«ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

'Ασυλο Ανιάτων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια»

μία site specific performance

ύμνο στη ζωή

στο Άσυλο Ανιάτων

Παράταση παραστάσεων λόγω μεγάλης προσέλευσης

Οκτώβριος & Νοέμβριος| κάθε Σάββατο & Δευτέρα στις 9μμ & Κυριακή στις 8μμ

"...Το ονομάζουν site specific performance και αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο αληθινό μπορείς να βρεις που να θυμίζει θεατρική παράσταση, να είναι πολλά περισσότερα και να μιλά με τόση καθαρότητα για το τι σημαίνει επιζήσασα από τον καρκίνο του μαστού..." Δημήτρης Πάντσος, Popaganda

"...η κάθε είσοδος και έξοδος στα δωμάτια είναι σαν μια κατάβαση σε έναν προσωρινό σκοτεινό κόσμο και μια ανάβαση στη ζωή, οι φάσεις από τη διάγνωση μέχρι το ελπιδοφόρο τέλος που όλοι προσδοκούν..." Αργυρώ Μποζώνη, LIFO

"Το «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια» δεν είναι απλά μια παράσταση που επιχειρεί να μας κάνει να συμφιλιωθούμε με τον φόβο μιας ανίατης άλλοτε, κοινής πλέον και αντιμετωπίσιμης -αν έχεις τύχη- ασθένειας, αλλά η πρόσκληση σε ένα γενναιόδωρο ταξίδι πνοής, για να ανακαλύψουμε και να προχωρήσουμε στη ζωή." Ιωάννα Σωτήρχου ΕΦ.ΣΥΝ.

"... μια συνταρακτική παράσταση που παρακολούθησα στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Έγραψα «παράσταση» αλλά ακόμα ψάχνω τη σωστή λέξη. Όχι «παράσταση». Ήταν ένα σοκ. Παρακολούθησα ένα σοκ! Ακραίας ευφυΐας, έμπνευσης, χαστούκι, χάδι, προσκύνημα. Το βιβλίο ΠασΠορτ της Ελεονώρας Σουρλάγκα έσταξε έμπνευση στην θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ. Τι ένωση ταλέντων!..." Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος.

Μία χειροποίητη, site specific performance που σημείωσε μεγάλη επιτυχία την Άνοιξη που πρωτοπαρουσιάστηκε, δημιούργησε αίσθηση με τη θεματολογία της, την πρωτοτυπία, τη γενναιότητα και τη διεισδυτικότητά της και κέρδισε σπουδαίες κριτικές και μία υποψηφιότητα για βραβείο από την ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών συνεχίζει την πορεία της με μία παράταση παραστάσεων έως και τέλη Νοεμβρίου, στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

Το «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια» είναι η πρώτη site specific performance της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, που χρησιμοποιεί στοιχεία από το «καθηλωτικό θέατρο» (immersive theatre) ένα είδος σύγχρονου θεάτρου, που καταργεί τα θεατρικά καθίσματα και δημιουργεί/ενθαρρύνει την ανάγκη του θεατή να ανακαλύψει ο ίδιος την προσωπική του διαδρομή μέσα στη θεατρική εμπειρία. Οι θεατές περιηγούνται μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια της Πτέρυγας του Νοσηλευτηρίου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου Ανιάτων και μία αληθινή περιπέτεια ξεκινά!

Με αφετηρία τη δύναμη και την παρηγοριά, που άντλησε η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπού-λου από το βιβλίο της ψυχολόγου Ελεονώρας Σουρλάγκα «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέ-τεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, η επιζήσασα επιχειρεί, με την καταλυτική συμβολή του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη, να αποτυπώσει την εμπειρία της καταργώντας τον τέταρτο τοίχο, που χωρίζει τον καλλιτέχνη από τον θεατή.

Μία work in progress performance, που συνδυάζει δημιουργικά τη θεατρική φόρμα με εικαστικές εγκαταστάσεις, ηχητικά τοπία και αληθινές μαρτυρίες, μέσα σε 9 δωμάτια που μετατρέπονται σε ένα δυναμικό πεδίο, όπου καλλιτέχνες, περιθαλπόμενοι και θεατές «συνομιλούν». To Άσυλο Ανιάτων αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να φιλοξενήσει την performance, καθώς πρόκειται για έναν χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στη φροντίδα και την περίθαλψη ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας, που ονειρεύτηκε, σχεδίασε και συντονίζει τη sitespecific performance λέει: «Η συνάντησή μου με τον καρκίνο του μαστού τον Οκτώβριο του 2017 ήταν μία ευκαιρία να χαρτογραφήσω εκ νέου τον προσωπικό μου χάρτη. Να ακολουθήσω την εσωτερική μου πυξίδα. Η διάγνωση του καρκίνου μου μού έφερε τη διαύγεια και την ευκαιρία μέσα στον ίδιο τον κίνδυνο της ασθένειας. Για να με βρω χρειάστηκε να με χάσω πρώτα. Και είμαι ευγνώμων για το ταξίδι αυτό. Ανασήκωσα τα μανίκια και είπα ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΣΩ».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PERFORMANCE: Μία Θεματοφύλακας με τη βοηθό της, συνοδεύουν στον Τόπο που φυλούν, έναν μικρό αριθμό θεατών, στο ταξίδι της περιπλάνησης στη Ζωή, με γενναιοδωρία και ανοιχτή καρδιά. Τρία γυναικεία σώματα, τρεις γυναίκες, συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο-Τόπο και συνθέτουν τα στάδια της ασθένειας: το υγιές σώμα, το σώμα που νοσεί, το σώμα μετά τη μαστεκτομή. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα στα 9 δωμάτια «σταθμούς» ακολουθώντας όποια διαδρομή επιθυμούν, με τον δικό τους ρυθμό, επιλέγοντας τον τρόπο που θα παρακολουθήσουν τις δράσεις, βιώνοντας τελικά ο καθένας μία εξατομικευμένη εμπειρία θεάτρου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα-επιλογή κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Φλώρα Σπύρου, εμπνευσμένες απ' το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελεονώρας Σουρλάγκα «ΠασΠορτ Μια αληθινή περιπέτεια».

Σύλληψη ιδέας - Καλλιτεχνική επιμέλεια - Συντονισμός: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Εικαστικός- Δημιουργία εγκαταστάσεων: Βασίλης Καβουρίδης

Δημιουργία-επιμέλεια βιωματικών δράσεων: Φλώρα Σπύρου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Εβελίνα Αραπίδη/Έλενα Αρβανίτη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά, Σεμέλη Παπαοικονόμου και η χορεύτρια Άννα Ανουσάκη

Σχεδιασμός ήχου-μουσική σύνθεση: Γιώργος Ανδριώτης/Ελίνα Καλαμποκίνη Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας Φωτιστικός σχεδιασμός: Αποστόλης Τσατσάκος Γραφιστικός σχεδιασμός: LostyDesign Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός Φωτογραφία προγράμματος: Άννα Ταγκάλου

Βοηθός παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ψυχοθεραπεύτρια/Σύμβουλος Διαχείρισης Τραύματος: Λαμπρινή Σταμάτη Σύμβουλος δραματολογίου: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου Οργάνωση παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Παραγωγή ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ-Δράσεις Δημιουργίας και Πολιτισμού

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ελεονώρα Σουρλάγκα και τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Ευχαριστούμε τον Τάσο Βρεττό, που είναι πάντα πλάι μας, τη Βάσω Διαμαντοπούλου για όλη τη φροντίδα της και τον Βίκο Ναχμία για το ταξίδι. Την Έλλη Κοτσάνου για την έμπνευση & το κείμενο Ακίνητη! Στοπ! Τον Στέλιο Ελληνιάδη και τον Γιώργο Στεφανακίδη. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ και τον χειρουργό μαστού Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, καθώς και την παθολόγο-ογκολόγο Φλώρα Σταυρίδη. Eυχαριστούμε το Αλμα Ζωής. Μεγάλες ευχαριστίες στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και στους ανθρώπους του για τη στήριξη, υλική και ηθική.

Ευχαριστούμε την COPYPLUS για το οπτικό υλικό και την COCO-MAT για τη χορηγία υλικού. ΧΟΡΗΓΟΣ: evlogia


Κατά τη διάρκεια της performance οι θεατές μετακινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αμαξίδια.

Το «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια» επιχορηγήθηκε & τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ


Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, έχοντας θέσει στον πυρήνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας για το 2021-23 την έννοια του τραύματος - ψυχικού και σωματικού- υλοποιεί παραστάσεις και πρωτότυπες δράσεις που απευθύνονται σε κοινό από 16 ετών και πάνω. Μετά την επιτυχία της παράστασης «FRIDA 2.0, μια παράσταση - γιορτή για το σώμα, τον πόνο, τη χαρά, τη ζωή», εμπνευσμένης από τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Frida Kahlo στο θέατρο Arroyo (Απρίλιος 2022) και στο ιστορικό Θεσσαλικό Θέατρο (Μάιος 2022), η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει την πρώτη site specific performance της με τίτλο «ΠασΠορτ - ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ στην Κυψέλη 
(Γιαγλοπούλειος Πτέρυγα)
Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα 112 56
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Δευτέρα 23/10 στις 9μμ
Κυριακή 29/10 στις 8μμ
Δευτέρα 30/10 στις 9μμ
Σάββατο 4/11 στις 9μμ
Κυριακή 5/11 στις 8μμ
Δευτέρα 6/11 στις 9μμ
Σάββατο 11/11 στις 9μμ
Κυριακή 12/11 στις 8μμ
Δευτέρα 13/11 στις 9μμ
Κυριακή 19/11 στις 8μμ
Δευτέρα 20/11 στις 9μμ
Σάββατο 25/11 στις 9μμ
Κυριακή 26/11 στις 8μμ
Δευτέρα 27/11 στις 9μμ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
65'

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
Oι θεατές που έχουν καθυστερήσει δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την performance λογω της ιδιαιτερότητας του χώρου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
14€ κανονικό
8€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997497715
ΔΟΥ: Ψυχικού
ΕΔΡΑ: Γατοπούλου 6 Φιλοθέη, 152 37

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ