TicketServices.gr

ΔΟΚΙΜΕΣ, Medea Electronique

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΦΟΥΑΓΙΕ

Δοκιμές
Medea Electronique

η καλλιτεχνική κολεκτίβα για τρεις Κυριακές
στο Φουαγιέ του ΔΘΠ

Κυριακή 13 2022
Κυριακή 3 & 10 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης
13.00


Το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παρουσιάζει την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique, για τρία κυριακάτικα μεσημέρια, το καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για τρεις διαλέξεις - περφόρμανς για τον ήχο, την ηχητική δραματουργία, τον αυτοσχεδιασμό και τα νέα μέσα ή αλλιώς τρεις συναντήσεις όπου η πράξη τροφοδοτεί σε πραγματικό χρόνο τη θεωρία και αντίστροφα.

Οι «Δοκιμές» έχουν συμμετοχικό χαρακτήρα και απευθύνονται στο ευρύ κοινό για να παρουσιάσουν τους σύγχρονους πειραματισμούς. Η Medea Electronique, με τη συμμετοχή κάθε φορά διαφορετικών καλλιτεχνών, αναπτύσσουν έναν διακριτό άξονα προβληματισμού-πειραματισμού.

Κάθε διάλεξη-περφόρμανς  ξεκινά με μια σύντομη παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου, με σκοπό να επικοινωνηθούν στο ευρύ κοινό λήμματα του «λεξικού» της σύγχρονης τέχνης.

 

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

Κυριακή 13/3/2022
ώρα 13:00

K
ΑΣΣΑΝΔΡΑ

Οι χρησμοί δεν είναι ποτέ αρκετά ακριβείς. Δεν λένε πότε η ατυχία θα συμβεί, δεν λένε πώς θα γίνει. Και έτσι, ο άνθρωπος καθίσταται διαρκώς υποχρεωμένος να παίρνει την ευθύνη των πράξεων του και να γίνεται δημιουργός της Ιστορίας. Μια μουσική performance, που μέσα από την αρχετυπική φιγούρα της Κασσάνδρας εξερευνά το πού και πώς στέκει το υποκείμενο που στοχάζεται σε σχέση τα μελλούμενα, την ανάγκη για την κατασκευή και τον οραματισμό του, την ανάγκη για επιστροφή στα μεγάλα σχήματα, το νόημα και την αφήγηση.

Ανασυνθέτουμε την προφητεία προβάλλοντας το τι πραγματικά θα αντιπροσώπευε σήμερα η μαντική δίνη της Κασσάνδρας, ένας τέτοιος διαρκής οραματισμός, ποια θα ήταν η ίδια η Κασσάνδρα. Μέσα από τα δικά της λόγια, η Κασσάνδρα συστήνεται ως:

«Αυτή που λάμπει.

Αυτή που ξεχωρίζει.

Αυτή που υπερέχει του άντρα

Αυτή που ξεχωρίζει απ' τον άντρα

Που ξεχωρίζω απ' τους ανθρώπους

Αυτή που ξεχωρίζει απ' τους άντρες

Αυτή που σφάζονται ποιος θα την πάρει»


*Το κείμενο αποτελεί πρωτότυπο έργο.

Συντελεστές:
Medea Electronique
Φωνές-Τραγούδι: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Κείμενο: Νέφελη Μαϊστράλη
Θέατρο-Περφόρμανς: Νικόλ Δημητρακοπούλου
Βίντεο: Βασίλης Κουντουρης


Κυριακή 03/4/22
ώρα 13:00

Trial

Σημείο εκκίνησης της videoart performance αποτελεί το περίφημο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, «Το ξύπνημα του σκλάβου». Λέγεται, πως ο καλλιτέχνης έστελνε ένα μαθητή του για να αναζητήσει τα αγάλματα του μέσα στις πέτρες. Ο μαθητής έπρεπε ανάμεσα σε σκόρπια κομμάτια μάρμαρου να εντοπίσει τα εν δυνάμει έργα, όπου εγκλωβισμένα μέσα στη κυρίαρχη ύλη ανέμεναν την απελευθέρωση τους από τον καλλιτέχνη.

Η ιδέα αυτή υποσκάπτει αυτήν τη δημιουργίας από το μηδέν. Στη θέση της προτείνει μια σχεδόν από μηχανής θεού επέμβαση του καλλιτέχνη, σε ένα έργο το οποίο είναι ήδη έτοιμο και πρέπει με προσοχή και υπομονή να απελευθερωθεί. Είναι μια εργασία αφαίρεσης και αναζήτησης της τελειότητας που αναμφισβήτητα υπάρχει.

Συντελεστές:

Medea Electronique

Χορογραφία: Γιάννης Νικολαϊδης

Χορός: Αγγελική-Κρηναία Μπεβεράτου

Εικαστικός: Νίκος Παπαδημητρίου

Βίντεο: Michael Tebinka


Κυριακή 10/4/22
ώρα 13:00

Η ΔΙΚΗ


Η περφόμανς επιχειρεί, μέσα από την κριτική παρουσίαση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης και ευθυνών, να μιλήσει για την ανάγκη επανεφεύρεσης του κοινού εκείνου χώρου διαπραγμάτευσης (διαπροσωπικής και συλλογικής). Μας ενδιαφέρει η κατασκευή ηρώων και εξιλαστήριων θυμάτων, η πολιτική ευθύνη σε καιρούς μετα-δημοκρατίας και το ιερό δικαίωμα στην απολογία.

Συντελεστές:

Medea Electronique

Θέατρο-Περφόρμανς: Γιώργος Βαλαής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
www.dithepi.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 13 Μαρτίου 2022
Κυριακή 3 & 10 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης
13.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
8€

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
τηλ. 210 4143310
- TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ,185 34 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΦΜ:090316353 ΔΟΥ:Α' ΠΕΙΡΑΙΑ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ