«ESSON=»
Θοδωρής Οικονόμου-Νικόλας Καζάζης-Σαβίνα Γιαννάτου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

ESSON=

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΖΑΖΗΣ - ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

27 & 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και την συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο ESSON= στις 27 & 28 Δεκεμβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Το ESSON= είναι ένα μουσικό έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση. Ο Θοδωρής Οικονόμου προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του, τη συνάντηση διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων, του κλασικού πιάνου και της πιο τελευταίας τεχνολογίας στην ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα έργο που επικοινωνεί άμεσα με την εποχή του.

Ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, ένας συνθέτης που έχει υπογράψει τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, με τον ευρηματικό Νικόλα Καζάζη στο sound design, δημιουργούν ζωντανά επί σκηνής μια κοινή ηχητική και οπτική πρόταση.

Ένα σύμπαν που ακουμπάει στον ήχο και στην ικανότητα του να δημιουργεί σκηνικό χώρο, με κεντρικό πυλώνα την κοινή αισθητική και τον χειροποίητο ηχητικό προγραμματισμό.

Σε αυτό το ιδιαίτερο έργο η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συνδιαλέγεται με τους δυο καλλιτέχνες σαν ένα επιπλέον όργανο χρησιμοποιώντας διαφορετικές "τεχνικές" και παράγoντας μοναδικά ηχοχρώματα δημιουργώντας μια άρρητη γλώσσα όπου οποιοσδήποτε ήχος του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού.

Η ιδέα του έργου ESSON= ήρθε μέσα στην έντονη αυτή περίοδο που διανύουμε και δεν θα μπορούσε παρά να συνομιλεί με το φόβο, την ελπίδα, το σκοτάδι, το κενό, την αγωνία και την μεγάλη πίεση που όλοι έχουμε υποστεί. Απέναντι σε αυτόν τον ιστό της ύπαρξης του, το ίδιο το μουσικό έργο έχει στόχο να λειτουργήσει λυτρωτικά.

Το ESSON= είναι ένα πειραματικό εγχείρημα με σκοπό τη μύηση του κοινού σε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μουσικής μέσω της τεχνολογίας. Οι πρώτες αυτές παρουσιάσεις του έργου θα αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω έρευνα, με βάση τη ζωντανή συμμετοχή και αλληλεπίδραση, στο θεατρικό χώρο, κοινού και καλλιτεχνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
27.12 - 21:00

28.12 - 22:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€
γενική είσοδος
10€ ανέργων, φοιτητών, ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Υπηρεσία Εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ