Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Σαιντ Εξυπερύ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η παράσταση έχει ματαιωθεί«Ο Μικρός Πρίγκιπας»
του ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ

Ένας "ιδιαίτερος" πρωταγωνιστής,
στον ρόλο ενός "ιδιαίτερου" ήρωα!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ
Γαλάτσι

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021
στις 20.30


Ορμώμενοι από έναν τόσο διαφορετικό συγγραφέα, δημιουργήσαμε μια διαφορετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με ένα διαφορετικό πρωταγωνιστή που αγωνίζεται για αυτό που αγαπάει και δεν το βάζει κάτω, όπως κι ο συγγραφέας.

Ο Γάλλος (1900-1944) ήταν, στην ουσία, ένας βαθύς φιλόσοφος που αποτύπωνε τη ζωή κι ανέλυε τον προορισμό της. Τα βιβλία του: «Γη των Ανθρώπων», «Ταχυδρομείο του Νότου» και «Ο Μικρός Πρίγκιπας» αποτελούν το απάνθισμα της φιλοσοφίας του.

Γεννήθηκε την ίδια εποχή που γεννιόταν και το αεροπλάνο. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κατάκτηση των αιθέρων, πρόδρομος της πολιτικής αεροναυπηγικής, ηγετικός παράγων στη δημιουργίας της πρώτης διεθνούς γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, δοκιμαστής αεροπλάνων, διασώθηκε από Βεδουίνους στη Λιβυκή έρημο, έπειτα πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρασημοφορήθηκε, εργάστηκε ως δημοσιογράφος - πολεμικός ανταποκριτής στον εμφύλιο της Ισπανίας και σκοτώθηκε εν πτήση, τελικά, το 1944, ως ο διασημότερος Γάλλος αεροπόρος .

Το διεθνές αεροδρόμιο της Λυών ονομάζεται Σαιντ-Εξυπερύ, ενώ τα συντρίμμια του αεροπλάνου του συγγραφέα εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο Αεροπορίας στο Παρίσι. Τα βιβλία του και η ζωή του έχουν γίνει θέματα περίπου 10 ταινιών.

Διαβάζοντας την πρώτη σελίδα του -μοναδικού στο είδος του- διηγήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας» καταλαβαίνεις ότι ο αφηγητής (δηλ. ο ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε μικρή ηλικία) είναι ένα διαφορετικό παιδί, το οποίο σκέφτεται και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά απ'ότι οι άλλοι. Αυτή προφανώς θα ήταν και η μαγιά για τον ενήλικα ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ο οποίος χάθηκε στους αιθέρες...


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "Όνειρο είναι":

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής μας πορείας και με την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και τις νομικές δυσκολίες, διαγράφοντας μια αξιοπρόσεχτη καλλιτεχνική παρουσία.

Στόχος της ομάδας «Όνειρο είναι» είναι:

Να αποτρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το «κοινωνικό γίγνεσθαι», και να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.

Η ίση αντιμετώπιση μας απέναντι στην τέχνη και στην κοινωνία.

Το δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε και πιο συγκεκριμένα, όπως:
  • Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα και πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία στο γενικό φάσμα της τέχνης (θέατρο, χορό, μουσική κ.ά)
  • Σύστημα εκπαίδευσης για τυφλούς με Κώδικα Braille (Μπράιγ) και με Νοηματική για τους κωφούς μαθητές που έχουν ίση θέση στην εκπαίδευση.
  • Αίθουσες προσβάσιμες σε θεατρικές σχολές, σε καλλιτεχνικούς χώρους, αίθουσες διδασκαλίας εκπαίδευσης και πλαίσιο εργασίας για τα άτομα με αναπηρία στο χώρο της Τέχνης.
Απαιτούμε ίση θέση στο όνειρο και στην πραγματικότητα!

Η ελπίδα, αυτές τις μέρες μεγαλώνει με τη δημιουργία της πρώτης δραματικής σχολής για ανθρώπους με αναπηρία και την αλλαγή του νόμου περί ηθοποιών.

Η ομάδα τελεί υπό την Αιγίδα της Ten Arts Productions

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Bing Bang.

Μετά την μεγάλη έκρηξη, χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο διάστημα, κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις !!!

Ένα μαγικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών, με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο). Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή και περιφέρεται στο διάστημα, προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.

Μια παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και μαγεύει τα παιδιά.

Διαδραστική, με στοιχεία κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, τ' αστέρια, ακόμα και το δικό μας "σπίτι" η Γη, καθώς και θα τα φέρει σε επαφή με τον κόσμο των "μεγάλων".

Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται (έμμεσα) τον κόσμο των μεγάλων, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, μιλά για την αγάπη και τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη.

Είναι ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία, ενώ ο συγγραφέας είναι εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας είναι μακριά απ' τον πλανήτη του.

Οι παραμυθικοί ρόλοι είναι συμβολισμοί που υποκρύπτουν βαθμιαία πορεία προς τη γνώση, μέσω της κοινωνικοποίησης, τη μετάβαση από τον κόσμο του παιδιού στη ζωή, στις σχέσεις και υποχρεώσεις του ενηλίκου.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Σωτήρης Ταχτσόγλου / Δημήτρης Γρίντζος.
Αφήγηση: Στέλλα Διακάτου
Παίζουν: Δημήτρης Γρίντζος, Μαγδαληνή Πάντα, Βίκυ Δελή, Αφροδίτη Φλώρου, Βασιλική Μουργελά, Μαριάννα Διακομανώλη, Στελλα Διακάτου

Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Τσίγκος, Μαριάννα Διακομανώλη
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Γρίντζος, Βασιλική Σιγάλα, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Οργάνωση παραγωγής: Ten Arts Productions
Βοηθός Τεχνικού: Παναγιώτης Πολυπαθέλης
Ηχοληψία, Φωτισμοί: Χάρης Καραμανώλης
Στα τραγούδια της παράστασης ακούγονται: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη, Ραφαέλα Ράπτη
Guest: Dagipoli dance co

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 8 €
Μειωμένο εισιτήριο ( ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Παιδιά από 6 -10 ετών ) 5 €
Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν

ΜΕ ΧΑΡΑ,
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ,
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ
Ταϋγέτου 60, Αθήνα 112 55
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
8€ Γενική είσοδος
5€ Μειωμένο εισιτήριο (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Παιδιά από 6 -10 ετών)
Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
(με χρέωση υπηρεσίας +5%)
- Καταστήματα PUBLIC (με χρέωση υπηρεσίας +1€ ανα εισιτήριο)

E-TICKET

Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
TEN ARTS PRODUCTIONS ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996903503
ΔΟΥ: Α ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΔΡΑ: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 69 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ