Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής - Μεταξυ Ουρανου και Γης | Σίμος Παπάνας - Δήμος Γκουνταρούλης

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39
καταστήματα PUBLIC

Παραλαβή προπληρωμένων εισιτηρίων
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα από την ημέρα της παράστασης στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Εκτύπωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, μπορούν να παραληφθούν σε μορφή PDF και να εκτυπωθούν


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 3 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής / Εναλλακτική Σκηνή
Φεστιβάλ

Μεταξύ Ουρανού και Γης: Ένα όραμα κι ένα θαύμα

Σίμος Παπάνας - Δήμος Γκουνταρούλης
  • 21 Απρ 2019

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 |   

Μια σπάνια μουσική αντιπαράθεση των εμβληματικών σολιστικών έργων Τρίλια του διαβόλου του Ταρτίνι και Σουίτα αρ. 6 για βιολοντσέλο του Μπαχ από δύο εξαιρετικούς μουσικούς με διεθνείς διακρίσεις, τον βιολιστή Σίμο Παπάνα και τον τσελίστα Δήμο Γκουνταρούλη.
Στην ίδια συναυλία, η Σονάτα για δύο βιολιά του Αντόνιο Βιβάλντι, με τη γνωστή εξωστρέφεια και δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει τη μουσική του, έρχεται να ενώσει τις δύο μοναχικές φωνές, τα δύο σόλο όργανα και τους δύο μουσικούς, να λύσει την αντιπαράθεση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως και να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης. 

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής 2019: Οράματα και Θάματα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Σίμος Παπάνας μπαρόκ βιολί

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί, μπαρόκ βιολί, σύνθεση και μαθηματικά. 'Aρχισε σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και τις ολοκλήρωσε στο Κολέγιο Όμπερλιν και το Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες, μεταξύ άλλων Στάατσκαπελλε Δρέσδης, Ορχήστρα Μπολσόι, Ορχήστρα Δωματίου Ζυρίχης, Ορχήστρα Δωματίου Βασιλείας, Καμεράτα Γενεύης, ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα, Συμφωνική ΕΡΤ, Φιλαρμονική Σόφιας, Συμφωνική Μονάχου, Φιλαρμονική Νοτιοδυτικής Γερμανίας κ.ά. Ως σολίστ έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Deutsche Grammophon, BIS και Centaur. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ, μεταξύ άλλων Φερμπιέ, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Διεθνές Φεστιβάλ Βιολιού Αγίας Πετρούπολης, Proms Μπρίστολ, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Τόκυο. Οι συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί και ηχογραφηθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, σε σημαντικές αίθουσες (Φίλων της Μουσικής Βιέννης, Τόνχαλλε Ζυρίχης και Αίθουσα Συναυλιών Ταϊπέι), ενώ οι συνθέσεις του για το θέατρο έχουν παρουσιαστεί σε πολλά θεατρικά φεστιβάλ. Από το 2003 είναι μόνιμος εξάρχων της ΚΟΘ.

Δήμος Γκουνταρούλης πεντάχορδο βιολοντσέλο πίκολο

Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μελέτησε βιολοντσέλο, αποφοιτώντας από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με την υψηλότερη διάκριση. Το 1988 έφυγε από την Ελλάδα και με υποτροφία του γαλλικού κράτους εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του με τον Φ. Μουλλέρ και τη Ρ. Φλασό και ξεκίνησε να παίζει τζαζ και αυτοσχεδιαστική μουσική. Το 1996 μετακόμισε στη Βραζιλία. Αφιερώθηκε στην ιστορική ερμηνεία της παλαιάς μουσικής, μελετώντας το ρεπερτόριο για μπαρόκ και κλασικό βιολοντσέλο και συμπράττοντας με σημαντικά σύνολα και μουσικούς. Υπήρξε για μία δεκαετία καθηγητής βιολοντσέλου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο (UNICAMP). Κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης μουσικής πορείας του έχει κληθεί να συμμετάσχει σε αναρίθμητες περιοδείες και ηχογραφήσεις, παίζοντας με κορυφαίους μουσικούς και σύνολα κλασικής και μπαρόκ μουσικής, καθώς και τζαζ / αυτοσχεδιαζόμενης / λαϊκής μουσικής ανά τον κόσμο, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες από διάφορους χώρους της τέχνης. Από το 2015 διδάσκει βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

Η εκδήλωση «ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 ('Aξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

footer

ΜΠΑΡΟΚ ΒΙΟΛΙ
Σίμος Παπάνας

ΠΕΝΤΑΧΟΡΔΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΠΙΚΟΛΟ 
Δήμος Γκουνταρούλης 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Βαλεντίνα Ταμιωλάκη 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €8