Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ - ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΖΑΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ

INFO
Δράμα
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 μ.μ.
Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο “Δημήτριος Κραχτίδης” 
Τιμές Εισιτηρίων: 
Κανονικά: 18 € 
Παιδικά: 12 €

Ορεστιάδα 
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ.
Κλειστό Γήπεδο Νικόλαος Σαμαράς
Τιμές Εισιτηρίων: 
Κανονικά: 18 € 
Παιδικά: 12 €

Θεσσαλονίκη
Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ.
Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τιμές Εισιτηρίων: 
Κανονικά: 25 €, 35 €, 40 €, 45 €
Παιδικά: 20 €

Ξάνθη
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Ξάνθης “Φίλιππος Αμοιρίδης”
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά: 18 € 
Παιδικά: 12 €

Τρίκαλα
Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων “Κατσιμίδη”
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά: 18 € 
Παιδικά: 12 €

Βέροια
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας
Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 25 €  Εξώστης 20 € 

Λάρισα 
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά: 18 € 
Παιδικά: 12 €


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- PUBLIC


E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΦΜ: 120651417
ΔΟΥ: Ε' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Αλ.Παπαναστασίου 5, Συκιές, Θεσ/νίκη
PHOTO GALLERY
DETAILS

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ
RUSSIAN STATE BALLETH «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877. Ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του μεγάλου συνθέτη. Ο χρόνος τον δικαίωσε. Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του που κερδίζει σταθερά χρόνο με το χρόνο μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως. Όχι μόνο θεωρείται σε κάθε εποχή μια σύγχρονη παράσταση μπαλέτου, αλλά η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ είναι σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο της ερωτικής θεματολογίας.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. Η ιστορία βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε μεταξύ 1975 και 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους σε αυτό το έργο. Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Βλάσλαβ Νιζίνσκι, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαργκότ Φοντέιν, Ταμάρα Τουμάνοβα, Φρέντερικ Άστον.

Σήμερα η «Λίμνη των Κύκνων» θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η «Λίμνη των Κύκνων» που θα παρουσιαστεί  με την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι και από τότε κατέχουν μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των κλασικών μπαλέτων κερδίζοντας διαρκώς χειροκρότημα και διακρίσεις. Δημιούργησαν τη δική τους παράδοση, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στο κλασικό μπαλέτο, ειδικά σε έργα όπως η «Λίμνη των Κύκνων».

Διάρκεια : 2 ώρες με το διάλειμμα

Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't