Ο Επιθεωρητής έρχεται...

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Μικρός Κεραμεικός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Ευμολπιδών 13

«ο Επιθεωρητής έρχεται...»
του Τζων Πρίσλεϋ
από την Ομάδα Θεατρείς
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 


Η Ομάδα Θεατρείς παρουσιάζει το συγκλονιστικό αστυνομικό θρίλερ του Τζων Πρίσλεϋ, «ο Επιθεωρητής έρχεται...» από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Μικρό Κεραμεικό.
 
"Σήμερα το απόγευμα μία νεαρή γυναίκα ήπιε καυστικό υγρό και λίγες ώρες αργότερα πέθανε με φρικτό τρόπο στο νοσοκομείο."
 
Αυτοκτονία ή φόνος;
Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας επιτυχημένος δυναμικός επιχειρηματίας, μία φιλάνθρωπη κυρία του καλού κόσμου, μία παραχαϊδεμένη κόρη, ένας ανεξέλεγκτος νεαρός γιος και ένας πολλά υποσχόμενος πλούσιος γαμπρός, με μια νεαρή γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο νοσοκομείο;

Τι ζητάει ένας αστυνομικός Επιθεωρητής από αυτούς τους ευυπόληπτους πολίτες;
Γιατί έρχεται να διακόψει την ευτυχισμένη οικογενειακή τους γιορτή;

Διατηρώντας την πλοκή ενός ανατρεπτικού αστυνομικού θεατρικού έργου, ο Τζων Πρίσλεϋ αναδεικνύει τη σημασία της ατομικής ευθύνης για τη πορεία της κοινωνίας των ανθρώπων. Ο συγγραφέας έχοντας την εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της φρίκης που έζησε η ανθρωπότητα, ενώ γράφει το έργο του το 1945, τοποθετεί τη δράση το 1912, για να έχει την ευκαιρία να προειδοποιήσει τους ήρωες της ιστορίας για την καταστροφή που έρχεται και να στηλιτεύσει την απάθεια και παντελή έλλειψη συνείδησης, με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή των ανθρώπων γύρω τους.

Παράλληλα με ένα έξυπνο τέχνασμα, οδηγεί το θεατή να πιστέψει, όπως και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τους αφορούν, ότι οι ισχυροί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, οι ενοχές μπορούν να καλυφθούν, αφού κανένας δεν θα τους κατηγορήσει για τίποτα. Δεν έχουν όμως υπολογίσει τον Επιθεωρητή που... έρχεται.
 
Συντελεστές:
Μετάφραση : Ζωή Ρηγοπούλου
Σκηνοθεσία / Θεατρική προσαρμογή: Μαριλένα Μοραγλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Πρίγγα

Κινησιολογία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σκηνικά / Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Πρωτότυπη μουσική / Επεξεργασία ήχου: Νίκος Ιωάννου
Φωτογραφίες: Πάνος Ζουλάκης
Επεξεργασία εικόνων / Σχεδιασμός Αφίσας/banner: Ελένη Πάρλα
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Πρίγγα 
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπουλου

 
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Γιαραμαζίδης, Άννυ Ευαγγέλου, Άπος Κυπραίος, Δημήτρης Κωνσταντέλης, Μαριλένα Μοραγλή, Κατερίνα Σκυλογίαννη, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

«ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» mikroskerameikos@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6982121385.
 
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com
 
Λίγα λόγια για την Ομάδα Θεατρείς
Η θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡΕΙΣ γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 2022. Ιδρυτικά της μέλη 3 φίλοι, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗΣ, ο ΑΠΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ και η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΡΑΓΛΗ που, αν και η σχέση τους χρονολογείται από παλιά, το Νοέμβριο του 2019, ξανασυναντήθηκαν στη σκηνή ενός θεάτρου, μια συνάντηση που έμελλε να είναι καθοριστική για την καλλιτεχνική τους πορεία.
Ενωμένοι από την αγάπη τους για το θέατρο και την αληθινή διάθεση για εξερεύνηση στους δρόμους που αυτό ανοίγει, αποφάσισαν να αφιερώσουν χρόνο και ψυχή και όση φαντασία διαθέτουν, για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να μιλήσουν για τους προβληματισμούς τους, να "παίξουν" τους ρόλους που ονειρεύτηκαν και να ζήσουν πάνω στη σκηνή όλες τις ζωές που δε θα χωρούσαν στη μία ανθρώπινη ζωή τους. Γιατί αυτό είναι το μαγικό με την τέχνη του ηθοποιού.

Έτσι οδηγήθηκαν στην πρώτη τους δημιουργία, την παράσταση «ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ», τη θεατρική σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-2023, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ για 15 παραστάσεις και αποτελούσε ένα καυστικό σχόλιο για τον τρόπο που οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους αλλά και τους εαυτούς τους από το "παντελόνι" που φοράνε, φτωχικό ή πολυτελές, στρατευμένο ή ελεύθερο, ανδρικό ή γυναικείο, με συμβολισμούς ή χωρίς.

Η φετινή δουλειά τους φέρει και πάλι το στίγμα του κοινωνικού τους προβληματισμού, βασισμένη όμως σε ένα γνώριμο και κλασσικό κείμενο, που ωστόσο παρέχει τη δυνατότητα να το διαβάσει κανείς και να το ερμηνεύσει με διάφορους τρόπους. Η ατομική ευθύνη, η ευθύνη που έχει ο καθένας από μας για το διπλανό του, ή που θα έπρεπε να έχει, είναι το ζητούμενο της νέας παράστασης. Αν ο καθένας από μας έδινε λίγη παραπάνω προσοχή στο μικρόκοσμο του, ίσως κατάφερνε να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, να αλλάξει τη μοίρα όσων τον πλησιάζουν ή εξαρτώνται από αυτόν και τέλος να επηρεάσει την κοινωνία γύρω του. "Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ" για να μας το θυμίσει.

Στόχος μας, όπως και στην προηγούμενη δουλειά μας, είναι να κάνουμε το κοινό μας να διασκεδάσει και να ονειρευτεί, αλλά και να φύγει από το θέατρο κουβαλώντας κάτι παραπάνω, μια σκέψη, μια ελπίδα, έναν προβληματισμό ίσως, για το πώς μπορεί ο καθένας από μας να επηρεάσει το κομματάκι που του αναλογεί, ώστε αυτός ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος.

Οι φίλοι μπορούν να μας βρουν

στο facebook:

«ΘΕΑΤΡΕΙΣ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ»
https://m.facebook.com/story.php?.story-fbid=10155009581579080id=101547915816008,

στο
Instagram:

ΘΕΑΤΡΕΙΣ_ ΟΜΑΔΑ
(https://www.instagram.com/theatreis_omada/)

ή στο site της ομάδας:
www.theatreis.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54
τηλ. 210 3454831
(χάρτης)
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 6 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα: 21.15
Τρίτη: 19.15

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15€ κανονικό
12€ μειωμένο
8€ ατέλειες

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
όλα τα εισιτήρια στα 10€ για αγορές μέχρι και τις 05.11.2023

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
OI ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΑΤΡΕΙΣ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996719841
ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΔΡΑ: Ολύμπου 19, Αγ. Δημήτριος τ.κ. 17342

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ