Μέθοδος Gronholm του Jordi Galceran

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μέθοδος Gronholm
 του Jordi Galceran 

12 - 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

«Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αυτή είναι η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής για τη θέση του εμπορικού διευθυντή της ΔΕΚΙΑ. Είστε οι τελευταίοι υποψήφιοι. Η διαδικασία δεν είναι η συνήθης. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Σας είπαμε ότι είστε οι τελευταίοι υποψήφιοι. Αλλά δεν είστε τέσσερις οι τελευταίοι υποψήφιοι.» *


Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο πλαίσιο της Β' καλλιτεχνικής περιόδου 2023-2024, παρουσιάζει μια ακόμα δική του παραγωγή, τη ΜΕΘΟΔΟ GRONHOLM.

Ένα σύγχρονο βραβευμένο έργο που τοποθετεί στο κέντρο του τον κωμικοτραγικό αγώνα της εργασιακής επιβίωσης.

Ο νέος σκηνοθέτης Θεοδόσης Σκαρβέλης (απόφοιτος της διακεκριμένης ρωσικής σχολής GITIS) καθοδηγεί μια δυναμική ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και όλοι μαζί μάς αφηγούνται την ιστορία του Φερνάντο, του Ενρίκε, της Μερσέδες και του Κάρλος - ή αλλιώς τεσσάρων από εμάς - στον αγώνα τους να βρουν μια θέση σε μια αδυσώπητη εργασιακή πραγματικότητα. Με δοκιμασίες που μας πηγαίνουν συνεχώς από την κωμωδία στο δράμα, και με διαλόγους που θυμίζουν τις δικές μας καθημερινές συζητήσεις, αναδεικνύουν μια πλευρά της πραγματικότητας που τείνει να γίνει κανόνας. Το καφκικό σκηνικό της Μιχαήλας Πλιαπλιά μεταμορφώνει με έναν εντυπωσιακό τρόπο τη σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», ενώ τα ηχοτοπία του Νίκου Σωτηρέλη και οι φωτισμοί της Εβίνας Βασιλακοπούλου, δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από τα στενά όρια του ρεαλιστικού θεάτρου.

* Το έργο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά οι δοκιμασίες που εμφανίζονται σε αυτό είναι πραγματικές. Έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, με άλλους πολίτες και συνθήκες που δεν προσιδιάζουν με τις δικές μας. Ή μήπως όχι;


Ο σκηνοθέτης σημειώνει

Ζούμε σε έναν τετράγωνο κόσμο έχοντας πλήρη επίγνωση του τι είναι αυτός ο κόσμος. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας το αδιέξοδο του αμερικάνικου ονείρου, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική. Οπότε συνεχίζουμε ν' αγωνιζόμαστε να ανελιχθούμε και να κατακτήσουμε την πολυπόθητη καρέκλα, άλλοτε σαν σε παιδική χαρά κι άλλοτε ψάχνοντας με αγωνία μια διέξοδο κινδύνου σε αυτόν τον στρεβλό κόσμο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!


Στοιχεία Συντελεστών
Συγγραφέας: Jordi Galcerán

Μετάφραση: Μαρία Τσατσαρώνη - Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Θεοδόσης Σκαρβέλης
Σκηνογραφία / Κοστούμια: Μιχαήλα Πλιαπλιά
Σχεδιασμός φωτισμών: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Σχεδιασμός ηχοτοπίου - Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Νίκος Σωτηρέλης
Κατασκευαστές σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης, Κώστας Γαρουφαλίδης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κόκκας

Παίζουν οι Ηθοποιοί
Φερνάντο: Τρύφωνας Ζάχαρης

Ενρίκε: Θανάσης Χαλκιάς
Μερσέδες: Πάολα Καλλιγά
Κάρλος: Αντώνης Αντωνιάδης

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Αβέρωφ 16, Καβάλα 653 02
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
12 με 28 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ κανονικό
8€ μειωμένο
(φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ,
Άνω των 65 ετών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
100 λεπτά

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου (ελάχιστη χρέωση 0,5€)

Φυσικό σημείο προπώλησης καθημερινά από τη Δευτέρα 8 Απριλίου: 11.00 - 14.00 & 18.00 - 20.00 στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία τηλ: 2510-620566. Τις ημέρες/ώρες των παραστάσεων η προπώληση θα γίνεται μόνο στο ταμείο του θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510 220876 - 7 (10:00-14:00)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΦΜ: 090053849
ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΥ 4, ΚΑΒΑΛΑ, 65403

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ