A CULTURAL TRANSFER / ΠΑΤΑΓΟΣ / ELECTRIC NIGHTS

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 A CULTURAL TRANSFER / ΠΑΤΑΓΟΣ / ELECTRIC NIGHTS

Μία συνάντηση για το θέατρο
Μία παράσταση χορού
Ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής


ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΣΟΣ
25, 26, 27 Φεβρουαρίου 2022

Τρεις ομάδες από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συγκατοικούν στο εμβληματικό Θέατρο Κνωσσός της πλατείας Αμερικής.

Το περιοδικό για το θέατρο ACTII, η ομάδα χορού Fingersix και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique συντονίζονται χωρικά και χρονικά και πραγματοποιούν ένα εντατικό τριήμερο δράσεων με διαφορετικό format, χαρακτήρα και περιεχόμενο.

Ανοιχτές συζητήσεις για την έννοια του cultural transfer στο θέατρο, το έργο Πάταγος της Σοφίας Μαυραγάνη και η 8η έκδοση του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Εlectric Νights συνθέτουν μια αναπάντεχη καλλιτεχνική σκυταλοδρομία από νωρίς το απόγευμα κάθε ημέρας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το κοινό μπορεί να επιλέξει τη δική του διαδρομή κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, παρακολουθώντας όλες ή επιμέρους δράσεις, με ένα ημερήσιο ή τριήμερο εισιτήριο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022
17.00 - 19.45: A Cultural Transfer / Αct II 
20.30 - 21.15: Πάταγος / Σοφία Μαυραγάνη
21.45 - 24.00: Electric Nights / Nour Sokhon, Mr. Clarinet

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022
17.00 - 19.45:  A Cultural Transfer / Αct II
20.30 - 21.15:  Πάταγος / Σοφία Μαυραγάνη
21.45 - 24.00: Electric Nights / Anna Vs June + Alexandra Papastergiopoulou, Savina Yannatou + Medea Electronique, I broke the vase

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022
16.00 - 16.45: Πάταγος / Σοφία Μαυραγάνη
17.00 - 19.45: A Cultural Transfer / Αct II
20.30 - 21.15: Πάταγος / Σοφία Μαυραγάνη
21.45 - 24.00: Electric Nights / Dimos Vryzas, Emi Path + Spyros TzekosA  CULTURAL TRANSFER
ACT II
ΘΕΑΤΡΟ
www.act2mag.com

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους, το διαδικτυακό περιοδικό για το θέατρο ACT II προσκαλεί τους φίλους και συνεργάτες του σε μια συνάντηση διά ζώσης.  Με σημείο εκκίνησης το θέατρο, βασισμένη στην ιδέα της µπολιτιστικής μεταφοράς - cultural transferΆ, η συνάντηση αποσκοπεί στην εξερεύνηση του πανοράματος των παραστατικών τεχνών και στη διατομή τους με άλλες τέχνες, κουλτούρες και γνωστικά αντικείμενα, καθώς και στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας των Ελλήνων δημιουργών με τη διεθνή παραγωγή θεατρικού πολιτισμού.

Σε εορταστική, αναστοχαστική και ανατρεπτική διάθεση η συντακτική ομάδα του περιοδικού συνομιλεί με καλλιτέχνες και επιστήμονες για το θέατρο ως διακαλλιτεχνικό/διεπιστημονικό/διεθνικό συμβάν. Οι προσκεκλημένοι μιλούν σε πρώτο πρόσωπο για την τέχνη και το αντικείμενό τους, συστήνοντάς μας τις επιρροές, τις αναφορές τους, αυτό που τους συγκινεί στο τώρα. Μαζί με το κοινό, θα επιχειρήσουν να ψηλαφίσουν την θεατρική πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα και να χαράξουν γραμμές ρήξης και φυγής.

**Το αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε ημέρα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Συντακτική Ομάδα ACT II: Ανδρέας Γ. Ανδρέου, Γιώργος Βαλαής, Ιωάννα Βαλσαμίδου, Ιώ Βουλγαράκη, Αλέξανδρος Λαβράνος, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Μανώλης Μανουσάκης, Αγγελική Πούλου, Πρόδρομος Τσινικόρης

Συνεργάτες Έκδοσης: Mark Etchells, Nada Gambier, Δημήτρης Γεωργιάδης, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Στέλλα Ράπτη, Μαρία Σειραγάκη, Ευαγγελία Χαραλάμπους, Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Art Direction & Artworks: Σάκης Στριτσίδης

Παραγωγή - Έκδοση: Electropera.tors | Ιωάννα Βαλσαμίδου

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

ΠΑΤΑΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ / FINGERSIX
ΧΟΡΟΣ
www.sofiamavragani.com

Δύο ερμηνευτές παραδίδουν τη φωνή τους στην κίνηση και κάνουν πάταγο. Λέξεις, μουσική και ήχοι γίνονται σώμα και συνθέτουν μια άηχη παρτιτούρα που θολώνει τα όρια ανάμεσα σε όσα ακούμε και σε όσα βλέπουμε.

Ετερόκλητα κείμενα, που δεν ακούγονται, τραγούδια και ρυθμικές ασυμμετρίες, που επίσης δεν ακούγονται, οδηγούν τους ερμηνευτές σε έναν ιδιότυπο συντονισμό της κίνησης. Δύο ξεχωριστά, αυθύπαρκτα σώματα δημιουργούν μία ενιαία εικόνα χωρίς να εξομοιώνονται.

Η Σοφία Μαυραγάνη με τον Πάταγο συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος και την υλικότητα της φωνής. Συνθέτει τα έργα της βασισμένη σε μια παράδοξη εξίσωση μεταξύ ήχου και κίνησης. Στον Πάταγο μέσω της αφαίρεσης κάθε ηχητικού ερεθίσματος αναδεικνύεται η κίνηση σε αποκλειστική πρωταγωνίστρια. Κατάλαβες;

Ιδέα - Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεία: Μαρία Βούρου, Ευθύμιος Μοσχόπουλος
Δραματουργία: FBDS, Ιωάννα Βαλσαμίδου
Σύμβουλος ήχου: Coti K.
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Μπάμπης Μακρίδης
Makeup artist: Κατιάννα Χατζηλουίζου
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη
Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης
Παραγωγή: Fingersix/Athens

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

ELECTRIC NIGHTS  2022
MEDEA ELECTRONIQUΕ
ΜΟΥΣΙΚΗ
www.medeaelectronique.com

Το Electric Nights είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Διοργανώνεται από την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique. Από το 2012 παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο του αυτοσχεδιασμού, του θορύβου και της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Φέτος, μετά από δύο χρονιές διαδικτυακής παρουσίας, επιστρέφει σε φυσικό χώρο.

Με κοινό άξονα/τόπο τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό οι καλλιτέχνες συμπράττουν και παρουσιάζουν τα έργα τους στα όρια τέχνης και επιστήμης, μουσικής και επιτέλεσης. Η φετινή έκδοση του Electric Nights φέρνει στο προσκήνιο νέους καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων χαρακτηρίζονται από τον συγκερασμό αναλογικού και ψηφιακού ήχου.

Medea Electronique: Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο – μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα) - η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, τα πολυμέσα, οι εικαστικές εγκαταστάσεις, οι διαδραστικές τεχνολογίες, και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους. Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και εγκαταστάσεις, site specific έργα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής.

Καλλιτέχνες Electrique Nights: Nour Sokhon, Mr. Clarinet, Anna Vs June + Alexandra Papastergiopoulou, Savina Yannatou + Medea Electronique, I broke the vase, Dimos Vryzas, Emi Path + Spyros Tzekos

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΣΟΣ
Κνωσσού 11, Αθήνα
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

8€ κανονικό | 5€ Φοιτητικό, Ανέργων

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
15€ κανονικό  | 8€ Φοιτητικό & Ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

η τηλεφωνική και η online αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας +5% ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.


ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Electropera.tors AMKE
Υπηρεσίες Θεατρικών Θεαμάτων
ΑΦΜ: 997098359
ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΔΡΑ: Ναυαρίνου 32, Ηλιούπολη, ΤΚ.16345

(*) Η είσοδος στην συνάντηση A Cultural Transfer είναι ελεύθερη

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ