TicketServices.gr

ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Σοφοκλή

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θεατρική Ομάδα Μέθεξη

ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Σοφοκλή

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
6 - 21 Νοεμβρίου 2021Υπόθεση

Η Αντιγόνη ενημερωμένη για το διάταγμα που ο νέος βασιλιάς της Θήβας και θείος της, Κρέοντας, εκδίδει μετά τη νίκη της Θήβας εναντίον του Άργους, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει την ταφή του αδελφού της Πολυνείκη, ο οποίος κινήθηκε σαν προδότης της πόλης, καλεί την αδελφή της Ισμήνη προκειμένου να της ζητήσει να θάψουν μαζί τον νεκρό τους αδελφό. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να περιμένει καμία βοήθεια και υπακούοντας στους άγραφους νόμους αψηφά το διάταγμα του Κρέοντα και θάβει τον Πολυνείκη. Ο Κρέοντας, απόλυτος στην άποψή του ότι ο νόμος του κράτους είναι ανώτερος των οικογενειακών δεσμών, όταν η Αντιγόνη συλλαμβάνεται, διατάζει να την κλείσουν ζωντανή σε μια βραχώδη σπηλιά. Παρών σε όλη αυτή τη σύγκρουση είναι ο Χορός των γερόντων συμβούλων του βασιλιά, του οποίου ο ρόλος είναι σημαντικός και ενισχύει τα χαρακτηριστικά των δύο πρωταγωνιστών. Μάταια προσπαθεί να μεταπείσει τον Κρέοντα ο γιος του Αίμονας. Όταν τελικά πείθεται από τον μάντη Τειρεσία είναι πια αργά, γιατί η Αντιγόνη έχει ήδη αυτοκτονήσει. Τον δικό της θάνατο ακολουθεί και η τιμωρία του Κρέοντα μέσω μιας σειράς άλλων θανάτων: Ο γιος του Αίμονας αυτοκτονεί από έρωτα για τη νεκρή Αντιγόνη, το ίδιο και η γυναίκα του Ευρυδίκη από τη θλίψη της για όσα συνέβησαν. Ο Κρέοντας φτάνει στο απόγειο της τραγικότητάς του και η τραγωδία λύεται αποδεικνύοντας ότι τα ανευλαβή και υπερφίαλα λόγια οδηγούν τον άνθρωπο στην καταστροφή, όπως συμπεραίνει ο Χορός.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Γιώργος Δημητρόπουλος, Χρήστος Ζερίτης, Πέτρος Κλάδης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροοπούλου, Φώτης Λαπιώτης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μπάμπης Παπαιωάννου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου, Γιώτα Σουρή, Βάσω Τριανταφυλλίδη.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αριστομένους 33, 24100 Καλαμάτα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 6/11/21 έως 21/11/21

Σάββατο: 20.00
Κυριακή: 20.00
Τρίτη: 21.00
Τετάρτη: 21.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
2 ώρες (χωρις διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12 € (γενική είσοδος)
7 € (φοιτητικό/μαθητικό)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

- TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
στα τηλέφωνα:
- 6936806437
- 6936806438
- 6936806436

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΜΙΓΗΣ/ΜΙΚΤΟΣ
Σάββατο και Κυριακη: ΑΜΙΓΗΣ
Τρίτη έως Παρασκευή: ΜΙΚΤΟΣ
  • Τις ημέρες που ο χώρος λειτουργεί ως ΑΜΙΓΗΣ, για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
  • Τις ημέρες που ο χώρος λειτουργεί ως ΜΙΚΤΟΣ, για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών
  • Για παιδιά έως 11 ετών, εναλλακτικά γίνεται δεκτή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου
  • Εναλλακτικά οι ανήλικοι έως και δεκαεπτά (17) ετών μπορούν να προσκομίζουν κατά την είσοδο βεβαίωση  αρνητικού  διαγνωστικού  ελέγχου  για  κορωνοιό  COVID-19  (PCR  ή  rapid-test)
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΦΜ: 090175091
ΔΟΥ: ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΔΡΑ: Χίου 84, Καλαμάτα

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ