TicketServices.gr

arisandmartha - ALL THAT MATTER

Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

arisandmartha

ALL THAT MATTER

*or notes on performing friendship

Η arisandmartha αποτελεί την καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ των χορευτών, περφόρμερ και δημιουργών Άρη Παπαδόπουλου και Μάρθας Πασακοπούλου. Εργάζονται μαζί από το 2016 θέτοντας σε κοινό διάλογο τα ενδιαφέροντα και την προσωπική αισθητική τους, ενώ ερευνούν τα πεδία του χορού, της περφόρμανς και του site-specific. Ευέλικτοι και ανοιχτοί στη διπλή ιδιότητα του χορευτή-δημιουργού, αναζητούν καινούριες δημιουργικές προσεγγίσεις σε κάθε σκηνική τους συνάντηση. Το πρώτο τους έργο touching.just, επιλέχθηκε στην πλατφόρμα Aerowaves 2018, ενώ έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει τα έργα Five Steps to Save the World (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018) και  Lucy. tutorial for a ritual (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019, 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2019). Έχουν λάβει υποστήριξη από το FLUXUM Foundation - Γενεύη, KLAP- Maison pour la danse - Μασσαλία, το Κέντρο Έρευνας Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν-Αθήνα, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και έχουν υποστηριχθεί οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (2018-22).

Website: http://www.arisandmartha.org/

Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του έργου στις αρχές Απριλίου οι arisandmartha ξαναφέρνουν στην σκηνή του Πρώην Βιομηχανικού Πάρκου ΠΛΥΦΑ την τελευταία τους δουλειά με τίτλο ALL THAT MATTER or notes on performing friendship για τρεις ακόμα παραστάσεις στις 20, 21 και 22 Μαΐου.
[…] Έτσι έχουν ανανεωθεί οι σωματικές πρακτικές με την είσοδο του «σκεπτόμενου σώματος» στο προσκήνιο της ιστορίας και οι δυο περφόρμερ ενστερνίστηκαν ουσιαστικά αυτό το credo, το σχετικό με την ανάληψη κινδύνου. Θέλησαν ένα risky duo και τα κατάφεραν.[…] Με χιούμορ, αμεσότητα και μακριά από «δηθενιές» ήρθαν να μας θυμίσουν ότι μερικές φορές τα σώματά μας είναι πιο έξυπνα και πιο ειλικρινή από εμάς τους ίδιους!! 
(Κλημεντίνη Βουνελάκη - Απρίλιος 2022).

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Δύο χρόνια μετά το τελευταίο τους έργο Lucy.tutorial for a ritual, η συνεργασία των Μάρθας Πασακοπούλου και Άρη Παπαδόπουλου τοποθετείται αυτούσια επί σκηνής και εξετάζεται ως επιτέλεση: της φιλίας, της συνεργασίας, της σχέσης και της σκηνικής συνύπαρξής τους. Οι δυο ερμηνευτές επισκέπτονται ένα σωματικό και συναισθηματικό αρχείο που ενώ αντλεί στοιχεία από το παρελθόν, (ανα)δομείται επί τόπου στη σκηνή.  Το αρχείο αυτό, ανοιχτό και προσωπικό ταυτόχρονα, τους επιτρέπει να επανασυστήνονται και να χαρτογραφούν τον αδιόρατο διάμεσο χώρο ― χώρος νοητός που δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανέναν τους, ο οποίος φέρει τόσο τα προσωπικά τους ίχνη όσο και το αποτύπωμα της σχέσης τους. Το κοινό βρίσκεται παρόν σε αυτή την συνθήκη ως τρίτος πόλος, ως ανακλαστική επιφάνεια και ως αναγκαίος, για την ερμηνεία της σχέσης, μάρτυρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα-Χορογραφία-Ερμηνεία: arisandmartha | Άρης Παπαδόπουλος & Μάρθα Πασακοπούλου

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Αναστάσιος Κουκουτάς

Επιμέλεια ήχου, σκηνικός χώρος, ενδυματολογία:arisandmartha

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Φωτογραφίες: Alaa Ghosheh

Παραγωγή: arisandmartha

Με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν - Αθήνα

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2020-21)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 20, 21 και 22 Μαΐου 2022, 21.00

Διάρκεια: 45'

Xώρος: Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
20, 21 και 22 Μαΐου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
45 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
8€ μειωμένο (*)

(*) φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65, κάτοχοι κάρτας ΣΕΧΩΧΟ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Υπηρεσία Εισιτηρίων - Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARISANDMARTHA AMKE
ΑΦΜ: 997200950
ΔΟΥ: Α' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΔΡΑ: Βούλγαρη 106, 185 34, Πειραιάς

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ