TicketServices.gr

hiding in HOLY PURPLE

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

holy purple

hiding in HOLY PURPLE
 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2021
22.30
έργο χορού με σκηνική παρουσία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT» 
 
Μετά από μια μεγάλη αναμονή, αλλά όχι παύση, το πολύπτυχο έργο holy purple της Ανδρονίκης Μαραθάκη και των συνεργατών της, παρουσιάζεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις 22.30, με τη σκηνική μορφή hiding in holy purple.

Το holy purple είναι ένα έργο κίνησης από κίνηση πάνω σε ένα έδαφος που κινείται. Σε ένα έδαφος που δεν σ' αφήνει να αναγνωρίσεις το που θα είναι η γη στο επόμενο βήμα σου.

Ως «μωβ περιοχή» ορίζει μια περιοχή αμφισβητήσιμη. Μία περιοχή, που επεκτείνεται πέραν της τοπολογικής της σημασίας, και γίνεται ένας κοινός τόπος μέσα στον οποίο είναι αδύνατον να διακρίνουμε που, πότε και πως θα ισορροπήσουμε. Κάθε επόμενο βήμα σε αυτόν αναζητά το έδαφος που θα το στηρίξει και θα επηρεάζεται από την δική μας ευελιξία σε κάθε προσδοκία μας.

Διαμορφώθηκε μέσα από τη σύνθεση σχέσεων, δηλαδή από την σύνθεση κίνησης, τάσεων και κινητικοτήτων που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα σημεία του σώματος, σε δύο ή περισσότερες διαστάσεις του σώματος, σε δύο ή περισσότερα σώματα ανθρώπων, των δύο χορευτριών, των χορευτριών και των θεατών. Η οργάνωση του δεν συγκεντρώθηκε στο κάθε ένα από αυτά, αλλά στο πως σχετίζονται αυτά.Τα συνθετικά του στοιχεία είναι μεταβλητά. Ίσως το αποτέλεσμα να διαβάζεται ως ραθυμία για ένα επόμενο βήμα.Ίσως να θυμίζει τα όνειρα. Αυτά που ό,τι τα συνθέτει δεν έχει τόσο σημασία, όσο έχει το πώς τα στοιχεία τους συσχετίζονται ενώ ξυπνάμε.

hiding in holy purple Εδώ, μελετώντας τη φύση τ@ «χορευτ@» προτείνει μια διαδρομή πέντε σταδίων για δύο ερμηνεύτριες. Οι σχέσεις τους, άλλοτε απομονωμένες, άλλοτε ετεροχρονισμένες, με κενό ανάμεσα ή σε σύγκρουση, εφευρίσκουν φευγαλέα κάποια λεπτά συντονισμού. Αντανακλούν τις τάσεις και τις κινητικότητες που αναπτύσσονται ανάμεσα στα σημεία του ανθρώπινου σώματος. Η εστίαση προσοχής είναι στις σχέσεις αντι στα πράγματα.

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη ξεκινησε με την ομάδα της μια διαδρομή διαμόρφωσης του έργου, ενώ πραγματευόταν τη ρευστότητα της κατάστασης. Τον περασμένο Απρίλιο μοιράζεται την τελική φάση προβών του hiding in holy purple στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ενώ η ολοκλήρωση του έργου βρίσκεται σε μια συνεχή αναμονή. Μεταξύ των προβών και της ενδεχόμενης παρουσίασης του, «τραβιέται» ένα νήμα από το πλέγμα του προς κάθε κατεύθυνση που εκκινεί διαλόγους στο δημόσιο χώρο, εν μέσω του γενικού περιορισμού της κυκλοφορίας. 

*Ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και το ακριβές πρωτόκολλο για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19
**Ελεύθερη είσοδος | Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του covid-19

the holy purples

Κάντυ Καρρά & Λουκιανή Παπαδάκη (έρευνα και ερμηνεία)
Λάμπρος Πηγούνης (σύνθεση/προγραμματισμός ήχου)
Νύσος Βασιλόπουλος (φωτισμός)
Φίλιππος Βασιλείου (επιμέλεια πλατφόρμας)
Στεριανή Τσιντζιλώνη (δραματουργία)
Ραλλού Αβραμίδου (επικοινωνία)
Γιάννης Κρανιδιώτης (creative coder/εικαστική επιμέλεια ιστότοπου)
Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς (κινηματογραφική απόδοση, trailer, φωτογραφίες παραστάσεων)
Ευτυχία Λιάπη (poster design)
Κωστής Καλλιβρετάκης (φωτογραφίες προβών)
Nick Strauss Klein-feldenkraisproject (Feldenkrais Method guidance)

Delta-Pi (οργάνωση παραγωγής)
Androniki Marathaki (έρευνα, χορογραφία, καλλιτεχνική διεύθυνση)
Cloudsdonthaveshape A.M.K.E.

Το “holy purple” ανήκει στη θεματική Ιt’s not about if you will love me tomorrow και πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 185 35
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
έναρξη: 22.30


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου
  • Διάθεση δελτίων ηλεκτρονικά
    από το ticketservices.gr
E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
CLOUDSDONTHAVESHAPE AMKE

ΑΦΜ: 996947284
ΔΟΥ: ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιωνίας 50, Νέα Σμύρνη Τ.Κ.: 17121

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ