DANCE AND THE MIND: ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.

Κανονισμοί COVID19
  • Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του συνωστισμού, τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν αποκλειστικά Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-18:00, δηλαδή δεν θα είναι πια ανοικτά τις ώρες των παραστάσεων.
  • Η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων είναι υποχρεωτική (διαδικτυακή ή τηλεφωνική αγορά).
  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
PHOTO GALLERY
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

DANCE AND THE MIND: ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟΣ

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • 26 Αυγούστου 2020
    Τετ     21:00  (ΠΛΑΤΕΙΑ)

Πριν από την κράτηση θέσης, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις:
Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους
Παράσταση χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρία

Τα μέλη της μικτής ομάδας Dance and the Mind με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και συνοδεία ζωντανής μουσικής (τσέλο) αλληλεπιδρούν μέσα από έντονες εναλλαγές συναισθημάτων δημιουργώντας μια παράσταση που θέλει να φέρει στο παρόν ένα δυνατό βίωμα που χάραξε αιώνια τη μνήμη. Ο κάθε δρώντας καταθέτει τη δική του στιγμή.
Η Dance and the Mind είναι μια συμπεριληπτική/πειραματική χοροθεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009 από τον Χρήστο Κισσά. Δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης, έχει χαρακτήρα εθελοντικό και ψυχαγωγικό και προωθεί τη συμπερίληψη και την ισοτιμία. Το όνομά της προέρχεται από την ομώνυμη παράσταση της ομάδας που παρουσιάστηκε το 2009. Στα τέλη του 2010 η ομάδα συνεργάστηκε με μια φοιτήτρια του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, η οποία βρισκόταν στη διεξαγωγή της πτυχιακής της εργασίας με θέμα «Η επίδραση του χορού και της μουσικής σε άτομα με κινητικά προβλήματα».
Η φιλοσοφία της ομάδας εντοπίζεται σε μεμονωμένες λέξεις, όπως: ειλικρίνεια, αποδοχή και προσβασιμότητα. Έχοντας λοιπόν ως βασικό κανόνα την ειλικρίνεια και την αποδοχή τόσο του εαυτού τους όσο και των υπολοίπων, τα μέλη της θέλουν μέσα από την τέχνη τους να προσκαλέσουν και να προκαλέσουν τους ανθρώπους να χορέψουν, να κινηθούν, να αγγίξουν και να ξεφύγουν από τα όρια του κατεστημένου. Είναι πολύ σημαντικό το κοινό να αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες με αναπηρία όπως ακριβώς είναι και όχι σαν κάτι άλλο. Δηλαδή να τους αντιμετωπίζει ως καλλιτέχνες και όχι σαν άτομα με αναπηρία που ασχολούνται με την τέχνη. Να αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα ως ευκαιρία για δημιουργία και να διακρίνει το ταλέντο πέρα από τη σωματική εικόνα. Τα μέλη της Dance and the Mind δεν χρησιμοποιούν την τέχνη ως μέσο θεραπείας ή αποκατάστασης, αλλά ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Οι κινήσεις της θεραπείας (κινησιοθεραπείας/φυσικοθεραπείας) που κάνει κάθε μέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλλιτεχνικός σπινθήρας στις ατομικές χορογραφίες. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή της τεχνικής του καθενός ξεχωριστά έρχεται κατόπιν συνεννόησης του χορογράφου με το θεραπευτικό προσωπικό κάθε μέλους και σε συμφωνία με το ίδιο το άτομο, για αυτοσχεδιαστικό πειραματισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα-χορογραφία-ερμηνεία: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Συνδημιουργία-ερμηνεία: Χρήστος Κισσάς (υπεύθυνος-συντονιστής), Ελευθερία Ζούνη, Γιώργος Τοπούζης, Lucia Lonegro
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αναστάσιος Κοκκινίδης
Ζωντανή μουσική - φωνή: Κατερίνα Νικολιτσάκη
Κοστούμια: Bernard Cuomo
 
Διάρκεια: 45'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη (προσκλήσεις διατίθενται ηλεκτρονικά ή από τα εκδοτήρια του ΜΜΘ)

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω