TicketServices.gr

Shakespeare Electrified

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Shakespeare Electrified

 ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΩΡΑ 20:30

AIΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
(ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ)

 

Μια πρωτότυπη μουσική περφόρμανς, Παραγωγή της ομάδας μουσικού θεάτρου ΕΥΤΟΠΙΑ, βασισμένη σε κύκλους τραγουδιών των R. Quilter (1877-1953), E.W. Korngold (1897-1957) και Γ. Στεφανακίδη (1979-) που εμπνέονται από τη λυρική ποίηση της ελισαβετιανής περιόδου, τα θεατρικά έργα και τα σονέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.  

Η σπουδαία ποίηση ως λόγος μεταφορικός, πυκνός σε νοήματα και συμβολισμούς, έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα πλαίσια της εποχής της και να ανανεώνει την αναφορική της σχέση με το χρόνο: η λυρική ελισαβετιανή ποίηση, ισορροπώντας με λεκτική κομψότητα ανάμεσα στο φως του πλατωνικού ιδεαλισμού και το σκοτάδι της μεταφυσικής μελαγχολίας, εμπνέει τους συνθέτες του προγράμματός μας με τη μουσικότητα του ρυθμικού της στίχου, την αρμονική συνύπαρξη των αντιθέσεων και τη θελκτική μελωδικότητα των παλαιότερων λεκτικών μορφών και συντακτικών δομών.

Συνθέτες του 20ού αιώνα, όπως ο Ε.W. Korngold (Four Shakespeare Songs / Τέσσερα Τραγούδια σε στίχους του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τα θεατρικά του Οθέλλος και Όπως σας αρέσει, έργο 31), ο R. Quilter (Seven Elizabethan Lyrics / Επτά Τραγούδια σε ελισαβετιανή ποίηση, έργο 12), αλλά και δικοί μας σύγχρονοι δημιουργοί, όπως ο Γιώργος Στεφανακίδης με τη σύνθεσή του Shakespeare Electrified, δίνοντας νέα ζωή σε παλιές λέξεις ο καθένας μέσα από το προσωπικό του ύφος, αναζητούν στο βάθος του χρόνου που κουβαλά ο ελισαβετιανός ποιητικός λόγος την άχρονη ομορφιά της τέχνης.

ΕΥΤΟΠΙΑ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και καλλιτεχνική ομάδα ΕΥΤΟΠΙΑ ιδρύθηκε το 2006 από τις ηθοποιούς Εβελίνα Αραπίδη και Ίριδα Χατζηαντωνίου, εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά της στο θέατρο Πολιτεία με τη «Γιορτή της Άνοιξης», μια παράσταση σε κείμενα και σκηνοθεσία του Γιάννη Κοντραφούρη.

Έκτοτε η ομάδα ερευνά την ιδιαίτερη αισθητική που προκύπτει από τη διαπίδυση του ποιητικού λόγου και της μουσικής πάνω στο θεατρικό σανίδι. Τα ποιητικά αριστουργήματα του παρελθόντος καθώς και μια ευρύτατη γκάμα μουσικών αναφορών αποτελούν την πρώτη ύλη έμπνευσης και έρευνας πάνω στον διάλογο των παραστατικών τεχνών. Μέσα από αυτό το υλικό αναδύονται πρωτότυπα θεατρικά και μουσικά έργα με κλασικές αναφορές και σύγχρονη ταυτότητα.

Αποτελείται από τους ηθοποιούς Εβελίνα Αραπίδη, Ίριδα Χατζηαντωνίου και Βαγγέλη Ρόκκο, τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον συνθέτη και συγγραφέα Γιώργο Στεφανακίδη.

Μάιρα Μηλολιδάκη: τραγούδι
Εβελίνα Αραπίδη: απαγγελία
Έφη Μηνακούλη: αναγεννησιακό λαούτο
Γιώργος Στεφανακίδης: live electronics, κιθάρες
Τίτος Γουβέλης: πιάνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
έναρξη: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

E-TICKET

Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κλίκ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ