδιών της παλιάς Αθήνας ερμηνευμένο όμως, μέσα από τις αισθαντικές φωνές των σύγχρονων τροβαδούρων, αδελφών Καραβιώτη, που προσεγγίζουν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη το ερμηνευτικό ύφος και το ήθος εκείνης της εποχής.

Μαζί με τις κιθάρες των αδελφών Καραβιώτη θα συνηχήσουν τα γλυκά μαντολίνα των εξαίρετων μουσικών Νίκου Ρογκάκου και του Λάμπρου Ανυφαντή προσδίδοντας το απαραίτητο μουσικό ηχόχρωμα στην συναυλία και σε συνδυασμό με το ακουστικό μπάσο του Γιώργου Πολίτη θα επιτευχθεί το υπέροχο άκουσμα της Μαντολινάτας. Επίσης, στο πιάνο θα συνοδεύσει ορισμένα τραγούδια η πιανίστα Γιώτα Ζαπάντη, ενώ θα συμμετάσχει φιλικά η πρωτοεμφανιζόμενη καλλίφωνη σοπράνο Σοφία Μουζάκη, που θα ταξιδέψει το κοινό σε αλλοτινές εποχές με την αισθαντική φωνή της.

Τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας και την ιστορική έρευνα υπογράφει ο μουσικολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρος Καραβιώτης.

Δομή & διάρκεια συναυλίας: Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη συνολικής διάρκειας δύο ωρών με ενδιάμεσο διάλειμμα δέκα λεπτών.

Τιμές:

Γενική είσοδος: 25 €.

Διακεκριμένη θέση: 30 €.

  • Οι θέσεις είναι αριθμημένες & θα λειτουργήσει ταξιθεσία
  • Παρακαλείσθε να προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας λόγω περιορισμένων θέσεων

Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης κλείνουν φέτος 31 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι υποστηρίζοντας με το καλλιτεχνικό τους ήθος την πεποίθηση «τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο πιστεύοντας στη θεραπευτική δύναμη της καλής μουσικής». Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην μουσική ομάδα των αδελφών Καραβιώτη και των αξιόλογων συνεργατών τους, που προβάλουν με συνέπεια και σεβασμό το αθηναϊκό τραγούδι, το οποίο αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο των Αθηναίων, αλλά και τμήμα των αστικών τραγουδιών της νεότερης ελληνικής παράδοσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
17:30 απογευματινή
20:00 βραδυνή

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
30€ διακεκριμένη
25€ Α ζώνη
20€ Β ζώνη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1:30' με διάλειμμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ
Γ. & Σ. ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ ΟΕ
ΑΦΜ: 998620025
ΔΟΥ: Δ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 39, ΑΘΗΝΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ