ο γαργαληστής / edu project

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ο γαργαληστής /edu project
Μια δράση με παιδιά για παιδιά

26 Μαρτίου και 2 Απριλίου 2022

στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
Θεσσαλονίκη

 

 

Το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ γίνεται αφορμή για παιχνίδι. Ένα θεατροπαιδαγωνικό πρόγραμμα για την βαθύτερη κατανόηση του Άλλου με στόχο να διεγείρει την ενσυναίσθηση και την κοινωνική ευαισθησία.

Λίγα λόγια

Δύο εμψυχώτριες με όρεξη και ζωντάνια προσεγγίζουν την ιστορία του γαργαληστή με διαφορετική ματιά. Αφήγηση, ρόλοι και παιχνίδι είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν. Ένας κόσμος δράσης δημιουργείται από λίγα αντικείμενα που εναλλάσσονται. Με αφετηρία την βαλίτσα του γαργαληστή το ταξίδι ξεκινάει. Τα παιδιά μπαίνουν σε ρόλο και έχουν μια αποστολή: Να μαζέψουν και να μοιράσουν το γέλιο. Καταστρώνουν σχέδια, περιπλανιούνται, εξερευνούν, τρυπώνουν κρυφά σε δωμάτια και γαργαλάνε. Συνομιλούν με τους ήρωες. Ανοίγουν μια σχολική τσάντα και βρίσκουν ένα ημερολόγιο που ξεκλειδώνει την ιστορία. Βάζουν στόχο να βοηθήσουν έναν άλλο ήρωα, ένα παιδί. Κάνουν πειράματα, φτιάχνουν ''το άρωμα'', αυτοσχεδιάζουν και το καταφέρνουν. Γιορτάζουν την χαρά τους με μία τρελή παρέλαση.

Τι επιδιώκουμε

Ακούγοντας τις ιστορίες των ηρώων, τα παιδιά μπαίνουν στην θέση τους και κατανοούν τα προβλήματά τους. Ταυτίζονται μαζί τους και συνειδητοποιούν τις δυσκολίες τους. Έτσι, κινητοποιούνται για την επίτευξη ενός στόχου. Να προσφέρουν βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται. Το γέλιο πρέπει να μοιραστεί σε όλους. Οι γαργαληστές καλούνται να ''εκπληρώσουν'' το καθήκον τους! Τι μας ωθεί σε τέτοιες πράξεις γενναιοδωρίας; Πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάμε γύρω μας; Μήπως είναι περισσότερα από όσα γνωρίζουμε;
Ελάτε να γαργαλήσουμε για να το διαπιστώσουμε!

Ζουμπαμπαλί και ξεκινάμε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ

H Βερενίκη Πασλαμούσκα γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997 στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει από τότε. Είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει με την ιδιότητα της ηθοποιού, της δραματολόγου, της φωτίστριας και της σκηνοθέτιδας σε παραστάσεις και παρουσιάσεις στο πλαίσιο μαθημάτων εντός της σχολής.
Πήρε, επίσης, μέρος ως εμψυχώτρια σε μια σειρά θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων στο «Εργαστήρι Κοινωνικού Θεάτρου» του Τμήματος Θεάτρου (2018)

Φοίτησε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Θεάτρου Τ από το 2016 έως το 2018 και κατά την περίοδο 2018-2019 στο Θεατρικό Εργαστήρι «Parsifal».

Συμμετείχε στο φεστιβάλ «Π100 - Πλανήτης Τεχνόπολη» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (2019) με την διαδραστική παράσταση-θεατρικό παιχνίδι Πιθανότητες, ως ηθοποιός και εμψυχώτρια.

Τέλος, το 2021 εργάστηκε στο πλαίσιο Πρακτικής Άσκησης στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου ως βοηθός Δραματολόγου και βοηθός στην Οργάνωσης Παραγωγής.

H Ροδόπη Ρουκούδη γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1897. Μεγάλωσε στο Πολύκαστρο και ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Θεάτρου, της σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Δραματολογία-Παραστασιολογία.

Φοίτησε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Θεάτρου Τ από το 2016 έως το 2018. Συμμετείχε σε παραστάσεις ως ηθοποιός, δραματολόγος, σκηνοθέτης, και κινησιολόγος στο πλαίσιο του θεατρικού Εργαστηρίου και σε διάφορες δράσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων της σχολής.

Έχει παρακολουθήσει Εργαστήριο Κριτικής θεάτρου στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ «Συνοικισμός» καθώς και στο Festival Readings για την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια στο 9ο HRTFest (Handmade and Recycle Theater Festival) στην Αθήνα.

Το 2021 πραγματοποίησε την Πρακτική της Άσκηση στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος ως βοηθός στην Οργάνωση Παράγωγής. Τέλος, ασχολείται με τον κλασσικό και τον σύγχρονο χορό.

Συντελεστές:

Σχεδιασμός-Εμψύχωση: Βερενίκη Πασλαμούσκα, Ροδόπη Ρουκούδη

Κείμενο-Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ

 

Πληροφορίες

www.avlaiatheater.gr

Θέατρο Αυλαία: Τσιμισκή 136, 546 21 / Πλατεία ΧΑΝΘ

Τηλέφωνο: 2310 230013

Ημερομηνίες: Σάββατο 26 Μαρτίου και 2 Απριλίου 2022, στις 12:00

Ηλικίες: 6-9 ετών

Διάρκεια: 90'

Κόστος συμμετοχής: 10€

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ & ticketservices.gr

 

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)

T 2310 230013

W www.avlaiatheater.gr/

in | fb | yt

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)
τηλ. 2310230013


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Σάββατο 26 Μαρτίου 2022
Σάββατο 2 Απριλίου 2022

στις 12:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ κόστος συμμετοχής

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
- Ταμείο: Θέατρο Αυλαία

E-TICKET

Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ
ΠΑΛΑΚΑΣ ΠΑΥΛ. ΠΕΤΡΟΣ
ΑΦΜ: 112008890
ΔΟΥ: Ζ' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΚ/ΜΑ: Τσιμισκή 136 , 54621, Θεσσαλονίκη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ