TicketServices.gr

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» / Κουκλοθέατρο 'Αριμα

Αμφιθέατρο Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΧΑΡΤΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Κουκλοθέατρο Άριμα

« Ο Ερωτόκριτος»
Ποίημα ερωτικόν

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 19.00-Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

Διάρκεια: 45' *Ηλικία: 7+

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου "Ερωτόκριτος" είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεση µας να το ζωντανέψουμε στη σκηνή στηρίχτηκε
στην ανάγκη µας να αναδείξουμε την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον Ερωτόκριτοσυναντήσαµε έναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και µια µαγεία που µας ερέθισε. Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που µελετήσαµε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη µαγεία του παραµυθιού µε τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εµπειρίες που
περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συµπεριφοράς, ξεπερνά
τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Σ' αυτήν την παράσταση, µόνο όποιος ξέρει την οµορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα
θα συναντηθεί µαζί µας. Με τα αρώµατα µιας παλιάς εποχής, µε τα χρώµατα, την ποίηση και µε την φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι µας στον μαγικό κόσµο του Ερωτόκριτου.

-Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος
-Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης
-Σκηνικά, κατασκευές: Κ. Ζαϊμάκης, Ν. Οικονομέας

-Τεχνική: Χάρτινο θέατρο

-Link διαφημιστικού τρέιλερ της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=QHfYQeZreu8&t=10s

Ο ΘΙΑΣΟΣ

Το Κουκλοθέατρο Άριμα, με 12 χρόνια ενεργούς δράσης, εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτη. Συμμετέχει σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς τέχνης. Σκοπός του είναι η έρευνα και ο πειραματισμός σε ποικίλα είδη κουκλοθέατρου. Εκτός από τις παραστάσεις, στοχεύει επίσης και στη διάδοση της τέχνης του κουκλοθέατρου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

Ιδρυτής της ομάδας είναι ο κουκλοποιός και κουκλοπαίκτης Κωστής Ζαϊμάκης. Είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα.

Άριμα, σύμφωνα με αρχαίες διηγήσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν το άρρητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς. Αυτή η σπηλιά που βρισκόταν «μακριά από θνητούς και θεούς», χρησίμευε ως κατοικία μιας γυναικείας θεότητας που είχε την μορφή φιδιού.

-Διεύνθυση: Αλ. Παπαναστασίου 83,Ηράκλειο Κρήτη
-Τηλέφωνο: 6972641450.

- Email : info @ zaimakis . gr
- website : https :// www . zaimakis . gr /


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
TETAΡTH 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ώρα: 20.00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Αριστομένους 33, Καλαμάτα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
45'

ΗΛΙΚΙΕΣ
7+ ετών

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
5 ευρώ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- και στα καταστήματα PUBLIC

Οι τηλεφωνικές και οι online πωλήσεις περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 0,25€ ανα εισιτήριο. Στα καταστήματα Public η χρέωση υπηρεσίας είναι 1€ ανα συναλλαγή

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ<
κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΦΜ: 090155135
ΔΟΥ: Καλαμάτας
ΕΔΡΑ: Ευριπίδου 2, Καλαμάτα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 5ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω