CAMERATA EUROPÆA «I AM HUMAN»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

     ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ)


Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 19.00

CAMERATA EUROPÆA – «I AM HUMAN»

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (CE), εμπνευσμένη από το καλειδοσκόπιο των επικαιρών γεγονότων ανά τον κόσμο, παρουσιάζει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα μέσω της EU-Agenda European Spring με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Νέες αντιλήψεις, νέα ήθη, νέες τεχνολογίες και πλέον ένας νέος κόσμος διαμορφώνουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Με την πρόοδο της επιστήμης και την εξέλιξη της τεχνολογίας ο άνθρωπος έχει κατανοήσει ασύλληπτες μέχρι πρότεινος έννοιες, σημειώνοντας μεγάλα και αξιοθαύμαστα επιτεύγματα. Οι πανίσχυροι μηχανισμοί της σύγχρονης κοινωνίας επικεντρώνονται όμως κυρίως στον ευδαιμονισμό, στον υλισμό, στην αμφισβήτηση των αρχών, στο γκρέμισμα ουσιαστικών προτύπων ήθους, καλλιεργώντας το Εγώ και την αυτοθέωση.

Σήμερα προτείνεται η εφημερότητα, η μηχανοποίηση και η αποξένωση του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το πνεύμα του και να ναρκώνεται η ψυχή του. Υπάρχει μια μυωπική, υλιστική, οικονομοτεχνική, αν όχι ισοπεδωτική αντιμετώπιση στην επίλυση ουσιαστικών κοινωνικο-γεωπολιτικών προβλημάτων, ενώ η καλλιέργεια σοφίας, η εμβάθυνση πολιτισμού, η απόκτηση συλλογικού αλληλέγγυου φρονίματος δεν αποτελούν πλέον τους σύγχρονους κύριους ανθρωποκεντρικούς στόχους.

Πολλά πρέπει να αλλάξουν! Η υπέρβαση των ορίων και οι μεγάλες ανατροπές (Status quo) μπορούν να επιτευχθούν με καταιγισμό πνευματικού πολιτισμού. Η ιστορία άλλωστε έχει αποδείξει ότι προηγήθηκε η πνευματική και καλλιτεχνική αφύπνιση οποιασδήποτε πολιτικής και κοινωνικής επανάστασης.

Ο πολιτισμός προσδίδει στην ύπαρξη βάθος και ποιότητα, δίνει πνοή στο ουσιώδες, ρίχνει φως στο σημαντικό που παραμελήθηκε ενώ συνάμα πλαταίνει την ανθρώπινη ύπαρξη ως μέσο υπέρβασης (Maria Makraki, artistic director).

 

Ευρωπαϊκή Άνοιξη

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΣΑ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 7 μ.μ.

Έργα των Ευανθία Ρεμπούτσικα "Σταθμός, Μέσα από Εσένα“, 

Σταύρος Λάντσιας "Το ποτάμι του χρόνου, το πρελούδιο της επιστροφής, το βαλς των ματιών",

Peter Tschaikowsky "Serenade for Strings C-Dur op. 48“

Performance: Dimitris Stamatelopoulos, Antonius Bacak, Maarten Krielen, Elle Eisner

Film: Antonius Bacak & Elle Eisner

CAMERATA EUROPÆA ATHENS | Σταύρος Λάντσιας, πιάνο | Δημήτρης Χουντής, σαξόφωνο | Μαρία Μακράκη, μουσική διεύθυνση

Περισσότερες πληροφορίες: www.camerata.eu

 

Πορταίτο της Ευρωπαϊκή Καμεράτας (Camerata Europæa, CE)

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (Camerata Europæa, CE) είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτιστικός οργανισμός με μουσικά σύνολα στο Βερολίνο (camerata europæa berlin), στο Innsbruck (camerata europæa innsbruck) και στην Αθήνα (camerata europæa athens), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα αυτό ιδρύθηκε στη μητρόπολη του Βερολίνου το 2007, ώστε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής να συμβάλλει στην πολιτιστική γνωριμία και εγγύτητα των χωρών της Ευρώπης.

Η CE και το πλούσιο, πολυπολιτισμικό ρεπερτόριό της αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες και την πολυμορφία των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συναυλίες  εστιάζουν σε έργα Ευρωπαίων συνθετών, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από καινοτόμες παραστάσεις σε όλο το Ευρώπαϊκό προσκήνιο.

Κύρια κριτήρια για την επιλογή των έργων αποτελούν, τόσο η διατήρηση της ποικιλομορφίας της Ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, όσο και η ανάδειξη των νέων τάσεων στη σύγχρονη μουσική. Η CE στοχεύει επίσης στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών καθώς και στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού πλούτου στο διεθνή χώρο.

Οι ζωντανές και πρωτοποριακές παραστάσεις και τα έργα της CE παντρεύουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το οικείο με το άγνωστο και προσφέρουν μια βαθιά ματιά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα προσκαλεί το κοινό της να ανακαλύψει τον εξαιρετικά ποικιλόμορφο και πολυδιάστατο Ευρωπαϊκή πολιτισμό, τιμώντας ταυτόχρονα τα ιδανικά της Αρμονίας και της Ενότητας ως θεμελιώδεις πυλώνες του Ευρωπαϊκού πνεύματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ)
Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
11521, Αθήνα
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ γενικής είσοδος
15€ μειωμένο 65+
10€ σπουδαστικό/έως 14 ετών/ομαδικό 10+

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Camerata Europaea/Nikos Kontogiorgakis
ΑΦΜ: 033559752
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ