ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ 104

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Μια διαδραστική παράσταση από την Ομάδα των Πέντε Εποχών

και την Σοφία Παπαδοπούλου,

εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη

Θέατρο 104

 Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Μικροί και μεγάλοι συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αποδράσουμε, να πατήσουμε ίσως ένα μαγικό κουμπί ή να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε για μια πολιτεία ονειρεμένη, μια ουτοπία όπου «θα ανακαλύψουμε» τον αληθινό εαυτό μας, τις αληθινές μας επιθυμίες. Μια πολιτεία όπου θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι… Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στην αέρινη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη... Μέσα από αυτήν ακριβώς την ανάγκη «γεννήθηκε» η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια παράσταση βαθιά αισιόδοξη, παρήγορη και απόλυτα λυτρωτική! Ένα σύγχρονο αντιπολεμικό παραμύθι! Μια βιωματική παράσταση φορέας αξιών και μηνυμάτων!

Υπόθεση

Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Τα καταφέρνουν… Όταν όμως φήμη της πολιτείας εξαπλώνεται στην Γη, άνθρωποι με παράξενες συμπεριφορές και συνήθειες αρχίζουν να καταφθάνουν και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα ειρηνική κοινωνία! Οι όμορφες μέρες στην πολιτεία των πουλιών μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν! Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν! Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα... Μέχρι και τα φτερά τους! Άραγε θα καταφέρουν τα πουλιά να επαναφέρουν την ευημερία;

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Σοφία Παπαδοπούλου εμπνέεται από τους «'Ορνιθες» του Αριστοφάνη, δανείζεται καίρια στοιχεία του κειμένου και φτιάχνει ένα σύγχρονο παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Το συνέδριο των πουλιών, η οικοδόμηση μιας ονειρικής πολιτείας, αλλά και η εισβολή τριών γκροτέσκο φιγούρων (ενός  Ιnfluencer, ενός Tik Toker, και ενός Traper που τον λένε «Ταααα- Περ») θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία μιας παράστασης βιωματικού χαρακτήρα που με έναν παιγνιώδες τρόπο και μέσω της συνεχόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ «σκηνής» και «θεατών», αποτελεί μια θεατρική εμπειρία συναισθηματικής και ψυχικής ανάτασης!

Η «Πουπουλένια πολιτεία» είναι μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τα προσκαλεί «να βάλουν φτερά και να πετάξουν».. Να αντιληφθούν την αξία της ειρήνης… Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται δίπλα τους πραγματικούς φίλους και όχι πλασματικούςΝα αποκλείσουν συμπεριφορές που τους προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα… Να ανακαλύψουν τι πραγματικά χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα.. Να «χτίσουν» την πολιτεία των ονείρων τους (μιας πολιτείας φανταστικής για τα παιδιά του σήμερα, αλλά ίσως πραγματικής για τους ενήλικες του αύριο)  και παράλληλα να καλλιεργήσουν την πεποίθηση πως:

«Ναι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο»

Άλλωστε η ιδανική πολιτεία ..Περιμένει ακόμη να ανακαλυφθεί…

* Για «παιδιά» από 3 -103 χρονών!

** Τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και αν θέλουν μπορούν να φορέσουν "φτερά" που θα τους δώσουν οι ηθοποιοί κατά την είσοδο τους στο θέατρο.

Ταυτότητα παράστασης:

Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαδοπούλου
Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Ανδριώτης
Σκηνικά / Ενδυματολογία/Ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογραφίες- Τrailer: Χρήστος Συμεωνίδης
Γραφιστική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας
Παίζουν οι: Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης, Σοφία Παπαδοπούλου

Παραστάσεις:

Έναρξη Παραστάσεων: 29/1
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 15:00 για το κοινό
Καθημερινές για σχολεία στο Θέατρο ή στο χώρο των σχολείων.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2121010582, 6932321039 & στο info@omada5epoxon.gr


E-mail:info@omada5epoxon.gr
Facebook: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών
Instagram: omada5epoxon

Δείτε όλες τις δραστηριότητες της Ομάδας των Πέντε Εποχών εδώ: www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

“Η παράσταση Πουπουλένια πολιτεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”


**** Για την ομαλή λειτουργία προσέλευσης στο χώρο που θα διεξαχθεί η παράσταση κρίνεται απαραίτητο να βρίσκεστε στο χώρο μισή ώρα νωρίτερα. Επίσης λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης, της συμμετοχής των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας και της ανάγκης για την εύκολη πρόσβαση τους στην σκηνή, τα παιδιά κάθονται σε μαξιλάρια ή στα μπροστινα καθίσματα και οι γονείς πιο πίσω. Αν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρούλι ή δεν κάθεται μόνο του εννοείται πως μπορείτε να το πάρετε πίσω μαζί σας ή να καθίσει ένας  μόνο συνοδός μαζί του στην πρώτ σειρά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54
(150μ. από μετρό Κεραμεικός)

(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Έναρξη Παραστάσεων: 29/1
Κάθε Κυριακή στις 15:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
80'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ κανονικό
8€ ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικές κρατήσεις

Για «παιδιά» από 3-103 χρονών!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
τηλ.: 2121010582, 6932321039
email: info@omada5epoxon.gr

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΩΝ
ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 998092838
ΔΟΥ: ΙΒ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΞΕΝΙΑΣ 23 11527 - ΑΘΗΝΑ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ