TicketServices.gr

SARA BARAS: MEDUSA
Ballet Flamenco Sara Baras

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

SARA BARAS: MEDUSA

Ballet Flamenco Sara Baras

TSILIS EVENTS - PRODUCTIONS

Εκδήλωση Τρίτων

 
17 Σεπτεμβρίου 2014 
Τετ     21:00   (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  
Τιμές εισιτηρίων: 65€, 50€, 38€, 25€, 15€

H μεγαλύτερη χορεύτρια φλαμένκο στον κόσμο σήμερα η διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος με το συγκρότημά της παρουσιάζει με 40 συντελεστές ένα θέμα εμπνευσμένο από την Ελληνική μυθολογία με τίτλο: Medusa.

Η παράσταση αυτή αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της Merida (Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida 2014), θα παρουσιασθεί στο Teatro Classico de Merida και του Φεστιβάλ της Perelada (Festival Castell de Peralada), θα παρουσιασθεί στο Castell de Perelada, δύο φεστιβάλ που ο άξονάς τους και η θεματολογία τους κάθε χρόνο στηρίζεται σε έργα με θέματα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.
Μετά την Ισπανία και πριν από την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος με το έργο Μέδουσα, η παράσταση θα παρουσιασθεί στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής στις 17 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στηρίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου El Greco.
Η Μέδουσα ήταν μία από τις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές την Σθενώ και την Ευρυάλη η Μέδουσα ήταν η μόνη θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά.
Ήταν μια πολύ όμορφη και γοητευτική γυναίκα και πολλοί άνδρες την ποθούσαν. Όμως ως ιέρεια στο ναό της θεάς Αθηνάς δεσμευόταν από αιώνιο όρκο αγνότητας. Ο Ποσειδώνας μαγεύτηκε από την ομορφιά της μεταμορφωμένος σε άλογο την βίασε στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε.
Η Μέδουσα έγινε ο στόχος πολλών πολεμιστών γιατί όποιος κατάφερνε να την αποκεφαλίσει θα είχε το απόλυτο πλεονέκτημα στο πεδίο των μαχών. Το κομμένο κεφάλι θα είχε ακόμη τη δύναμη να πετρώνει τους ανθρώπους. Πολλοί προσπάθησαν χωρίς καμία επιτυχία εκτός ενός, του Περσέα. Ο Περσέας ήταν γιος του Δία και της Δανάης και αποφάσισε να αποκεφαλίσει τη Μέδουσα για να σώσει τη μητέρα του.
Τελικά ο Περσέας, με τη βοήθεια της Αθηνάς συναντά τις Γραίες (μάγισσες), όπου παίρνει τις πληροφορίες που θέλει για τις Νύμφες που διαθέτουν τα μαγικά όπλα και σκοτώνει τη Μέδουσα. Το κεφάλι της, το περίφωμο "Γοργόνειο", το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το έβαλε πάνω στην ασπίδα της, με αποτέλεσμα το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, να πετρώνει όποιον το κοίταζε.

Σκηνοθεσία - Λιμπρέτο - Χορογραφία: Sara Baras
Μουσική: Keko Baldomero
Σκηνογραφία: Ras Artesanos
Σχεδιασμός φωτισμών: Sara Baras
Κοστούμια: Torres & Cosano - Ras Artesanos - Sara Baras
Ειδικοί συνεργάτες: Audio Machine - Juan Carlos Vellido

Sara Baras
, Μέδουσα
Jose Serrano, Περσέας

Χορεύουν οι:
Jesús  García – Rosario Pedraja
Camacho – Cristina  Aldón
Macías – Daniel  Saltares
Martín – Alejandro  Rodríguez Fernández – Manuel  Ramírez Cortés

Κριτικές
«Η Sara Baras είναι ένας καλλιτέχνης που όταν βρίσκεται στη σκηνή δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της»  [Daily Telegraph]

«Η κορυφαία χορεύτρια flamenco στον κόσμο σήμερα, στις παραστάσεις της προσπαθεί να συλλάβει το συναίσθημα, το δράμα και το πάθος του παραδοσιακού φλαμένκο, με μια ζωντανή σύγχρονη ματιά.» [Le Figaro]
                                                                           
«Το πιο δημοφιλές αστέρι της Ισπανίας Sara Baras είναι αλάνθαστη σε κάθε της παράσταση. Διαθέτει λαμπρή κίνηση και επιδεξιότητα ποδιών και σαγηνευτική σκηνική παρουσία.» [El Pais]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.
Κανονισμοί COVID19
  • Η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων είναι υποχρεωτική.
  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω