ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μουσικοχορευτική Παράσταση

ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Απριλίου & Κυριακή 1 Μαΐου 2022
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη (www.xoreutikoeirini.gr) υποστηρίζει την παράδοση και την ιστορία του τόπου και σε συνέχεια της επιτυχημένης 40χρονης πορείας του, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ».

Κεντρικό θέμα της παράστασης, είναι η ταυτότητα του ελληνικού μουσικοχορευτικού φαινομένου κατά τον 20ο αιώνα, ιδωμένη μέσα από ετερόκλητες και πολυσχιδείς κοινωνικές, οικονομικές και ευρύτερα πολιτισμικές μεταβάσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, θα αναδειχθεί η πολύπλευρη πολιτισμική σημασία των προσφυγικών ροών απ' τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση της όσμωσης των λαϊκών παραδόσεων της υπαίθρου με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, θα διαφανούν οι μετασχηματισμοί των μουσικοχορευτικών επιτελέσεων μετά την κατάρρευση των παραδοσιακών κοινοτήτων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθούν τα νέα στοιχεία που εισέρχονται στην ταυτότητα του δημοτικού τραγουδιού στις αγροτικές κοινότητες αλλά και στον αστικό χώρο, με άξονα αναφοράς την δισκογραφία και τους νέους χώρους γλεντίσματος, καθώς και οι σημαντικές τομές που επέφερε το μεταπολεμικό μεταναστευτικό φαινόμενο στην πολιτιστική ζωή των Ελλήνων της διασποράς αλλά και στις πατρογονικές εστίες των μεταναστών.

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ - Δεύτερο πρόγραμμα.

Συμμετέχουν

Τραγούδι: Ζαχαρίας Καρούνης, Ιωάννης Παυλόπουλος, Ανέστης Ιωακειμίδης, Ειρήνη Δερέμπεη, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Πάτση, Πολυφωνικό σχήμα «Ισοκράτισες».

Μουσικοί: Ιωάννης Παυλόπουλος-βιολί, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος-κλαρίνο, Ιορδάνης Κουζηνόπουλος-λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Μανούσος Κλαπάκης-κρουστά, Θάνος Σταυρίδης-ακορντεόν, Βασίλης Τζωρτζίνης-κοντραμπάσο/ούτι, Ανέστης Ιωακειμίδης-λύρα, Δημήτρης Μπάκος-γκάιντα, Κώστας Μήτσιος-μπουζούκι/λαούτο, Αλέξανδρος Παπαδάκης-λύρα, Ανδρέας Αρβανίτης-λαούτο/ασκομαντούρα, Γιώργος Αναστασιάδης-τσαμπούνα/λαούτο, Γιώργος Μαυρίδης-λύρα, Γεώργιος Γεωργίου-νταουλάκι.

Χορευτές: πάνω από 120 μέλη του χορευτικού ομίλου Ειρήνη
Καλλιτεχνική επιμέλεια/Χοροδιδασκαλία: Δημήτρης Μπάκος
Επιστημονική επιμέλεια-Kείμενα-Αφήγηση: Θάνος Κώτσης
Μουσική επιμέλεια: Ιωάννης Παυλόπουλος
Χοροδιδασκαλία: Κατερίνα Βογιατζιδάκη (κρητικά), Σίσσυ Πέτρου (εφηβικό τμήμα), Αριστούλα Τόλη (χοροί Ηπείρου)
Δασκάλα Χορωδίας: Ειρήνη Δερέμπεη

Τοποθεσία: Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Ημερομηνία και ώρα: 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2022, στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:30)
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)
Πληροφορίες: Ευστάθιος Ευσταθιάδης, 6992002001

 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι χαρακτηρισμένος ως covid free χώρος και για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε έγγραφη ή ηλεκτρονική μορφή για τους ενήλικους θεατές.

Οι ανήλικοι θεατές έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ώρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο, 30/4/22 ώρα 21.00
Κυριακή, 1/5/22 ώρα 17.30 & 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο εισιτήριο: 12€
 
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες:
 Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) / ΑμεΑ/ Ομάδες 10 ατόμων και άνω

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550
(μόνο με ηλεκτρονική πληρωμή)

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

η τηλεφωνική και η online αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Ηρακλείου Αττικής
ΑΦΜ: 998242058
ΕΔΡΑ: Χρυσανθέμων 87Α 14122 Ηράκλειο Αττικής

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ