Ρεσιτάλ κιθάρας Ορέστης Καλαμπαλίκης
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ρεσιτάλ κιθάρας
Ορέστης Καλαμπαλίκης 
Αφιέρωμα στον
Μάνο Χατζιδάκι
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης, βραβευμένος κιθαριστής και συνθέτης, προτείνει ένα πρόγραμμα για σόλο κιθάρα με κέντρο τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, πλαισιωμένο και από δικές του συνθέσεις.

Οι διασκευές των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι έγιναν από τον ίδιο τον Ορέστη και είναι αφιερωμένες στην Έλενα Παπανδρέου, η οποία τις ερμήνευσε στο δίσκο “Paper Moon”(2023, BIS Records). Ως επί το πλείστον, πρόκειται για τραγούδια για το θέατρο ή τον κινηματογράφο. Πολλά από αυτά γράφτηκαν “καθαρά για βιοποριστικούς σκοπούς” κατά τον ίδιο το συνθέτη, όμως έγιναν μεγάλες επιτυχίες και άντεξαν στο χρόνο, επηρεάζοντας σημαντικά την αισθητική της ελληνικής μουσικής.

Η μουσική του Χατζιδάκι διακρίνεται από μία θαυμαστή και σπάνια ποιότητα που απαντάται στους μεγάλους συνθέτες αλλά και στην παραδοσιακή μουσική: καταφέρνει να είναι ακριβής χωρίς όμως να είναι περίπλοκη. Έστω και εάν το αρμονικό, αντιστικτικό και ενορχηστρωτικό τοπίο παίζει έναν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, οι μελωδίες παραμένουν όμορφες και απλές, μπορώντας έτσι να σταθούν από μόνες τους. Μπορούν δηλαδή να τραγουδηθούν à capella, να παιχτούν στο πιάνο ή την κιθάρα και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον οποιοδήποτε ακροατή, μεταδίδοντας του ένα ζωηρό συναίσθημα.

Προφανώς, ένας από τους κύριους σκοπούς αυτών των διασκευών είναι να αναδείξουν τις ηχοχρωματικές και εκφραστικές δυνατότητες του οργάνου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά κουρδίσματα και τρόπους παιξίματος.

Όμως τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν για να υποστηρίξουν υπέροχους στίχους, γραμμένους από τον Νίκο Γκάτσο, τον Μιχάλη Μπουμπούλη, τον Αλέκο Σακελλάριο, αλλά και πολλές φορές από τον ίδιο το συνθέτη. Και αυτοί οι στίχοι σε μία οργανική εκτέλεση χάνονται. Βαθύτερος λοιπόν στόχος αυτών των διασκευών είναι να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από το νόημα αυτών των στίχων. Να μας κάνουν να αισθανθούμε κάτι από τα λόγια, έστω και εάν αυτά απουσιάζουν.-

Την επομένη του ρεσιτάλ του 6/4 στις 14:00, ο Ορέστης Καλαμπαλίκης θα διδάξει σε σεμινάριο κιθάρας στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ κανονικό
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ