Βρωμιά, του Robert Schneider

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΥΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 & ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018
ώρα: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: 8€
Στην είσοδο: 10€
Φοιτητκό/Μαθητικό/ΑΜΕΑ: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θέατρο Απόλλων
Τηλ. 22810.85192

Για την συγκεκριμένη παράσταση δεν πραγματοποιούνται τηλεφωνικές ή online πωλήσεις με χρέωση κάρτας - τα εισιτήρια διατίθενται από το ταμείο του Θεάτρου Απόλλων [τηλ. 22810.85192]

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΘΕΑΣΗ A.M.K.E.
ΑΦΜ: 998913370
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 73-75, ΑΘΗΝΑ, 10435

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος

Βρωμιά
του Robert Schneider

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
και
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της θεατρικής παράστασης Βρυκόλακες του Ίψεν το 2012, ο Κωνσταντίνος Φάμης κι η ομάδα του αποφάσισαν να επιστρέψουν μ' ένα σύγχρονο έργο κι ένα θέμα που αφορά άμεσα πλέον τις ζωές μας! Τη ζωή και την καθημερινότητα πολλών από τις περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας και σίγουρα της περιφέρειας!

Η «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ γράφτηκε για τον Σαντ. Ο Σαντ είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της σύγχρονης και τελικά διαχρονικής επικαιρότητας... Ένας από τους μετανάστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κουβαλώντας τις πιο ταλαιπωρημένες «αναμνήσεις» και στιγμές της ζωής τους.

Ο Σαντ είναι τριάντα χρονών. Γεννήθηκε κι έζησε στο Ιράκ. Πριν από περίπου μία πενταετία ταξίδεψε στην Ευρώπη, τον τόπο που ονειρευόταν κι είχε βαθιά αγαπήσει, διαβάζοντας και μελετώντας. Τα κατάφερε! Σήμερα, ζει σε αυτή την Ευρώπη που ονειρεύτηκε, χωρίς όμως τα απαραίτητα χαρτιά. Είναι ένας ακόμη πολιτικός- οικονομικός μετανάστης, φοβισμένος και κλεισμένος στο δωμάτιό του.

Ο Σαντ είναι ο Άλλος, ο αποκλεισμένος, ο ξένος, ο διαφορετικός που συχνά «φταίει» για όλα τα κακά και μαύρα της ζωής μας. Είναι ο γείτονάς μας στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στα περίχωρα του Παρισιού ή πιο κοντά, στο κέντρο της πόλης μας, ας πούμε!

Πρώτη φορά γνωρίσαμε τη «Βρωμιά» το 1993, όταν παίχτηκε μ' επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η διαχρονικότητα του συγκεκριμένου έργου και το πραγματικά δυνατό κείμενο, μάς ώθησε να το ανεβάσουμε ξανάστη σκηνή!

Η θεματική του επικαιρότητά, τότε, έμοιαζε απόλυτη. Σήμερα, αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Ο Σαντ βρίσκεται πολύ κοντά μας, κάπου ανάμεσά μας ή μήπως... μέσα μας;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Στο ρόλο του Σαντ, ο Κωνσταντίνος Φάμης

Παραστάσεις:
24 και 25 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00,
Στο Θέατρο Απόλλων Σύρου

Προπώληση εισιτηρίων
Θέατρο Απόλλων
Τηλ. 22810.85192

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ (Κανονικό)
8 ευρώ (Προπώληση - Φοιτητικό - Μαθητικό - ΑΜΕΑ)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)