Το Schoolwave παίζει με την παράδοση

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μία από τις πιο προκλητικές προτάσεις του θεματικού προγραμματισμού εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα είναι η φετινή, αφιερωμένη στην εθνική επέτειο, συναυλία συγκροτημάτων του Schoolwave, με τίτλο «Το Schoolwave παίζει με την παράδοση».

Επιλεγμένα συγκροτήματα θα ερμηνεύσουν απρόβλεπτες διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. 

Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, νεαροί μουσικοί και τραγουδιστές καλούνται να συμμετέχουν στον εορτασμό ερμηνεύοντας την παραδοσιακή μουσική και τα δημοτικά τραγούδια εκ νέου, με το δικό τους τρόπο, με το δικό τους ύφος και με τις δικές τους ευαισθησίες. Η αφορμή που δίνει το θέμα «Παίζοντας με την Παράδοση» τους οδηγεί στο να αναπτύξουν ουσιαστική και γόνιμη σχέση με τη δημώδη μουσική, την οποία αρκετά από τα νεανικά γκρουπ μπορεί να αγνοούσαν ή να μην εκτιμούσαν.

Η πρόσκληση του ΚΠΙΣΝ βασίστηκε σε μία διαπίστωση των Schooligans, της οργανωτικής ομάδας του φεστιβάλ: στα τελευταία Schoolwave παρατηρήθηκε μια αυθόρμητη στροφή κάποιων μαθητικών/φοιτητικών συγκροτημάτων προς την παραδοσιακή μουσική. Οι Schooligans μιλούν για παιδιά που ανακαλύπτουν την ομορφιά των δημοτικών τραγουδιών και τα ερμηνεύουν με τον δικό τους «πειραγμένο» τρόπο. Χωρίς σοβαροφάνεια αλλά με τη δημιουργική ορμή της νιότης τους, τον πλούτο των αναφορών τους και την ελευθερία με την οποία διαχειρίζονται και αξιοποιούν τις επιρροές τους, οι μαθητικές μπάντες αναμένεται ότι θα εντυπωσιάσουν το κοινό τους με διασκευές δημοτικών και κλέφτικων τραγουδιών!

Ανάμεσα στα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι οι: Red Gloves (μαθητικό συγκρότημα από την Καλαμάτα), The Confusion (φοιτητικό συγκρότημα από την Αθήνα), Musica Ficta (συγκρότημα αποφοίτων από την Αθήνα)

To Schoolwave

Το Schoolwave αποτελεί κάθε χρόνο (από το 2005, όταν οργανώθηκε για πρώτη φορά) σημείο συνάντησης των μαθητικών και φοιτητικών μουσικών συγκροτημάτων απ' όλη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 συγκροτήματα για να επιλεγούν τελικά, από επιτροπή καταξιωμένων μουσικών, συνθετών, τραγουδοποιών και ραδιοφωνικών παραγωγών, 25. Για τρεις ημέρες στο τέλος της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνονται για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους, γιορτάζοντας την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Περιορισμοί ως προς τα είδη της μουσικής δεν υπάρχουν. Οι νεαροί μουσικοί παίζουν ό,τι τους αρέσει και τους εκφράζει: από ροκ και μέταλ και πανκ έως τζαζ και χιπ χοπ αλλά και ρεμπέτικα και παραδοσιακά.

Το Schoolwave φιλοξενήθηκε στο ΚΠΙΣΝ τον Ιούλιο του του 2017 και του 2019.  

Η δυνατότητα παρακολούθησης του Schoolwave, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τη συναυλία διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στο Facebook, στο Instagram @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Δείτε παρακάτω το line up της συναυλίας «Το Schoolwave παίζει με την παράδοση»:

Red Gloves

Οι Red Gloves είναι ένα έντεχνο/παραδοσιακό συγκρότημα 16χρονων παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Δημιουργήθηκαν το 2020 με στόχο την συμμετοχή τους στο Schoolwave. Η φιλοδοξία τους ήταν εξαρχής να συνδυάσουν την παραδοσιακή μουσική με τις επιρροές τους από τους Beatles, τους Rolling Stones και τους Queen. Το να παίξουν μέσα στην Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ένα όνειρο που δεν είχαν προλάβει να κάνουν!

The Confusion

Οι The Confusion είναι μια alternative funk rock μπάντα που ξεκίνησε από μια παρέα τεσσάρων φίλων στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Συμμετείχαν στο Schoolwave 2019 και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP. Η συμμετοχή τους στην συναυλία στο ΚΠΙΣΝ λειτούργησε σαν μια μεγάλη πρόκληση. Ποτέ δεν φανταζόντουσαν λίγους μήνες πριν ότι θα έφτανε η στιγμή που θα έπαιζαν την «Κλέφτικη Ζωή» σε ρυθμούς funk.  

Musica Ficta

Οι Musica Ficta δημιουργήθηκαν το 2005 από τον 14χρονο τότε Απόλλωνα Ρέτσο με στόχο τη συμμετοχή στο πρώτο Schoolwave. Ξεκίνησαν παίζοντας alternative rock με επιρροές από Jeff Buckley και Radiohead. Στα live τους χρησιμοποιούσαν συχνά παραδοσιακά όργανα όπως το κλαρίνο, αλλά η κορύφωση των πειραματισμών τους θα είναι η συναυλία «Το Schoolwave παίζει με την παράδοση» στο ΚΠΙΣΝ. Θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με αναφορές στο 1821, όπως το «Έχε γεια καημένε κόσμε» και «Τα παιδιά της Σαμαρίνας». Στόχος για το μέλλον είναι μια  συνεργασία με την Billie Eilish.

 

Δευτέρα 31/05, 20.00

ΘΟΛΟΣ

 

Εισιτήρια €5

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε τις συναυλίες live σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στο Facebook, στο Instagram @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.
 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Εκδήλωσης
Θόλος

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνίες εκδήλωσης
Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων
5€ γενική είσοδος

Σημεία προπώλησης
- ηλεκτρονικά: www.snfcc.org
- ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 210 7234567

E-Tickets
Την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξετε το e-ticket σας, είτε εκτυπωμένο είτε σε ηλεκτρονική μορφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το pdf στο κινητό σας).

Σημαντικές πληροφορίες

  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000

Έναρξη προπώλησης

- Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 21/5 στις 10:00

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
(κάντε κλικ εδώ)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ