TicketServices.gr

COSMIC RHYTHM | Συναυλία με έργα των Gurdjeff / De Ηartmann

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19

 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8:30μμ

COSMIC RHYTHM 
 Συναυλία με έργα των Gurdjeff / De Ηartmann

Ο Τάκης Πατερέλης παίζει  Gurdjeff / De Ηartmann

Επιμέλεια/ παραγωγή Μαρία Περετζή/ TRIA ALPHA 

Μία μοναδική συναυλία στο ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ασία και τη Β. Αφρική, ο σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γεωργιάδης (Gurdjeff [1866-1949]) συνέλεξε μεγάλο αριθμό παραδοσιακών μελωδιών, κομματιών δερβίσικης μουσικής και χορών, αλλά και λειτουργικών θρησκευτικών ύμνων από απόμακρα μοναστήρια και ιερούς τόπους.  Επιστρέφοντας στη Δύση ( Μόσχα, Παρίσι, Νέα Υόρκη), κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές για πιάνο, σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann [1885-1956], ο οποίος μαζί με τον Sergei Prokofiev [1891-1953], υπήρξε συνθέτης της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης.   

Η μουσική του Gurdjeff είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Η δυναμικής της λιτότητα και η πλούσια εκφραστικότητά της οδήγησαν σπουδαίους μουσικούς όπως ο Alain Kremski και ο Keith Jarret να ασχοληθούν μαζί της και να την ηχογραφήσουν. Όλα μαζί συνδέονται μεταξύ τους με έναν μεταφυσικό τρόπο και αφηγούνται μία ιστορία.

Ο Τάκης Πατερέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών ξεκινά τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, απΆ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα και άριστα παμψηφεί, υπό την καθοδήγηση της κ. Αλίκης Βατικιώτη. Αργότερα κάνει σπουδές Jazz και αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Σαν σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Περετζή, και έχοντας ως όχημα τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, μελετώνται οι ιδέες του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, γνωστού ως  Gurdjeff. Έχει εκδώσει το C.D. “Cosmic Rhythm” και έχει επίσης συμμετάσχει στο C.D. της ΡΟΔΑ με τίτλο “Seekers” , με μουσική Gurdjeff / De Ηartmann.

Επιμέλεια/παραγωγή:  Μαρία Περετζή/TRIA ALPHA

Συνδιοργάνωση:
Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
Κέντρο για την Αρμονική Ανάπτυξη του ανθρώπου
Θέατρο ΡΟΔΑΤιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10€
Μειωμένο: 5€

Πληροφορίες/ κρατήσεις εισιτηρίων
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
www.ticketservices.gr
Τηλ. 210 7234567

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ρηγίλλης και Βασ.Γεωργίου Β' 17-19
τηλ. 2107240673

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
ώρα: 20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
KANONIKO 10 ευρώ
ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 ευρώ (*)

(*) Μειωμένα εισιτήρια: Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές

Τα φοιτητικά και των ανέργων η άλλα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά ειναι σε ισχύ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
- PUBLIC

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% επί της τιμής του εισιτηρίου.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται online και τηλεφωνικά, παραλαμβάνονται με μια ταυτότητα την ημέρα της συναυλίας στην είσοδο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ