ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ - ''Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ''

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(χάρτης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
Ώρα έναρξης: 19:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟY
20€ Α Ζώνη (Πλατεία)
10€ Εξώστης/Φοιτητικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
- Public

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή οnline παραλαμβάνονται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή/και πιστωτικής κάρτας, από τα ταμεία του Θεάτρου την ημέρα της παράστασης, ή οποιαδήποτε στιγμή από το εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39.

E-TICKET
Αν έχετε εκτυπωτή, μετά τη συναλλαγή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF) ώστε να το εκτυπώσετε και να εισέλθετε στην αίθουσα με το εκτυπωμένο εισιτήριο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΝΟΗ
Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
ΑΦΜ: 09016572
ΔΟΥ: ΙΒ' Αθηνών
ΕΔΡΑ: Μιχαλακοπούλου 159, Αθήνα, 11527
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ
"Η νέα Πατριδογνωσία"
Το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» διοργανώνει ομιλία με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο-Στυλιανό Πρεβελάκη την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

 

Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπική και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της «ΠΝΟΗΣ».

 

Τίτλος ομιλίας: Η νέα Πατριδογνωσία

Πόσο γνωρίζουμε την Πατρίδα μας; Πέρα από τις περιγραφές του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του ελλαδικού χώρου, το ταχύτατα εξελισσόμενο περιβάλλον μάς επιβάλλει μια πολυεπίπεδη αντίληψη του συνόλου στο οποίο ανήκουμε. Χρειάζεται να διευρύνουμε τον ιστορικό και γεωγραφικό μας ορίζονται για να συλλάβουμε την θέση της Πατρίδας μας, στενής και ευρύτερης, στην μετασχηματιζόμενη Ανθρωπότητα. 

Η παλαιά μας Πατριδογνωσία δεν επαρκεί.
 

Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης

O Καθηγητής Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης, με καταγωγή από την Κρήτη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και διδάκτωρ Πολεοδομίας-Χωροταξίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα τo 1984, εργάστηκε ως Πολεοδόμος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ως Ειδικός Επιστήμων στο ΕΜΠ και στo Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά την διεθνή του σταδιοδρομία κατέλαβε καθηγητικές και ερευνητικές θέσεις στο Παρίσι (Σορβόννη: 1984-2018, Sciences Po: 1992-2003, INALCO : 2009-2013), στην Βαλτιμόρη (Johns Hopkins: 1988), στην Βοστώνη (Boston University:1999-2000, Tufts:2003-2005) και στο Λονδίνο (London School of Economics: 2009).

Διηύθυνε την Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher (2003-2005). Επίσης, υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (2013-2015).

Ειδικεύεται στην Γεωπολιτική της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στην Γεωπολιτική των Διασπορών και στην Πολεοδομία-Χωροταξία. Διευθύνει το επιστημονικό περιοδικό Anatoli (CNRS Editions), αρθρογραφεί τακτικά στην Καθημερινή και καλείται συχνά ως ειδικός σχολιαστής σε ξένα, κυρίως γαλλικά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν (μεταφρασμένα από τα γαλλικά) τα βιβλία του: Γεωπολιτική της Ελλάδας (Libro, 1998), Τα Βαλκάνια, Γεωπολιτική και Πολιτισμοί (Libro, 2001), Επιστροφή στην Αθήνα, Πολεοδομία και Γεωπολιτική της Ελληνικής Πρωτεύουσας (Εστία, 2001) και, προσφάτως, στα ελληνικά Ποιοι είμαστε; Γεωπολιτική της ελληνικής ταυτότητας (Κέρκυρα - Economia Publishing, 2016). Στο βιβλίο του, με τίτλο Qui sont les Grecs ? Une identité en crise (CNRS Editions, Παρίσι, 2017), αμφισβητεί τα στερεότυπα για την Ελλάδα και αναδεικνύει το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δυναμικό της Διασποράς, της ναυτικής παράδοσης και των ελληνότροπων ορθοδόξων θρησκευτικών δικτύων. Οι ιδέες αυτές προεκτείνονται και αναπτύσσονται και στο νέο βιβλίο του, με τίτλο Τα ξύλινα τείχη. Γεωπολιτική των ελληνικών δικτύων (Κέρκυρα - Economia Publishing, 2020)

Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne (Paris 1) από το 2019, υπηρετεί εκ νέου ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ. 

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω