Petros Klampanis - Tora Collective

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 2021, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στις 21.00, ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective” στην ιστορική αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». 

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, που βλέπει στο παρελθόν και στο μέλλον καθώς πειραματίζεται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, σε συνέχεια των αναγνωρισμένων πρόσφατων κυκλοφοριών του “Rooftop Stories” και “Irrationalities”, δημιουργεί μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα με τίτλο “Tora Collective”. Ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων που γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz με την υπογραφή των Πέτρου Κλαμπάνη (μπάσο, καλλιτεχνική διεύθυνση), Αρετής Κετιμέ (τραγούδι), Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργου Κωτσίνη (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο), Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) κ.ά.

Για τον Κλαμπάνη, που μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, έναν τόπο που περιβάλλεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, η δημιουργία μουσικής σήμαινε πάντα περιπλάνηση σε πολιτιστικά σταυροδρόμια. Και με το “Tora Collective” η παραδοσιακή ελληνική μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργικής αναζήτησής του, μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα.

Έτσι, ο Κλαμπάνης και το υβριδικό σύνολό του μας καλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», όπου θα ερμηνεύσουν δημοφιλή ελληνικά τραγούδια, όπως τα «Ξεχωρίσματα», «Συμπεθέρα», «Χαρικλάκι» και «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» καθώς και συνθέσεις του μπασίστα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση μέσα από μια νέα, τολμηρή οπτική γωνία.

Συντελεστές:
Πέτρος Κλαμπάνης - κοντραμπάσο
Αρετή Κετιμέ - φωνή
Γιώργος Κωτσίνης - κλαρίνο
Kristjan Randalu - πιάνο
Θωμάς Μελετέας - ούτι
Ziv Ravitz - drums, electronics
Πέτρος Κλαμπάνης - μπάσο

Special Guest: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παραγωγή: Well art live

 

 

 

O ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ/ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖEI ΤΟ "TORA COLLECTIVE"

Ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων, γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz, με τους Κλαμπάνη (μπάσο, καλλιτεχνική διεύθυνση), Αρετή Κετιμέ (τραγούδι), Θωμά Μελετέα (ούτι, λαούτο), Γιώργο Κωτσίνη (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο), Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) και άλλους.

Σε συνέχεια των αναγνωρισμένων πρόσφατων κυκλοφοριών του "Rooftop Stories" και "Irrationalities", ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης δημιουργεί μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα, με τίτλο "Tora Collective", το έκτο άλμπουμ του. Για τον Κλαμπάνη, που μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, που περιβάλλεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, η δημιουργία μουσικής σήμαινε πάντα περιπλάνηση σε πολιτιστικά σταυροδρόμια. Με Tora Collective η παραδοσιακή ελληνική μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο, παρόλο που παρουσιάζεται από μια τολμηρή νέα οπτική γωνία.

O Κλαμπάνης και το υβριδικό σύνολο του θα ερμηνεύσουν δημοφιλή ελληνικά τραγούδια όπως τα «Ξεχωρίσματα», «Συμπεθέρα», «Χαρικλάκι» και «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» καθώς και συνθέσεις του μπασίστα που αντλούν έμπνευση από την Ελληνική παράδοση.

#ToraCollective

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
12€
φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
WELL ART LIVE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
ΑΦΜ: 801268458

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ