Venus in Fur | Η Αφροδίτη με τη Γούνα

Τεχνοχώρος Cartel

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ CARTEL
Αγ. Άννης & Μικέλη 4 Βοτανικός
(Στάση μετρό Ελαιώνας)
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
ώρα έναρξης: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
5 € άνεργοι/φοιτητές
0 € ΑΜΕΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ «ΚΟΥΙΝΤΑ»
ΑΦΜ: 997089340
ΔΟΥ: ΡΟΔΟΥ
ΕΔΡΑ: Πάροδος Φιλερήμου Ιαλυσός Ρόδου 85101

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Venus in Fur
Η Αφροδίτη με τη γούνα
του David Ives

Τεχνοχώρος Cartel
Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Μαρτίου 2019Η Αφροδίτη με τη γούνα είναι ένα έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Leopold von Sacher-Masoch's (1870) από το οποίο έχει προκύψει η κυριολεκτική έννοια της λέξης «μαζοχισμός». Ένα βιβλίο που δεν δίστασε να θίξει την πνευματικότητα των σαρκικών απολαύσεων και την έλλειψη της λογικής στον έρωτα.

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στο γραφείο του συγγραφέα Τόμας ο οποίος έχει ακρόαση στις ηθοποιούς που θα υποδυθούν τον ρόλο της Βάντα προκειμένου να ανεβάσουν την ομώνυμη παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα» του Λέοπολντ Μαζόχ. Τελευταία και καθυστερημένη φτάνει η Βάντα η οποία με χαρισματικό τρόπο οδηγεί τον Τόμας σε ένα παιχνίδι γυναικείας εξουσίας και σεξουαλικής υποδούλωσης. Η Βάντα αφήνει ανοιχτά ερωτήματα για το ποια τελικά ήταν και γιατί πραγματικά επισκέφτηκε τον υπεροπτικό και απαξιωτικό σκηνοθέτη εξ αρχής.

Τα παιχνίδια κυριαρχίας και εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα είναι μία αρχέγονη μάχη που οι κανόνες μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή. Όταν το 1870 έγραφε ο Μαζόχ για ισότητα των δύο φύλων θεωρήθηκε προκλητικός και ονειροπόλος. Ο μεγάλος συγγραφέας είχε ως πρότυπο απόλυτης θηλυκής παρουσίας τη θεά Αφροδίτη όπως απεικονίζεται στον ζωγραφικό πίνακα του Τιτσιάνο «Η Αφροδίτη με τον καθρέφτη» την οποία μεταφέρει στο πρόσωπο της δεσποτικής ηρωίδας Βάντα. Ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας David Ives αποτύπωσε πάνω στο έργο του Μαζόχ την θέση της σύγχρονης γυναίκας σε μία ειρωνική κωμωδία που υποτάσσει στο έπακρο κυριολεκτικά και μεταφορικά τους θεατές του...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Βίκυ Θεολόγη είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου τα τελευταία δέκα χρόνια στο νησί της Ρόδου. Πρόσφατα δημιούργησε τον Θεατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου «Κουίντα» μαζί με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την θεατρική τέχνη προκειμένου να ενδυναμώσει η καλλιτεχνική φωνή της περιφέρειας των Δωδεκανήσων. Στην Αθήνα, παρουσίασε το 2018 το έργο «Βόυτσεκ» ου Γκέοργκ Μπύχνερ στο Faust.

Τεχνοχώρος Cartel

Αγ. Άννης & Μικέλη 4 Βοτανικός
(Στάση μετρό Ελαιώνας)

Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
Ωρα: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 90'

Μετάφραση, σκηνοθεσία: Βίκυ Θεολόγη
Παίζουν: Βίκυ Θεολόγη, Θανάσης Ζαχαρόπουλος
Μουσικές μεταφορές για κιθάρα και βιολί: Γιάννης Γιακουμάκης, Λεωνίδας Σακελλαρίδης
Τεχνική επιμέλεια: Αναστάσης Γιακουμάκης
Σκηνικά: Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «Κουίντα»
Κουστούμια: Prince Oliver
Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Μαρίνου
Υπεύθυνη γραμματείας: Κατερίνα Τσαβλίδη
Φωτογραφίες: Ηρακλής Πυλαρινός

Η θεατρική παράσταση είναι μία συνδιοργάνωση του θεατρικού συλλόγου Δωδεκανήσου ΚΟΥΙΝΤΑ με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ του Δήμου Ρόδου.

Χορηγοί:
Prince Oliver, V&M Liberis Salon & Barber Shop, Kounakis Jewels & Watches, Luxurious Luxurious, Γυψοδομή Ρόδου, Prime Cafe, Romios Restaurant- Ο Ρωμιός, Olympos Pension, Kontiki Care Bar Restaurant, Γαλακτοβιομηχανία Απλώς, "Τυπογραφείο 1985", The Walking Company Rhodes

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ, Η ΩΡΑ των σπορ
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Άνεργοι και φοιτητές: 5 ευρώ
ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Μέρος των εσόδων διατίθεται στον Σύλλογο Ατόμων με νόσο του Κρόουν και ελκώδη κολίτιδα.