TicketServices.gr

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία» / Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής - Καλαμάτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ

«Τα παραμυθαλήθεια , Αλία»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 19.00-Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής

Διάρκεια: 45' *Ηλικία: 4+

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο πόλεμος δεν κλέβει μόνο το παρόν μας, μα σβήνει και το παρελθόν μας . Κι έτσι αρπάζει το μέλλον μας. Βασόρα, Ιράκ, 2003 . Οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του Ιράκ , έχουν βομβαρδιστεί , σαν να ήταν στρατιωτικοί στόχοι .

Λίγο μετά το τέλος της πρώτης φάσης της εισβολής του Αμερικανικoύ στρατού, ένα κορίτσι γυρνά στους έρημους δρόμους, ψάχνοντας κάτι που να της θυμίζει την παλιά της ζωή. Στην περιπλάνησή της, θα γνωρίσει την Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, τη βιβλιοθηκάριο της Βασόρας. Η συνάντηση αυτή γίνεται αφορμή για την εξιστόρηση της συγκλονιστικής ιστορίας μιας γενναίας γυναίκας, που τόλμησε κόντρα στις πιθανότητες και τα στερεότυπα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να καταφέρει να διασώσει από βέβαιη καταστροφή 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας, από τη Βιβλιοθήκη της Βασόρας .

Η αλήθεια ορμητική και δυνατή ντύνεται με παραμύθι, κουκλοθέατρο, μουσική και τραγούδι , σε αυτόν τον μαγικό τόπο «τα παραμυθαλήθεια» , όπου το απίστευτο γίνεται η πιο αληθινή μας ιστορία . Μία παράσταση που μας μιλά με ποιητική διάθεση , για το θάρρος των ανθρώπων, που υπερασπίζονται τη μνήμη, ψάχνουν την ιστορία, προστατεύουν τον πολιτισμό , διαφυλάσσουν το δίκαιο , ακόμα κι αν είναι λίγοι , ακόμα κι αν είναι μόνοι . Μια παράσταση θρεπτικού κουκλοθεάτρου, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αλία ΜοχαμεντΜπέηκερ , της γυναίκας που μας έμαθε τη δύναμη που φωλιάζει σε κάθε βιβλιοθήκη .

-Συντελεστές: Μανάση Μαρία, ΑρχοντούλαΜήτσιου , Στέλλα Σακελλαρίου .

-Σενάριο, έρευνα: Μανάση Μαρία, ΑρχοντούλαΜήτσιου , Στέλλα Σακελλαρίου .

-Κείμενο : Μανάση Μαρία , Στέλλα Σακελλαρίου

-Μουσική Σύνθεση και τραγούδια : Μαρία Μανάση

-Σκηνοθεσία, Κατασκευές: Μαρμίτα

-Εμψύχωση : A ρχοντούλαΜήτσιου , Στέλλα Σακελλαρίου

-Κιθάρα , γιουκαλίλι , ήχοι , φωνητικά : M ανάση Μαρία

-Καλλιτεχνικές τεχνικές: Κούκλες άμεσου χειρισμού, χάρτινες φιγούρες, θέατρο ντοκουμέντο , μουσική αφήγηση , τραγούδι .

-

Ο ΘΙΑΣΟΣ

Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις ΑρχοντούλαΜήτσιου , Μαρία Μανάση , Στέλλα Σακελλαρίου , με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση .

Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης, τη μουσική , το θέατρο , τις εικαστικές τέχνες , την έρευνα. Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων ,με συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου και έτσι ξεπήδησε η Μαρμίτα. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε Θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Το Γενάρη του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της ομάδας με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, όπου για 2 σεζόν υποδεχτήκαμε εκατοντάδες παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια εντός αλλά και εκτός δήμου Θεσσαλονίκης.

-Πλήρης διεύθυνση : Κοιν.Σ.ΕΠΒερτίσκος Μαζέματα , Βερτίσκος , ΤΚ 57200

-Πόλη:Βερτίσκος

-Τηλέφωνο : 6939889336 / 6934114808

-E-mail: marmitaedu@gmail.com

-Website: www.marmitapuppets.com

-Άτομο επικοινωνίας : ΑρχοντούλαΜήτσιου 6934114808 και Μαρία Μανάση 6939889336

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
TETAΡTH 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ώρα: 19.00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Υπαπαντής 23, Καλαμάτα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
45'

ΗΛΙΚΙΕΣ
5+ ετών

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
5 ευρώ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- και στα καταστήματα PUBLIC

Οι τηλεφωνικές και οι online πωλήσεις περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 0,25€ ανα εισιτήριο. Στα καταστήματα Public η χρέωση υπηρεσίας είναι 1€ ανα συναλλαγή

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ<
κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΦΜ: 090155135
ΔΟΥ: Καλαμάτας
ΕΔΡΑ: Ευριπίδου 2, Καλαμάτα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 5ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω