TicketServices.gr

"Come ye sons of art..."

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

“Come ye sons of art…”

Michael Chance, κόντρα τενόρος
Ex Silentio, Σύνολο παλαιάς μουσικής

Ο διάσημος Bρετανός κόντρα τενόρος Michael Chance και το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio ερμηνεύουν έργα δύο μεγάλων συνθετών της Μπαρόκ μουσικής, των Handel και Purcell, σε μια μοναδική συναυλία, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Ο Michael Chance, διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της ανδρικής άλτο σε όλες τις εκφάνσεις του κλασικού ρεπερτόριου, αλλά και με πλούσια συναυλιακή, δισκογραφική και οπερετική δραστηριότητα, σπούδασε με τον Rupert Bruce Lockhart και αποφοίτησε από το King's College. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε όπερα στο Buxton Festival, για να ακολουθήσουν εμφανίσεις του στη Λυόν, Κολωνία, Μιλάνο, Λονδίνο, Φλωρεντία, Λισαβόνα, Λειψία, Παρίσι, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Άμστερνταμ, Σύδνεϋ, Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες, Οβιέδο, Ισραήλ. Στο ρεπερτόριό του συγκαταλέγονται σπουδαίοι ρόλοι, μεταξύ των οποίων οι Orfeo (Gluck), Giasone, Giustino, Rinaldo, αλλά και Athamas / Σεμέλη, Andronico / Ταμερλάνος, Oberon / Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός, Tolomeo / Ιούλιος Καίσαρας και Apollo / Θάνατος στη Βενετία, ενώ έχουν γραφτεί ρόλοι ειδικά για αυτόν από τον Sir Harrison Birtwistle και την Judith Weir.

Έχει τιμηθεί με βραβείο Grammy για τη συμμετοχή του στην ηχογράφηση της όπερας Σεμέλη του Handel, για την Deutsche Grammophon, ενώ πολλοί συνθέτες γράφουν έργα για τον ίδιο, όπως οι Richard Rodney Bennett, Alexander Goehr, Tan Dun, Anthony Powers, John Tavener, Elvis Costello, κ.α. Το 2009, τιμήθηκε με το CBE της New Years Honours List.

Το Ex Silentio δημιουργήθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Αποτελείται, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, από δύο έως έξι μουσικούς ενώ το ρεπερτόριό εκτείνεται από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ. Παράλληλα προάγει προγράμματα σύγχρονης μουσικής, ενίοτε και χορού, σε συνδυασμό με παλαιά μουσική. Είναι ένα από τα λίγα σύνολα παλαιάς μουσικής στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία και έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος / Ιάσων Ιωάννου, μπαρόκ τσέλο / Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, τσέμπαλο

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 15 ευρώ
Πλατεία & Εξώστης: 10 ευρώ
Νεανικό: 5 ευρώ

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος (Διεύθυνση: Γιούλη Βεντούρα) & Specs 'n' Artswww.specsnarts.gr/

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Yπηρεσία εισιτηρίων
www.ticketservices.grTηλ. +302107234567

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Υπηρεσία Εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 10%

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή μέσω ιστοσελίδας, παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ