TicketServices.gr

«Abendmusik - Τρεις Χριστουγεννιάτικες συναυλίες»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Abendmusik
Τρεις Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
ώρα 20:30

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
ώρα 20:00 & 21:00 (δύο συναυλίες)

Ιστορικός χώρος
Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27 – Σύνταγμα

Η χριστουγεννιάτικη παράδοση του 17ου αιώνα, που ξεκίνησε στον ναό St. Mary's της πόλης Lubeck, από τον οργανίστα και συνθέτη Dieterich Buxtehude, αναβιώνει για δεύτερη φορά και φέτος στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα.

Στις τρεις χριστουγεννιάτικες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, μία την Παρασκευή 18 και δύο την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αγκαλιάζοντας τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ανοίγουμε τις πόρτες στο Φως και καλούμε τον κόσμο να προσευχηθεί, να τραγουδήσει, να συγκινηθεί, να χαρεί, να συγχωρέσει, να ξαναγαπήσει, να προετοιμαστεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:30
“Cantabo Domino”
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο & εκκλησιαστικό όργανο

Αριστουργηματικά τραγούδια των Χριστουγέννων από τα θρησκευτικά έργα σπουδαίων συνθετών της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, όπως των Grandi, Purcell, Händel, Bach και Ανωνύμων, καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης  θα παρουσιαστούν από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Νίκο Σπανάτη, με την ιδιαίτερη φωνή του κόντρα τενόρου και την Κατερίνα Κτώνα με τον ευγενικό ήχο στο τσέμπαλο και στο εκκλησιαστικό όργανο, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σπάνιας μουσικής αίσθησης.

Ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα θέατρα της χώρας και έχει συνεργαστεί με όλες τις Ορχήστρες και τα σύνολα μπαρόκ μουσικής στην Ελλάδα. Η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα, από τους πρωτοπόρους στην διάδοση της παλιάς μουσικής στην Ελλάδα, έχει διακριθεί για την πολυετή και σταθερά σημαντική προσφορά της στον τομέα αυτό. Οι δυο καλλιτέχνες έχουν συμπράξει επανειλημμένα στον χώρο της Παλιάς Μουσικής με ιδιαίτερα προγράμματα από την Ελισαβετιανή περίοδο έως και το όψιμο μπαρόκ, με μεγάλη επιτυχία.

Τιμή εισιτηρίου: 12€ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ONLINE


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00
“The Annunciation”
DissensoDuo

Με βαθιά εκφραστική μουσική του πρώιμου Ιταλικού και Γερμανικού/Αυστριακού μπαρόκ, το DissensoDuo θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Θα ακουστούν έργα για μπαρόκ βιολί και τσέμπαλο των συνθετών Dario Castello, Heinrich Biber, Pandolfi Mealli και Giovanni Leoni, τα οποία ανήκουν στο λεγόμενο "Stylus Phantasticus", είδος που χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης φόρμας.

Το σύνολο παλαιάς μουσικής DissensoDuo αποτελείται από τον Γιώργο Σαμοΐλη, μπαρόκ βιολί, και τον Αλέξανδρο Μαστιχιάδη, τσέμπαλο και όργανο. Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Ουτρέχτη και έχουν εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ολλανδία και την Ελλάδα ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής Ουτρέχτης. Το ντουέτο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία έργων του 17ου και 18ου αιώνα.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ μειωμένο - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ONLINE


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 21:00
"Semper Antiquae Semper Vivus”
Guitarte ensemble

Με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγλο συνθέτη John Dowland, η "παλαιά μουσική" γίνεται σημερινή, ζώσα μυσταγωγία και απόλαυση από τον σύγχρονο κιθαριστικό ήχο του Guitarte ensemble. Ο αιώνιος τραγουδοποιός, ακούγεται τραγουδισμένος αλλά και οργανικός μέσα από τις μεταγραφές-προσεγγίσεις του Παναγιώτη Αδάμ και του Gilbert Biberian. Δίπλα του, χοροί της Ιταλικής Αναγέννησης και Concerti grossi των A. Vivaldi και G.F.Handel σε μεταγραφές των P. Gerrits και Ν. Χατζηελευθερίου.

Το σύνολο Guitarte [Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ και Άννα Σαρτζίδου (τραγούδι-κιθάρα), με τη συμμετοχή της Χριστίνας Πολυκρέτη και του Νεκτάριου Σακελλαρίου] ανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο την ηχητική της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής, σε μια συναυλία για 2, 3, 4, 5 και...7 κιθαριστές.  

Τιμή εισιτηρίου: 12€ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ONLINE


Οργάνωση παραγωγής: specs ‘n’ arts & Arte Atene

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
«Cantabo Domino»
Νίκος Σπανάτης - Κατερίνα Κτώνα
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
«The Annunciation»
DissensoDuo
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ μειωμένο

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
«Semper Antiquae Semper Vivus»
Guitarte ensemble
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 10% ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ/ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ARTE ATENE
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω