ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.
Εφόσον υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται με την επίδειξη ταυτότητας στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει ακόμα και λίγη ώρα πριν την παράσταση στα ταμεία του χώρου της εκδήλωσης.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ - ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 'ΕΚΝΕΥΣΙΣ' - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 'ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΣ' - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 'ΚΥΚΛΟΣ'
  • 08 Μαρτίου 2019
    Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
 
Για 15η συναπτή χρονιά στη Θεσσαλονίκη «Χορεύουμε για τη ζωή»!
Το «Χορεύουμε για τη ζωή» είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής. Είναι ιδέα, είναι σκοπός, είναι τομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Είναι η ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους.
Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του 2004, λίγο μετά την 24η Δεκεμβρίου, όταν όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε συγκλονισμένη τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία. Απέναντι σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, μια παρέα δασκάλων παραδοσιακού χορού αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούσαν… χορεύοντας και τραγουδώντας.
Έτσι, το χειμώνα του 2005, πέντε πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία των αεικίνητων χοροδιδασκάλων τους και τη συνδρομή χορευτών και καταξιωμένων μουσικών, οργάνωσαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση, με τίτλο τίποτε πιο περιεκτικό από μια απλή διαπίστωση: «Χορεύουμε για τη ζωή».  Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν δε τόσο ενθαρρυντική, που οδήγησε στη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης. 
Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Μέχρι σήμερα η μεγάλη παρέα του «Χορεύουμε για τη ζωή» έχει συνδράμει στο έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Παιδιών με σύνδρομο Down,  του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Κακοήθη Νοσήματα «Λάμψη», του Συλλόγου «Παιδικά Όνειρα», του Συλλόγου Γονέων Λαγκαδά «Η Άνοιξη», των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου Εθελοντών Αγίου Στυλιανού, της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και του Γυμνασίου/Λυκείου Πολιχνίτου Λέσβου, περιοχής που επλήγη από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παρουσιάζονται χοροί, τραγούδια και δρώμενα με θέμα την Αποκριά από τους εξής φορείς:
Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις» - χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης (Νησιά)
Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» - χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Μωυσίδης (Ερυθραία Μικράς Ασίας)
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης - χοροδιδάσκαλος Σάκης Παληογιάννης («Γιανίτσαροι και Μπούλες», εθιμικό χορευτικό δρώμενο της Νάουσας Ημαθίας)
Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» - χοροδιδάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας  
(«Μπέης», δρώμενο όπως εμφανίζεται στα χωριά των Μάρηδων και συγκεκριμένα στο χωριό Ασβεστάδες Έβρου)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€ (γενική είσοδος)
Έναρξη προπώλησης: 7/2