TicketServices.gr

JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ - ΠΑΤΡΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ

1-2-3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
ΠΑΤΡΑ

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, ώρα: 21.30
Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, ώρα: 21.00
Γ.Μανωλάκης - Ν.Σιδηροκαστρίτης - Α.Πολυζωγόπουλος
M.Kalkanis Group

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, ώρα: 21.00
S. Ntouvas & the G.O.A.T.S
Dhafer Youssef


"τα ΜΠΛΟΥΖ του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ " .
Πέμπτη 1 Ιουλίου, στον Πολυχώρο Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων

Παίζουν
ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ( τύμπανα)
ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΡΑΚΟΣ( πιάνο),
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ( μπάσο) ,
DAVID LYNCH ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά)
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ( πνευστά)

Τραγουδάει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο σπουδαίος συνθέτης που σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική δένοντας τα τραγούδια του με τις προσωπικές μας στιγμές αλλά και την ιστορία του τόπου μας, ήταν ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που αναζητούσε πάντα τη διεύρυνση των ορίων στη δημιουργία του ανανεώνοντας τα τραγούδια του και τις μουσικές του μέσα από νέους φακούς θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία. Άλλωστε ο ίδιος υποστήριζε πάντα ότι η φόρμα συμβαδίζει με την εποχή της: «Η διεύρυνση των ορίων επιχειρείται συνεχώς στη μουσική. Κι αυτό είναι, η πραγματική πρωτοπορία. Και δεν αποτελεί πρωτοπορία η ανακάλυψη ενός εντελώς καινούριου πράγματος που δεν έχει προϋπάρξει. Όλα έχουν υπάρξει».

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου είναι ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του. Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με ροκ και τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

Οι αυτοσχεδιασμοί εμφανίστηκαν στο έργο και στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από νωρίς, από τα πρώτα χρόνια του '70.
Τζαζ-ροκ αναφορές υπάρχουν στο κομμάτι «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του '82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί». Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια», όπως και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Το 1985 ο Θάνος Μικρούτσικος γράφει το Ντούο για άλτο σαξόφωνο και ηλεκτρικό μπάσο. Το 2003 γίνεται πραγματικότητα ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα του συνθέτη. Το έργο του «Music stories» για βιμπράφωνο, ορχήστρα εγχόρδων, κλαρινέτο και κρουστά κυκλοφορεί από τη θρυλική δισκογραφική εταιρία των μεγάλων μουσικων της τζαζ «Blue Note». Ο Θάνος Μικρούτσικος συνεργάζεται με τον διακεκριμένο Αμερικανό βιμπραφωνίστα Γκάρι Μπάρτον στον οποίο αφιέρωσε και το έργο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ανανεώνεται συνεχώς ακόμα και σε δουλειές που έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Του αρέσει να τις προσεγγίζει ξανά μέσα από μια νέα ματιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Σταυρός του Νότου.

«Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ στις μελοποιήσεις του δίσκου κινούμαι στο χώρο της μπαλάντας -ένα χώρο που μπορεί να φαίνεται οικείος και σε ακροατές με ηχητικές εντυπώσεις της δεκαετίας του '60- μετά την έκδοση του δίσκου άρχισα να παίζω διάφορα κομμάτια του σε συναυλίες με συνεχείς αυτοσχεδιασμούς, φτάνοντάς τα πολλές φορές στην περιοχή της τζαζ μουσικής. Και το πιο σημαντικό: αυτή η σύζευξη της ποίησης του Καββαδία με τους ρυθμούς της τζαζ όχι μόνο δεν κλώτσαγε, αλλά φαινόταν απόλυτα φυσιολογική. Εδώ βρίσκεται μια ακόμη απόδειξη πως ένας παλιός στίχος, όταν είναι γνήσιος, μπορεί να δεθεί πάρα πολύ ομαλά με μορφές εντελώς σύγχρονες, χωρίς να γίνεται καμιά παραβίαση ή αλλοίωσή του. Κι έτσι γεννήθηκαν οι Γραμμές των Οριζόντων» έλεγε σε συνέντευξή του ο Θάνος Μικρούτσικος

Στη συναυλία «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου» στην Πάτρα στον Πολυχώρο Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων την 1η Ιουλίου, βασικοί συνεργάτες του Θάνου που πορεύτηκαν μαζί του σε διαφορετικές περιόδους προσεγγίζουν μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ενσωματώνοντας την τάση του συνθέτη προς το σύγχρονο αυτοσχεδιασμό. Αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους ενώ ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει Καββαδία (Λύχνος του Αλλαδίνου, Ένα μαχαίρι, William George Allum κ.α) Μπρεχτ, Τριπολίτη(Μπουμ, Ένα μπλουζ η αγάπη μου πένθιμο), Καβάφη, Ελευθερίου(Άμλετ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΤΡΑ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, 21:30
Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, 21:00
Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € κανονικό εισιτήριο
7 € φοιτητικό,  ανέργων, άνω των 65
20 € ενιαίο εισιτήριο τριημέρου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα PUBLIC (+1€ ανά εισιτήριο)
- ταμείο Θεάτρου Απόλλων, Πάτρα
* Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.
ΑΦΜ: 997748350
ΔΟΥ: Γ' Πατρών


ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω