for Ludwig...

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα
(χάρτης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ώρα έναρξης: 20:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟY
15€ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΈΝΗ (σειρές 1-4) 
12€ ΠΛΑΤΕΙΑ
(σειρές 5-15) & Εξώστης
8€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΝΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +0,50€ ανα εισιτήριο.

Προπώληση και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
"ARTE ATENE"
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: Αγ. Δημητρίου

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

for Ludwig...

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020
ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
(Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα)Η συναυλία "for Ludwig..." είναι αφιερωμένη στον Beethoven, χαρτογραφώντας από τον Bach ως τον Hindemith το μουσικό σύμπαν πριν και μετά από αυτόν και καταθέτοντας το τελευταίο έργο του Shostakovich, τη Σονάτα για βιόλα και πιάνο, που το 4ο μέρος της είναι όλο βασισμένο στο μοτίβο της Σονάτας υπό το σεληνόφως.

Η Τάνια Τσανακλίδου διαβάζει αποσπάσματα από γράμματά του και μας θυμίζει την ανθρώπινη και καθημερινή πλευρά του πιο αγαπημένου συνθέτη όλων των εποχών...

Ίρις Λουκά, βιόλα
Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Τάνια Τσανακλίδου, αφήγηση

Πρόγραμμα
  • J. S. Bach (1685-1750) - Σουίτα για τσέλο Αρ. 2 σε ρε ελάσσονα, BWV 1008
  • P. Hindemith (1895-1963) - Σονάτα για σόλο βιόλα, Έργο 25 Αρ.1
  • D. Shostakovich (1906-1975) - Σονάτα για βιόλα και πιάνο, έργο 147
Τιμές εισιτηρίων:
  • Ζώνη Α' - ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ (σειρές 1-4): 15 €
  • Ζώνη Β' - ΠΛΑΤΕΙΑ (σειρές 5-15) & ΕΞΩΣΤΗΣ: 12 €
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ: 8 € (στην ζώνη Β)

Πληροφορίες/κρατήσεις:
Υπηρεσία εισιτηρίων- Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τηλ: 210-7234567
Online: www.ticketservices.gr
στο tickets.public.gr και στα καταστήματα Public


Η Ίρις Λουκά είναι διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών των τάξεων βιολιού του Τ. Αποστολίδη (1995) και βιόλας της Ι. Κάρτερ (2001) και απόφοιτος του ΕΚΠΑ του τμήματος Μουσικολογίας, του Μεταπτυχιακού ΠΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ερμηνεία-Βιόλα» και υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει μακρά θητεία (πλέον της 25ετίας) και στα δύο όργανα στις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια, αφοσιώθηκε στη μελέτη των έργων του J. S. Bach για σόλο βιολί (έξι σονάτες και παρτίτες) και σόλο τσέλο (6 σουίτες) τα οποία και παρουσίασε στο σύνολό τους με πολλά προσωπικά ρεσιτάλ (Ωδείο Αθηνών, Αγγλικανική Εκκλησία, Μουσείο  Ακρόπολης-Καρυάτιδες). Έχει γράψει και επιμεληθεί τις παραστάσεις «Viola Power»- H ιστορία της βιόλας στο Gazarte 2013 και «Πέστο Πρέστο με Μαέστρο» -η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας σε μια ώρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αλλού (2017) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην οποία είναι μόνιμο μέλος από το 2008 στις βιόλες.

Ο Τίτος Γουβέλης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Τα τελευταία χρόνια μελετά τακτικά με τον διάσημο πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι. Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Academica Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά., συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (E. Tabakov, A. Paris, Β. Φιδετζή, Ν. Αθηναίο, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία, Κύπρο). Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα (Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, Σύνολο «Κύκλος», Melos Brass κ.ά.). Με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεργάζονται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

INFO IN BRIEF:
  • "for Ludwig..."
  • Ίρις Λουκά - Τίτος Γουβέλης - Τάνια Τσανακλίδου
  • Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20.30
  • Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση 8, 10561 Αθήνα

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω