Με μια Αναπνοή | Ολια Λαζαρίδου - Νίκος Ξυδάκης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
(χάρτης)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12€ προπώληση
14€ στο ταμείο
10€ φοιτητικό/μαθητικό/ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
τηλ. 210 4143310
- TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
- PUBLIC
Σε όλα τα καταστήματα Public
Online: tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ Α.Μ.Κ.Ε.
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
ΑΦΜ: 997685517
ΔΟΥ: ΣΤ' Αθηνών
ΕΔΡΑ: Μ. Αλεξάνδρου 95, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διονύσιος Σολωμός 2019
«Με μια Αναπνοή»
Όλια Λαζαρίδου - Νίκος Ξυδάκης

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από την Τετάρτη 20 Μαρτίου ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019«Με μια αναπνοή»... Μια ξεχωριστή παράσταση, μέσα από την οποία ζωντανεύει με τις αφηγήσεις και την ερμηνεία του Νίκου Ξυδάκη και της Όλιας Λαζαρίδου, το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον ιδιαίτερο χώρο του φουαγιέ, από την Τετάρτη 20 ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη, μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό Λόγου και Μουσικής.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Διονυσίου Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και οι περσινές παραστάσεις στην αυλή του ΜΙΕΤ, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου και στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δ. Αθηναίων, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Γι' αυτό το λόγο και  μετά από παράκληση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να το δουν, «ο Λάμπρος», η «Ευρυκόμη» και άλλες μορφές και εικόνες από το έργο του Διονυσίου Σολωμού, κατηφορίζουν στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας.

Έγραψε η Χάρις Ποντίδα στο Spirto.net... «... Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, αλλά αυτό που μας παρουσίασαν έμοιαζε με ένα ενιαίο μεγάλο τραγούδι που είπαν δυο "συγγενείς" στην τέχνη τους καλλιτέχνες. Δύο αδερφές ψυχές που η λάμψη τους είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό. Μην με ρωτάτε τι... Αν το ξαναπαίξουν να πάτε...»
https://tospirto.net/music/ive_seen/35036

INFO
«Με μια Αναπνοή»
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Φουαγιέ

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20.03.19 ως και Κυριακή 24.03.19
Ώρα έναρξης: 21.00

Η παράσταση διαρκεί μία ώρα, περίπου.

Τιμές εισιτηρίων:
12 ευρώ στην προπώληση
14 ευρώ στο ταμείο τις ημέρες των παραστάσεων
Φοιτητικό / μαθητικό / ανέργων 10 ευρώ

Προπώληση στην ticketservices.gr - 2107234567 - Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Eισιτήρια πωλούνται και στο ταμείο του ΔΘΠ και σε όλα τα καταστήματα Public

Οργάνωση: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ - Artway

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω