Θραύσματα της performance RAGADA

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

 • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
 • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
 • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Θέατρο στη Σάλα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θραύσματα της performance
RAGADA

Mario Banushi

Θέατρο στη Σάλα
(Κολοκοτρώνη 7, Ηλιούπολη 16342)


Τετάρτη 4 έως Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Έναρξη: 21.15

Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης των "Θραυσμάτων της performance RAGADA" τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "PERFORMANCE ROOMS 2022" από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, ο Mario Banushi επανέρχεται με μια νέα εκδοχή του έργου σε έναν απρόβλεπτο χώρο στην Ηλιούπολη.

Ραγάδα είναι το αποτύπωμα που αφήνει στο σώμα η επιμονή, η πίεση που ασκεί από μέσα το έμβρυο καθώς μεγαλώνει και ζητά να βγει έξω.

Η "RAGADA" είναι ένα έργο αφιερωμένο στη μητρότητα και τη δημιουργία. Ο Mario Banushi, με τις performers Χρυσή Βιδαλάκη, Ξένια Ντάνια και Aulona Lupa, ανασυστήνει προσωπικές σκηνές από την παιδική του ηλικία στην Αλβανία και γεννά τη μορφή της μητέρας του σε μια παράσταση που δημιουργείται μέσα από θραυσματικές εικόνες που ζωντανεύουν μπροστά μας σαν ένα τρυφερό pop-up παραμύθι.

Δουλεύοντας με έμφαση στην υλικότητα των αναμνήσεων, εμπνεόμενος από καλλιτεχνικές πρακτικές που ενεργοποιούνται ανάμεσα στα εικαστικά, το ντοκιμαντέρ και την κίνηση, ο Mario δημιουργεί μια αφήγηση για την πολλαπλότητα της γυναίκας-μητέρας και μας παίρνει από το χέρι. Μας βάζει μέσα στον σκοτεινό θάλαμο από όπου μας καλεί να κοιτάξουμε με θαυμασμό και συγκίνηση τη μορφή εκείνης της μητέρας από την οποία ίσως γεννηθήκαμε όλοι.

Τα "Θραύσματα της performance RAGADA" παρουσιάζονται σε μια νέα εκδοχή στο Θέατρο στη Σάλα (Κολοκοτρώνη 7, Ηλιούπολη) για 10 μοναδικές παραστάσεις με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Σημείωμα του Mario Banushi

Η μητέρα μου, έφερε στον κόσμο εμένα και άλλα χιλιάδες παιδιά. Ήταν μαία. Δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να με αφορά ο άνθρωπος και τα πρώτα βασικά ένστικτά του. Θέλω μέσα από τη δημιουργία μου να ξαναγνωρίσω τις αισθήσεις, την ακοή, την αφή, την όσφρηση, την όραση, τη γεύση. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ απτά υλικά, όπως το νερό, το γάλα το αλεύρι κ.α. Εμπνέομαι από τις ιστορίες της μητέρας μου και των γυναικών που μεγάλωσα μαζί τους στην Αλβανία καθώς και από τις προσωπικές μαρτυρίες των γυναικών ηθοποιών με τις οποίες συνεργάστηκα. Με αφορά η κακοποίηση της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της. Μια παράσταση της γέννας, της μητρότητας, της δημιουργίας. Τα σκηνικά αντικείμενα μεταπλάθονται από τους ηθοποιούς και αλλάζουν όπως και αυτοί, επηρεάζουν και επηρεάζονται, παίρνουν μορφή, γίνονται ιδέες, χάνουν την υλικότητά τους.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Mario Banushi είναι σκηνοθέτης και performer. Γεννήθηκε το 1998 και μέχρι την ηλικία των έξι μεγάλωσε στην Αλβανία, ύστερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Αποφοίτησε το 2020 και έφτιαξε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο "PRANVERA" η οποία προβλήθηκε στο Tirana International Film Festival (2021).

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη/OSMOSIS ως βοηθός παραγωγής για την περφόρμανς "THIRIO" (Athens Biennale AB6, 2018), ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την ομάδα Nova Melancholia ως ερμηνευτής στο έργο "Marcel Duchamp".

H "RAGADA" αποτελεί την πρώτη του σκηνοθετική ιδέα, η οποία παρουσιάστηκε υπό μορφή αποσπασμάτων στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "PERFORMANCE ROOMS 2022" από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος. Η ταυτότητα της δουλειάς του περιέχει στοιχεία από τα εικαστικά, το ντοκιμαντέρ και την κίνηση.

 

     
 

Συντελεστές

Σύλληψη, σκηνοθεσία, σχεδιασμός φωτισμού: Mario Banushi

Ερμηνεύουν: Χρυσή Βιδαλάκη, Ξένια Ντάνια, Aulona Lupa, Mario Banushi

Ηχητικός σχεδιασμός: Εμμανουήλ Ροβίθης

Σκηνογραφία: Mario Banushi, Αντρέας Βούκενας

Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Τσούτσουβα

Φωτογραφίες: Mario Banushi, Μυρτώ Σταματοπούλου

Βίντεο: Andy Xhuma

Γραφιστικά, μοντάζ: Νίκος Πάστρας

Project management: Ελένη Σαλβαρά

Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Tour management: TooFarEast

Παραγωγή: Θέατρο στη Σάλα

 
     

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ευγενική παραχώρηση
της Αίθουσας Τέχνης
Καππάτος Performance Rooms 2022
Φωτογραφία: Libertas Nikos

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑ
Κολοκοτρώνη 7, Ηλιούπολη 16342
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 4 έως Κυριακή 8 Μαΐου 2022
Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
50'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
8€ θέσεις σε μαξιλάρια

Κατάλληλη για άνω των 16 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996719251
ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΔΡΑ: Κολοκοτρώνη 7, 16342 Ηλιούπολη

 

GALLERY
PHOTO GALLERY
 • Photo by Mario Banushi
 • Photo by Myrto Stamatopoulou
 • Photo by Mario Banushi
 • Photo by Myrto Stamatopoulou
 • Photo by Myrto Stamatopoulou
 • Photo by Myrto Stamatopoulou
 • Photo by Mario Banushi
 • Ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος Performance Rooms 2022 Φωτογραφία: Libertas Nikos
 • Ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος Performance Rooms 2022 Φωτογραφία: Libertas Nikos
 • Photo by Mario Banushi
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ