«Ουρανοδρόμες πτήσεις»

EVENT DETAILS

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
«Ουρανοδρόμες πτήσεις»
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€/10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΚΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ

specs ' n ' arts

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

EVENT INFORMATION

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Ιστορικός χώρος
Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27 – Σύνταγμα


Η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, φιλοξενεί μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει ολόκληρο τον χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, ώρα 21:00

Τζίνα Φωτεινοπούλου, υψίφωνος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

"Ουρανοδρόμες πτήσεις"
Προσευχές και επικλήσεις από τον κόσμο της Όπερας
Με τον τίτλο "Ουρανοδρόμες πτήσεις", εμπνευσμένο από την ποιητική γραφή της Ελληνίδας ποιήτριας Μελισσάνθης, η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας επιμελούνται ενός λυρικού προγράμματος από άριες/προσευχές στην όπερα, διανθισμένες από αντίστοιχη θεματολογικά ελληνική ποίηση. Μουσικός και ποιητικός λόγος σε ένα «πάντρεμα» που σηματοδοτεί την ψυχική κατάσταση των ηρώων, την ωρα της απόγνωσης. Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε αδιέξοδα και σκοτάδι.

Ατομικές προσευχές. Προσευχές για τον κόσμο. «Λυρικές» εξομολογήσεις, ικεσίες, επικλήσεις, θριαμβική πορεία προς την λύτρωση και το φως. Θα ακουστούν άριες από αγαπημένες όπερες όπως Otello, La  forza del destino, Adriana Lecouvreur, Carmen, Νorma, Tosca, I Lombardi, ανάμεσα σε ποίηση  Άγγελου Σικελιανού, Γαλάτειας Καζαντζάκη, Αιμιλίας Κούρτελη, με βασικό ποιητικό κορμό την ποίηση της Μελισσάνθης.

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου, υψίφωνος και πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές στο κλασικό τραγούδι, αλλά και στην υποκριτική και τον χορό, έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες, μουσικά σύνολα, θέατρα και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλινίκης, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Kennedy Center Ουάσιγκτον κ.ά.).

Ο Δημήτρης Γιάκας έχει εργαστεί ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano, από το 1982 έως το 1991. Μετά την μετεγκατάστασή του στην Αθήνα, ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't