Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
στο «Φεστιβάλ Κρήτης»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
στο «Φεστιβάλ Κρήτης»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΝΩΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται στο νησί την διεθνώς φημισμένη Κρατική Oρχήστρα Αθηνών σε τρεις μεγάλες συναυλίες στο παγκόσμιο λίκνο του Μινωικού πολιτισμού, την Κνωσό και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Το δυνατό πολιτιστικό παρελθόν του νησιού υποβάλλει τον επισκέπτη σε μια ιστορία χιλιάδων ετών. Εμβληματικά μνημεία. Διάχυτη μουσική παράδοση.

Βρισκόμαστε στην Κρήτη, όπου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποβιβάζεται για τρεις συναυλίες στις 8, 9 και 10 Ιουλίου. Οι δύο πρώτες, μάλιστα, πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στον οποίο η Ορχήστρα φιλοξενείται για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία της, ενώ στις 10 Ιουλίου, οι μουσικοί εμφανίζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα έργο του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, ιδιαιτέρως μάλιστα όταν οι συναυλίες αυτές πραγματοποιούνται μόλις έναν χρόνο μετά την απώλειά του. Πέραν του δικού του ατμοσφαιρικού Adagio, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκάς Καρυτινός, ηγείται της ερμηνείας της αειθαλούς και γεμάτης φρεσκάδα Πρώτης Συμφωνίας του Μπετόβεν, ενώ ο καταξιωμένος βιολιστής και εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρης Σέμσης, αναμετράται με το Κοντσέρτο του Μπετόβεν, τον αδιαμφισβήτητο «Παρθενώνα» των βιολονιστικών κοντσέρτων.

Οι παραπάνω συναυλίες αποτελούν την έναρξη του 2ου «Φεστιβάλ Κρήτης», σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (1925-2021)
Adagio

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770-1827)
Συμφωνία αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 21
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 61

ΣΟΛΙΣΤ
Δημήτρης Σέμσης, βιολί

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1η συναυλία - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παρασκευή 08 Ιουλίου 2022
Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού
εισιτήρια >

2η συναυλία - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σάββατο 09 Ιουλίου 2022
Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού
εισιτήρια >

3η συναυλία - XANIA
Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
εισιτήρια >

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Δωρεάν με δελτία εισόδου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ
Υπηρεσία Εισιτηρίων - Ticket Services
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Πραγματοποιώντας την κράτησή σας ηλεκτρονικά, κατεβάζετε τα δελτία εισόδου σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κρατική Ορχήστρα ΑΘηνών
και Περιφέρεια Κρήτης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ