ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
ώρα 20.30

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Στις 26 Οκτωβρίου 2018 το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» φιλοξενεί για πρώτη φορά συναυλία μπάντας.

Η 120μελής διάσημη μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα εμφανιστεί συναυλιακά στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. Το μακροβιώτερο μουσικό σύνολο της νεώτερης Ελλάδας εμφανίζεται στην κορυφαία συναυλιακή σκηνή της χώρας προβάλλοντας αφενός τη 200ετή μουσική δημιουργία των Επτανήσων (με έργα Μάντζαρου, Ξύνδα, Σαμάρα κ.α.) και αφετέρου το πολυδύναμο και πολυεπίπεδο ρεπερτόριο της σύγχρονης μπάντας, τόσο με πρωτότυπα έργα όσο και με διασκευασμένες εκδοχές γνωστών συνθέσεων.

Σολίστ Μάριος Μουζακίτης και Νίκος Μεταλληνός (κρουστά)
 
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης
 
H Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (γνωστή και ως «Παλαιά Φιλαρμονική») ιδρύθηκε επισήμως στις 12 Σεπτεμβρίου 1840 και είναι ο παλαιότερος μουσικοεκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα. Ο αρχικός σκοπός των ιδρυτών της ήταν η δημιουργία μιας πλήρους μουσικής ακαδημίας, παρόμοιας με εκείνες της γειτονικής Ιταλίας. Στο πλαίσιό της μπορούσε κανείς να καταρτιστεί μουσικά τόσο σε πρακτικό επίπεδο (έγχορδα και πνευστά όργανα, πιάνο, φωνητική μουσική) όσο και σε θεωρητικό (από βασικά θεωρητικά μέχρι μουσική σύνθεση και αισθητική).

Η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας είναι το μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης των σχολών πνευστών οργάνων του ιδρύματος και αναδείχθηκε στο πλέον δημοφιλές από τα μουσικά σύνολά του, αφενός μέσα από τη συναυλιακή δραστηριότητά του (ήδη από το 1841) και αφετέρου από τη συμμετοχή του σε δημόσιες και θρησκευτικές τελετές. Με τον τρόπο αυτό η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής συνετέλεσε τα μέγιστα στη βιωματική μουσική καλλιέργεια του ακροατηρίου της και των μουσικών της. Τα κορυφαία μέλη της στελέχωναν ήδη από το 1844 την οπερατική ορχήστρα του θεάτρου της Κέρκυρας, καθώς και άλλων θεάτρων της Ελλάδος. Επίσης, προβεβλημένα στελέχη της ήταν και είναι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και στρατιωτικών μουσικών σωμάτων της χώρας. Η συναυλιακή δραστηριότητά της περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Η.Π.Α., Ρωσία κ.α.). Σήμερα η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας αποτελείται από 300 ενεργούς μουσικούς. Φυτώριό της είναι η νεανική μπάντα της (αποτελούμενη από 120 νεαρούς μουσικούς) και η μαθητική μπάντα (αποτελούμενη από 60 μουσικούς νεώτερων ηλικιών). Στο πλαίσιό της δραστηριοποιούνται και διάφορα σύνολα χάλκινων, ξύλινων και κρουστών οργάνων. Συνεχίζει με τον τρόπο αυτό μια αδιάκοπη παράδοση σχεδόν διακοσίων ετών με δυναμική ματιά προς το μέλλον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
στο Κέντρο Πολιτισμού
Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη: 40€
Α Ζώνη: 25€
Β Ζώνη: 20€
Γ Ζώνη: 15€
Δ Ζώνη: 12€
Ε Ζώνη: 12€
Ζ Ζώνη: 10€
Η Ζώνη: 10€
Περιορισμένης ορατότητας: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(ΠΑΛΑΙΑ)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΦΜ: 090002710
ΔΟΥ: ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΔΡΑ: Νικ. Θεοτόκη 10 - Κέρκυρα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ