TicketServices.gr

200 χρόνια Νεοελληνική Τέχνη
Ψηφιακές Ξεναγήσεις σε Εικονικό Μουσείο

ONLINE STREAMING

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

200 χρόνια Νεοελληνική Τέχνη - Ψηφιακές Ξεναγήσεις σε Εικονικό Μουσείο

Κάθε Κυριακή από 28/11 έως 19/12 στις 10:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μία ψηφιακή ξενάγηση σε έργα καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν τα πρώτα 200 χρόνια της Νεότερης Ελλάδας παρουσιάζει το πρόγραμμα «200 χρόνια Νεοελληνική Τέχνη». Παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών θα μπορούν να ξεναγηθούν σε ένα εικονικό μουσείο μαθαίνοντας την ιστορία των νεοελληνικών εικαστικών τεχνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση και η διάδοση της Νεοελληνικής Τέχνης, η γνώση του ιστορικού παρελθόντος της χώρας μέσα από σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την εταιρεία Greek Global Culture Cooperation. Αποκλειστικός χορηγός της δράσης είναι η Mastercard και εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των εικαστικών, οι ετερόκλητες σκέψεις και επιρροές προάγουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την πολυφωνία, τη συνύπαρξη και το ομαδικό πνεύμα. Το πρόγραμμα προβάλλει τη διαχείριση των εικαστικών, μέσω της καλλιτεχνικής τους πρακτικής, των παρατηρήσεων και των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο των συγκρούσεων που λάμβαναν χώρα στην κοινωνία. Με την τέχνη, οι καλλιτέχνες μετατρέπουν τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις σε ένα όραμα για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο. Η επαφή και η γνωριμία με τις εικαστικές τέχνες και την ιστορία δίνει στα παιδιά αξίες απαραίτητες για να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν με τη σειρά τους μια δημοκρατική κοινωνία.

Οι ξεναγήσεις είναι προσαρμοσμένες στην ηλικιακή ομάδα που απευθύνονται, ο λόγος είναι απλός, κατανοητός και ο στόχος, πάντα, η απόλυτη κατανόηση από τα παιδιά.

Σε κάθε «ξενάγηση», η οποία διαρκεί όσο δύο διδακτικές ώρες, το πρώτο μέρος θα είναι μια προφορική παρουσίαση από την ιστορικό τέχνης Άννα Παντελάκου, με παράλληλη παρουσίαση έργων σε έναν ψηφιακό μουσειακό χώρο. Το δεύτερο μέρος, θα είναι μια διαδραστική καλλιτεχνική άσκηση με την τάξη και την ιστορικό πάνω στο θέμα που παρουσιάστηκε.

Η Άννα Παντελάκου ασχολείται μεγάλο διάστημα με εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά και ο ιδρυτής της GGCC, Σταύρος Σταυρόπουλος, ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Πρόγραμμα:

Στην ψηφιακή ξενάγηση «200 χρόνια Νεοελληνική Τέχνη» μπορούν να

συμμετέχουν μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών για τη σύνδεση του σχολείου με την ψηφιακή ξενάγηση (υπολογιστής, προβολέας, οθόνη, ηχεία).

Το πρόγραμμα διαρκεί από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Οι ημέρες προβολής για τα σχολεία είναι Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη, πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με το ποια μέρα θα επιλέξει το κάθε σχολείο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις για σχολεία: info@ggcc.gr

Οι Ψηφιακές Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν και μέσω της πλατφόρμας youtube για το ευρύ κοινό, δηλώνoντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης www.mcf.gr .

Βιογραφικό

Η Άννα Παντελάκου είναι Ιστορικός και Θεωρητικός Τέχνης με σπουδές στην ΑΣΚΤ, έχει πραγματοποιήσει εξειδικεύσεις/επιμορφώσεις στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), σε μουσειακές σπουδές (Μουσείο και Παιδί, ΕΚΠΑ και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτότυπων εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες, όπως «Δυναμικές Γυναίκες της Τέχνης» (2020, Art Therapy Room). Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς σε Ελλάδα και Ισπανία (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Athens Biennale, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Museu Picasso Βαρκελώνης, Documenta14).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ONLINE STREAMING

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Κάθε Κυριακή από 28/11 έως 19/12 στις 10:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Η παρακολούθηση της ζωντανής μετάδοσης γίνεται με την χρήση δωρεάν εισιτηρίου.
  • Κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας, παρακαλούμε συμπληρώστε προσεκτικά το email επικοινωνίας σας.
  • Ο σύνδεσμος για την σύνδεση στην πλατφόρμα μεταδοσης θα σταλεί μέσω email από τον Διοργανωτή της εκδήλωσης.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
- ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
GREEK GLOBAL CULTURE COOPERATION

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
(διαβάστε εδώ τους όρους χρήσης)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω