ΗΜΕΡΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Ο Αλησμόνητος Κήπος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων σε όλα τα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr

Παραλαβή προπληρωμένων εισιτηρίων
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα από την ημέρα της παράστασης στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Εκτύπωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, μπορούν να παραληφθούν σε μορφή PDF και να εκτυπωθούν


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 3 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

ΗΜΕΡΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

Ο αλησμόνητος κήπος

Μουσική: Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Στίχοι, κείμενο: Βασιλική Νευροκοπλή
Μουσικό σχήμα “Εν Χορδαίς”  και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
30, 31 Μαρτίου 2018

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική: Κυριάκος Καλαϊτζίδης
Στίχοι, κείμενο: Βασιλική Νευροκοπλή
Μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς»

Μουσικοί
Κυριάκος Πετράς βιολί
Κυριάκος Καλαϊτζίδης ούτι, τραγούδι
Δρόσος Κουτσοκώστας τραγούδι 
Άλκης Ζοπόγλου κανονάκι 
Πέτρος Παπαγεωργίου κρουστά
Έμα Μαντρίλα τραγούδι
Ματίλντε Γκόμας βιόλα ντα γκάμπα
Γιώργος Κοκκινάκης πιάνο
Βασιλική Νευροκοπλή ανάγνωση 
Λεωνίδας Παλάσκας επιμέλεια ήχου 

Τιμές εισιτηρίων 12, 15 €
Φοιτητικό, παιδικό 8 €

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης ξεσπάει μια μπόρα που αναγκάζει πέντε άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους να καταφύγουν στο καφέ του πάρκου. Η ώρα περνά, η βροχή δεν σταματάει και η ανία αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη. Κάτι σφυρίζει ο ένας, κάτι σιγοτραγουδά ο άλλος, η σερβιτόρα σερβίρει ποτά και σιγά σιγά οι καρδιές ξεκλειδώνονται.
Πρώτος ο Ισπανός, σχεδιαστής κήπων στο επάγγελμα, ανασύρει τις παιδικές του μνήμες που συνδέονται με τον πατέρα του, κηπουρό των φημισμένων κήπων της Γρανάδας. Τη σκυτάλη θα πάρει ένας Ιταλός συνθέτης. Δίχως να το έχουν προαποφασίσει, ο κήπος γίνεται ο κοινός τόπος της συζήτησης. Ο συνθέτης προκειμένου να εμπνευστεί συνηθίζει να επισκέπτεται τους κήπους Μέλτσι στο Κόμο, ενώ μια Ιρανίδα που έχει φύγει εδώ και χρόνια από το Ισφαχάν και ζει στη Νέα Υόρκη κατασκευάζει αρώματα στην προσπάθειά της να διατηρήσει μέσα της ζωντανές τις μνήμες από τους κήπους της πατρίδας της. Η δεύτερη κυρία της παράξενης αυτής παρέας είναι άγνωστης εθνικότητας από την Αίγυπτο και ηλικιωμένη. Μεγαλωμένη στη νεκρόπολη του Καΐρου, κατέφυγε δωδεκαετής στον δημόσιο κήπο Αλ Αζχάρ, που στάθηκε αφορμή να καταλήξει στο επάγγελμα της πόρνης. Τελευταίος, ένας καπετάνιος Χιώτης, θα συμπληρώσει το ψηφιδωτό των εξομολογήσεων. Βρισκόμενος, κάποτε, στο Δελχί, έμαθε πως η γυναίκα του περιμένει παιδί. Έτσι, όπως το είχαν συνήθειο στη Χίο, έφερε κι αυτός ένα μικρό δεντράκι από τον ξένο τόπο, να το φυτέψει στον κήπο τους για να μεγαλώσει μαζί με το παιδί που θα γεννιόταν. Μα το δεντράκι αντί να μεγαλώνει μαράζωνε…
Η συζήτηση θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή με την παρέμβαση της σερβιτόρας, που ως τότε τους άκουγε όλους σιωπηρά. Το ποιητικό της πνεύμα θα αναγάγει τις εμπειρίες των κήπων του καθενός προς τον «Αλησμόνητο Κήπο». Εκεί που ανιχνεύεται η απαρχή της ανθρώπινης περιπέτειας και ο τελικός προορισμός του…
Το έργο εκτυλίσσεται μέσα σε οκτώ τραγούδια και τρεις οργανικές συνθέσεις σε μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη, καθώς και μέσα από κείμενα και στίχους της Βασιλικής Νευροκοπλή.

*Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής, με θέμα την «Έκσταση» (22 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2018 - Επιμέλεια προγράμματος: Στέφανος Θωμόπουλος - Αλέξανδρος Ευκλείδης).

Ο ετήσιος κύκλος Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής επανέρχεται με ένα θέμα που συνδέει στη διαχρονία μουσική και λατρεία: την έκσταση. Από τους θιάσους του Διονύσου στους περιστρεφόμενους δερβίσηδες και από το μέλος και την πολυφωνία έως τον μινιμαλισμό, η μουσική συνδέεται άρρηκτα με την επιθυμία του ανθρώπου για υπέρβαση των φυσικών του ορίων και αναλαμβάνει να γίνει το όχημα της έκστασης. Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής βολιδοσκοπούν τη σχέση αυτή με μια σειρά από συναυλίες και εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ γεωγραφικό, χρονικό και αισθητικό φάσμα, από την παλιά μουσική μέχρι τον αμερικάνικο μινιμαλισμό και από την οθωμανική μουσική μέχρι τον Μπαχ. Στον κύκλο συμμετέχουν καλλιτέχνες με πολύ διαφορετική προέλευση και πορεία.

    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής: